En flott sommertur

En flott sommertur

Finland | Åland & Finland | Buss | Cruise | Risdal Touring

KUN 12.440,- per pers.
Antall dager
8
Når
2. - 9. august
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Sandefjord
Bestill

Mye inkludert

En flott sommertur til  Åland og Finland. På øya får vi både omvisning, tid på egen hånd og besøk hos den kjente kokken Micke Bjørklund på hans Krog og Brenneri i Smakbyn, inkludert både brennevin smaking og middag. Fantastisk! Det sier de som har vært der før. Når vi i tillegg får et cruise til Finlands hovedstad Helsingfors, 2 netter i Lappeenranta, cruise til Stockholm og den siste natten i Charlottenberg. Hva mer kan en ønske seg?

 

Tagger:, , , , , , ,

Bilder fra tidligere turer til Åland og Helsingfors

Program dag for dag

Dag 1

Vi starter opp fra Stavanger på morgenen og kjører E39 mot Kristiansand. Turen går videre østover langs E18 til Sandefjord. Vi stopper med behagelige mellomrom underveis. Kl 13.30 ferjer vi fra Sandefjord til Strømstad med Color Line. Om bord har vi inkludert formiddagsbuffet. Vel ankommet Sverige setter vi oss i bussen og fortsetter frem  til Ørebro hvor vi sjekker inn på vårt hotell for natten.

Dag 2

Dagen starter med deilig frokostbuffét. Formiddagen bruker vi på å kjøre frem til Grisslehamn. Kl 15.00 går båten derfra til Eckerö. Om bord spiser vi deilig buffètmiddag før vi ankommer Åland kl. 18.00. Fra havna kjører vi til vårt hotell, Park Alandia på kveldingen. Se www.parkalandiahotel.com. Hotellet ligger i sentrum av Mariehamn. Denne dagen er det buffeten om bord på ferjen som er dagens middag.

 

Dag 3

Etter frokost sjekker vi ut og setter bagasjen i bussen. Vi får nå med oss en lokalkjent guide på tur på øya. Vi får en omvisning i hovedstaden Mariehamn, og blir også tatt med en tur ut «på landet».  Etter guidingen blir det tid på egenhånd  før vi tidlig kveld kjører til Smakbyn vingård. Denne blir drevet av den kjente kokken Michael Bjørklund. Slik blir han introdusert på hjemmesiden: Michael Björklund är en kock som inte kräver introduktion i Norden. Sedan unga år har han varit ett bekant ansikte på de stora kockscenerna. Han har satsat på att lyfta fram den åländska maten, råvarorna och producenterna. I bakfickan har Michael titlar som Årets kock i både Sverige och Finland, en femteplats i kocktävlingen Bocuse d’Or och finländsk Matambassadör i Ny Nordisk Mat. För den stora gang. publiken är Michael ett känt ansikte från flera populära tv-program och kokböcker. Hemma på Åland känner ortsborna och tusentals sommargäster Michael Björklund bäst som Micke, gästfri kock och krögare. På Smakbyn besøker vi og får en omvisning i brenneriet hvor de tilvirker vin, likør og brennevin. Etter omvisningen får vi smaksprøver fra brenneriet. Deretter spiser vi deilig middag i Krogen. Etter de kulinariske opplevelsene setter vi oss i bussen og kjører tilbake til Mariehamn hvor vi kl 23.55 ferjer til Helsingfors. Ombord har vi  innvendige lugarer.

 

Dag 4

Frokosten nyter vi om bord før vi kl 09.55 (lokal tid) klapper til kai i den finske hovedstaden. Vi går i land, finner vår buss og tar oss en liten rundtur med lokalguide i denne spennende byen. En by som så avgjort er preget av sin beliggenhet mellom øst og vest. Etter rundturen setter vi kursen mot Lappeenranta . Vel fremme sjekker vi inn for  middag og overnatting 2 netter på Scandic Patria Hotel.

 

Dag 5

Vi spiser en god frokost før vi gjør oss kjent i byen. Lappeenranta er en by  som ligger i Södra Karelen. Midt på dagen tar vi en  ca 2 timers båttur på Saimaa Kanal  med lunsj inkludert. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 6

Også i dag begynner dagen med en god hotell frokost, før vi sjekker ut og tar farvel med Lappeenranta for denne gang. Vi kjører til Lahti hvor vi tar en  god stopp før vi kjører videre til Helsingfors. Kl  16.00 må vi være på Tallink Terminalen hvor vi gå ombord i TallinkSilja sin båt . Vi får utdelt våre innvendige lugarer og etter hvert er det tid for middagsbuffet. Resten av kvelden om bord er til fri disposisjon.

 

Dag 7

Vi nyter den flotte innseilingen til Stockholm, mens vi spiser frokost. Her kan vi la oss imponere av godt sjømannskap,- hvordan kapteinen sakte og sikkert loser oss inn mellom holmer og skjær og gjennom trange sund. Straks etter ilandstigning kl 09.30 kjører vi ut av Stockholm og videre vestover forbi Örebro, Karlskoga og Karlstad og videre til Charlottenberg og vårt hotell for natten. Her spiser vi middag sammen på hotellet.

 

Dag 8

Vi starter også siste dagen med deilig frokost før vi setter oss i bussen å starter på siste dagsetappe. Vi kjører inn i Norge ved Ørje, videre ned til Moss og ferjer den korte turen over til Horten. Underveis takker nye venner for seg der de har hjemtilhørighet, og når den siste takker for seg og går av bussen er det bare å glede seg til at det er mulig å treffe nye og gamle turvenner igjen på neste tur!

 

Anne informasjon

Det er inkludert:  7 frokoster og 7 middager, 2 av disse er på ferje, vinsmaking, lokalguide på Åland og Helsingfors, båttur på Saimaa kanal inkl. lunsj.

Tillegg for enkeltrom kr 1.490,- pr person og kr 500,- for enkelt lugar tur/retur.

UK flag | German flag