Nyt våren i Aarhus!

Nyt våren i Aarhus!

Vår i Aarhus | Buss | Risdal Touring

Det er VÅR, og vi skal ut å nyte den med alle våre sanser i vårt gode naboland Danmark. Vårt hjem de neste netter blir i herlige Aarhus med den perfekte anledning til shopping og hygge rett utenfor døren. I tillegg til en Flensburg tur, har vi lagt opp til en utflukt til Neder Kjærsholm Vingård. Dette er en gammel herregård med historie tilbake til 1500–tallet. Gården ligger sentralt til i Midtjylland og har hele 6000 vinstokker. Her blir det vinsmaking, historie og tapas!  Vi har også mulighet til en tur til Aarhus Botaniske hage. Dette er en vakker oase og en av Aarhus’ største parker vel verdt et besøk.

 

 

 

Tagger:, , , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Fredag 19. april 2024

Stavanger/Grenland/Sørlandet – Kristiansand – Hirtshals – Aarhus, ca. 185 km fra Hirtshals: Vi starter ut fra  våre påstigningsteder kl 11.05 fra Stavanger i vest og kl 13.05 fra Telemarksporten i øst og kjører E39/E18 sørover mot Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis. Kl 16.30 er det avgang med MS SuperSpeed 1. Det er mulig å forhånds bestille buffet om bord ved påmelding til turen. Dette koster kr 349,- per person. Kos deg med god mat og shopping om bord. Etter landgang setter vi oss i bussen og slapper av sørover. I Aarhus sjekker vi inn på Comwell Hotell Aarhus  for de neste 3 nettene. Hotellet ligger sentralt midt i byen, så du er aldri langt fra stedets severdigheter.

 

 

Dag 2

Lørdag 20. april 2024

Aarhus – Flensburg, ca. 390 km: Tenk å våkne en vårdag i Aarhus og kjenne på den gode følelsen av å være på tur. Du har hele formiddagen for deg selv der du kan ut og nyte våren i byens gater, eller bli med oss til Flensburg og CITTI – PARK. Valget er ditt. Kjøreturen frem til den tyske grensebyen tar ca. 2 timer hver vei. Vi kjører først til CITTI – PARK beliggende like utenfor by-sentrum. De som vil blir satt av her for å være et par timer, mens vi med resten av turdeltakerne blir med bussen inn til sentrum. Etter et par timers tid blir det tilbud om henting ved CITTI – PARK for å bli kjørt inn til sentrum. Utpå ettermiddagen setter vi så kursen mot Aarhus. Middag på hotellet lørdag kveld kan bestilles ved påmelding til turen.

 

 

Dag 3

Søndag 21. april 2024

Aarhus – Kjellerup ca. 130 km: Vi starter dagen med nok en deilig frokost på hotellet og hygger oss med kaffekoppen. De som ønsker, kan i dag bli med på utflukt til Aarhus Botaniske hage der du får oppleve alt det vakre som spirer og gror på våren, eller bli satt av ved gamlebyen rett i nærheten av Botanisk Hage og nyte den herlige atmosfæren der. Senere på ettermiddagen gjør vi oss klare til Rundvisning og vinsmaking på Neder Kjærsholm Vingaard. Et herlig sted som avsluttes med vinsmaking og enkel tapas bestående av forskjellige oster, pølser, paté og brød.

 

 

Dag 4

Mandag 22. april 2024

Aarhus – Hirtshals – Kristiansand – Sørlandet/Stavanger/Grenland, ca. 185 km fra Aarhus til Hirtshals: Vi spiser frokost på hotellet før vi tar farvel for denne gang. Raskt ut på motorveien og vi passerer Aalborg – før vi krysser under Limfjorden. Til Hirtshals ankommer vi i god tid til ferjeavgang med Color Line kl 12.15. Også nå er det mulig å  forhåndsbestille buffet ved påmelding til turen. Dette koster kr 299,- per person. Beregnet ankomst til den «sørlandske hovedstaden» kl 15.30 og straks etter ilandkjøring og tollklarering fortsetter vi frem til de respektive avstigningssteder. God fornøyelse!

 

 

Pris og annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Helturistbuss og erfaren sjåfør

¨  Reisevert

¨  Ferje t/r Kristiansand – Hirtshals

¨  Overnatting 3 netter i delt dobbeltrom

¨  3 frokoster

¨  1 Utflukt til vingård med vinsmaking og tapas

¨  Utflukt til Flensburg v/minimum 20 personer

¨  Utflukt til Botanisk Hage v/minimum 20 personer

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom kr 1.200,-

Tillegg middag på hotellet lørdag kveld kr 380,-

Buffet på utreise kr 349,- per person

Buffet på hjemreise kr 299,- per person

Utfluktene til Flensburg og Botanisk Hage/Gamle byen må ha minimum 20 deltakere for at de blir gjennomført. Inngang til Botanisk hage er gratis, men skal du inn i for eksempel «urte-hagen» eller til Gamlebyen, må en selv betale inngangsbillett.

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil og  forhold utenfor vår kontroll!

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag