Innholdsrik tur!

Innholdsrik tur!

Albania | Montenegro | Fly & buss | Risdal Touring

KUN 11.490,- per pers.
ved påmelding før 15. mai
Når
12. - 20. august 2020
Antall dager
9
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Telemark/Gardermoen
Bestill

DUBROVNIK – KOTOR – SHKODËR – DURRËS – KRUJË – BERAT – HERCEG NOCI! En tur som kan friste virkelig mange før ettersommeren setter inn! Så eksotisk, så annerledes og likevel; såpass nært. Og turen, den arrangeres på et attraktivt tidspunkt for mange – før ferietiden er over for sommeren. Vår buss og påstigning langs kysten inn til Gardermoen før vi flyr med Norwegian direkte til Dubrovnik. Ingen trenger tenke på selv å komme seg til og fra flyplassen – det sørger vi for. Vi gjør oss kjent med Montenegro, overnatter 2 netter i landet, på vei til og fra Albania. Mange vil la seg imponere av dette lille landet med sine fjorder. Idylliske små landsbyer, pittoreske bygninger og slike ferieidyller som virkelig får oss selv til å glemme hverdagen for noen dager.

Kotor vil for mange bli et minne for livet! I Albania bor vi komfortabelt på 5-stjerners feriehotell – og vi får «all inclusive» under oppholdet her. Utflukter har vi lagt opp, og vi får oppleve byer og steder som Krujë, Berat og hovedstaden Tirana. På hjemvei bor vi i Herceg Novi som er et av de attraktive feriestedene i Montenegro. Vår egen, norske reiseleder er med på hele turen og i tillegg får vi med oss lokalkjent, engelsktalende guide i Kroatia, Montenegro og Albania. Velkommen!

Tagger:, , , , , , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Onsdag 12. august 2020:

Stavanger/Sørlandet/Telemark – Oslo Lufthavn Gardermoen, ca 380 km fra Kristiansand: Vi reiser fra Stavanger midt på formiddagen. I behagelig turbuss går ferden sørover langs E39 med mulighet for påstigning etter avtale underveis. Tidlig på ettermiddagen er vi i Kristiansand. Nye og glade turgjester kommer til og ferden fortsetter langs E18 gjennom Aust-Agder, Telemark og Vestfold. Vi stopper for å spise middag. Overnattingen blir ved Oslo Lufthavn Gardermoen og vi gjør oss klar for en tidlig avreise neste morgen.

Dag 2

Torsdag 13. august 2020:

Oslo Lufthavn Gardermoen – fly – Dubrovnik – Kotor – Budva, ca 120 km fra Dubrovnik: Tidlig å opp denne dagen, men alt er klart og tilrettelagt. Vår reiseleder sørger for at innsjekkingen går smidig og vi er klare for å entre Norwegian-flyet med avgang kl 06.00 til Dubrovnik. Knappe 3 timers flytur er unnagjort på direkten – og allerede kl 08.55 er det beregnet ankomst og landing i Kroatia. Vi finner vår behagelige turbuss. Kort kjøretur inn til Dubrovnik hvor vi skal tilbringe et par, tre formiddagstimer. Mulighet for å kjøpe seg lunsj på egen hånd (ikke inkl.) – og etter å ha beundret denne flotte, gamle byen, fortsetter vi kjøreturen mot Montenegro. Vi skal frem til Kotor, et av de mest kjente stedene i Middelhavs-området. For de som vil, har vi lagt inn muligheten for en  båttur som koster kr 290,- pr person og som må bestilles ved påmelding til turen. Kotor er også kjent for å være Europas «kattehovedstad» og man forstår raskt at nettopp katter har en særstilling hos befolkningen som bor her. Kattene varslet nemlig i eldre tider når det var fare for jordskjelv med sin oppførsel. Fjordsystemet som fører inn fra Middelhavet kan på mange måter minne oss om en skikkelig, norsk vestlandsfjord – men likevel med sine særtrekk. Små landsbyer med steinhus, kirker, klostre og marinaer. Landskapet og naturen her går for å være blant det vakreste i Europa. Like ved, i Budva, stopper vi for dagens middag og overnatting på Hotel Harmonia.

Dag 3

Fredag 14. august 2020:

Budva – Shkodër – Dürres, ca 200 km: Vi spiser frokost på hotellet vårt og pakker med oss for neste etappe. Vi skal sørover langs den idylliske montegrinske kysten, frem mot grensen til Albania. Landet som for få år tilbake var det mest lukkede i Europa. Underveis lar vi oss imponere av det vakre kystlandskapet – og havet som har en nesten turkis farge. Vi ser bort til Sveti Stefan, en gammel festningslandsby som nå er omgjort til et luksuskompleks for kongelige, filmskuespillere og musikkartister. De små landsbyene Bar og Ulqun ligger også langs ruten vår, og i alle fall i en av disse tar vi et stopp. Vi krysser grensen og få kilometer etterpå er vi fremme ved den historiske byen Shkodër. Vi gjør oss litt kjent med byen, vi får tid på egen hånd og det blir tid til å få seg litt lunsj på egen hånd (ikke inkl.). Resten av ettermiddagen bruker vi for å kjøre frem mot Durrës. Her skal vi sjekke inn på 5-stjerners hotell, Supreme Hotel & Spa  og vi skal ha «all inclusive». Gled dere til 5 netter her!

Dag 5

Lørdag 15. august 2020:

Durrës – Krujë – Durrës, ca 90 km: Frokost på hotellet og de som vil, kan selvsagt bare tilbringe dagen her på hotellet. Før avreise, er det uansett tid til en liten tur på stranden og et bad i Middelhavet. I dag skal vi først besøke Krujë, en liten by som ligger nordøst for hovedstaden Tirana. Byen har omkring 20.000 innbyggere og ligger ca 600 m.o.h. På gode klarværsdager kan man faktisk se helt ut til havet herfra. Krujë er knyttet til Albanias nasjonalhelt ; Gjergj Kastrioti Skanderbeg. Her har mennesker bodd siden omkring 300 år f. Kr. og ble først beskrevet som et kristent-religiøst senter i år 879. Den berømte engelske maleren, Edward Lear, som besøkte Krujë i 1848, skrev: «Krujë er en sjarmerende liten by som er festet til himmelen!». Vi får se ruinene av hans slott, som ble bygget på 5- og 600-tallet – og vi får se de gamle basarene. Det blir også mulighet til å få kjøpt tradisjonelle håndverksprodukter på det lokale markedet. Etter trivelig tid i Krujë, returnerer vi til Durrës. De som vil, kan bli med på å utforske byen litt nærmere denne ettermiddagen. Dette er også en historisk by, og er med sin beliggenhet havnebyen for hovedstaden Tirana. Byen er den nest største industribyen, etter Tirana og den ligger på en liten halvøy ut i Adriaterhavet. Byen ble kolonialisert av grekerne i år 627 f. Kr. og fikk da navnet Epidamnos, senere Dyrrachium som igjen har ledet til dagens navn Durrës. Fra Venezia-tårnet like ved havnen fører den middelalderske bymuren til det romerske amfiteateret som er det største på Balkan, bygget på 200-tallet f. Kr. Imponerende med en kapasitet på ca 15.000 tilskuere og med en kristen krypt dekorert med sjelden mosaik. Middag og avslapning på hotellet.

Dag 6

Mandag 17. august 2020:

Durrës – Tirana – Durrës, ca 75 km: Frokost på hotellet. Frivillig utflukt til hovedstaden Tirana. Vi skal se klokketårnet, bygget i 1821 og som i løpet av nesten 200 år er blitt et symbol for byen. Et’hem-moskéen ligger like ved – et vakkert steinbygg som er unikt og rikelig dekorert med fresker. Vi får også se store bygninger som huser mange, mange kontorer for statlig virksomhet. Et av de nyeste muséene er den gamle Bunkeren. Bygget strekker seg over 3 etasjer og muséet gir en oversikt over politiets virksomhet helt tilbake til 1913 – noen få måneder etter at Albania erklærte sin selvstendighet – og frem til 1991. Det dokumenterer en historie preget av vold, tortur, fengsling og martyrer. I Tirana skal vi også besøke det gamle området hvor bare kommunistlederne fikk lov til å bo – og det blir også tid på egen hånd i byen. Som tidligere, kjører vi om ettermiddagen tilbake til Durrës for middag og overnatting.

Dag 7

Tirsdag 18. august 2020:

I Dürres / avslapning: Dagen i dag er, etter frokost, helt og holdent til fri disposisjon for hver enkelt. Vår reiseleder er selvsagt tilstede og de som vil, får tips og råd i forhold til program og innhold for dagen om ønskelig. Det ligger også godt til rette for badeliv denne dagen. Temperatur både i sjø og på land vil nok innby til det. Her er det bare å kose seg!

Dag 8

Durrës – Herceg Novi, ca 230 km: Vi spiser frokost på hotellet før avreise. Dagen i dag skal bringe oss tilbake til Montenegro og en siste avslappende overnatting i dette lille landet. Underveis gir vi oss god tid, og vi stopper – som vi bruker å gjøre på våre turer – med jevne mellomrom. For å strekke litt på oss, men kanskje aller helst for å føle litt på lokalkoloritten og liksom ta inn over oss hva vi passerer og opplever! Etter å ha krysset grensen fra Albania og inn i Montenegro nærmer vi oss Kotor-bukten. På det smaleste krysser vi over med ferje – og er vi heldige, ser vi et eller flere av de store cruiseskipene passere forbi. Snart etter er vi fremme ved Herceg Novi hvor det blir middag og overnatting.

Dag 9

Torsdag 20. august 2020:

Herceg Novi – Dubrovnik – fly – Oslo Lufthavn Gardermoen – Oslo/Telemark/Sørlandet/Stavanger, ca 30 km til Dubrovnik og ca 380 km til Kristiansand: Vi spiser frokost, pakker med oss bagasjen og tar farvel med vårt vertskap for denne gang. En halvtimes busstransfer bringer oss frem til flyplassen i Dubrovnik, vi sjekker inn og kl 13.15 løfter Norwegian-flyet oss bokstavelig talt til nye høyder. Ca kl 16.15 beregner vi landing igjen på norsk jord. Vår buss og sjåfør står klar når vi har fått bagasjen vår utlevert. Avreise. Først en liten etappe på E6 ned til og forbi Oslo, så langs E18 sørover gjennom Vestfold, Telemark og Agder til Kristiansand. Underveis tar vi farvel med turdeltakere etter hvert som de kommer til sine avstigningssteder. Vestover langs E39 er det samme prosedyre – «same procedure» – og det gjenstår bare; takk for turen!

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Erfaren reiseleder

¨  Fly med Norwegian Oslo-Dubrovnik t/r

¨  Engelsktalende guide med på turen fra/til Dubrovnik – hele rundreisen

¨  8 hotellovernattinger

¨  8 frokoster

¨  8 middager

¨  «all inclusive» under oppholdet i Durrës

¨  Alle bompenger, skatter og avgifter

 

Tillegg for enkeltrom: 2.290,-

Båttur på Kotor-fjorden: 290,- (må bestilles ved påmelding til turen)

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag