Dyrene kommer hjem fra sommerbeite!

Dyrene kommer hjem fra sommerbeite!

Almabtrieb | Zillertal | Østerrike | Buss | Risdal Touring

KUN 13.880,- per pers.
ved påmelding før 1. juni
Når
21. september - 1. oktober 2020
Antall dager
11
Avreise fra
Lyngdal/Sørlandet/Grenland
Bestill

Almabtrieb i Tyrol – en klassiker og så avgjort et av de reisemål som helt klart passer best med buss! Turen starter bedagelig. Alle er vi fulle av forventninger – i rolig tempo tar vi oss sørover gjennom Europa. Opplevelsene står i kø de neste 11 dagene. Gjennom «gamle» Øst-Tyskland, overnatting i Kolding og Magdeburg underveis. Sør for München ser vi alpemassivet reise seg, og vi kjører gjennom Inn-dalen før selveste Zillertal åpenbarer seg for oss. Her skal vi bo 5 netter på fantastiske Fun & Spa Hotel Strass, beliggende midt i Mayrhofen med et yrende folkeliv. Utfluktene tar oss til Zell am See og Innsbruck, og vi skal også en tur innom Italia over Brenner-passet. Vi får også oppleve det yrende folkelivet,- og ikke minst dyrelivet på en ekte Almabtrieb i Hintertux. Da er det fest når kyrene kommer ned til dalen fra sommerbeite på seteren, pyntet til fest! På turen blir vi servert god mat og drikke, vi koser oss hver dag – og hjemveien er også opplevelsesrik, med flere fine stopp underveis.

 

PÅSTIGNING VEST FOR LYNGDAL ER DAGEN FØR:

Lørdag 19. september 2020: De som kommer vest fra steder vest for Lyngdal og øst for Brokelandsheia kan reise til Kristiansand med vår ekspressbuss Konkurrenten.no dagen før avreisedagen uten tillegg i prisen. Helt fra Stavanger i vest og fra Oslo i øst. Vi kan tilby overnatting på Comfort Hotel Kristiansand til kr 490,- pr person i delt dobbeltrom. Gi beskjed om dette ønskes ved påmelding til turen. Enkeltromstillegg kr 300,- pr person for denne ekstranatten i tilfelle det er aktuelt.

Tagger:, , , , , , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Søndag 20. september 2020:

Lyngdal/Sørlandet/Grenland/Oslo: Vi starter fra Lyngdal Inn om morgenen og kjører sørover E39 mot Kristiansand. Videre langs E18 østover mens vi tar på gjester underveis. Vi stopper med jevne mellomrom for å strekke på beina, og også for å få kjøpt oss litt mat underveis (ikke inkl.) I Oslo går vi om bord i den flotte cruise ferja til Color Line som behagelig tar oss over sjøen til Kiel. Om bord har vi inkludert middagsbuffèt og frokost. Kvelden videre er til fri disposisjon, og skipet har flotte show som er vel verdt å få med seg.

Dag 2

Mandag 21. september 2020:

Kiel – Leipzig syd, ca 520 km: Dagen starter med deilig frokostbuffèt om bord. Vi svinger ut på gode tyske veier og kjører raskt sydover. Langs effektive motorveier og trivelige landeveier tar vi oss forbi byer som Schwerin, Berlin og finner vårt hotell syd for Leipzig hvor det blir middag og overnatting.

Dag 3

Tirsdag 22. september 2020:

Leipzig syd – Mayrhofen i Zillertal, ca 540 km: Vi inntar som vanlig på morgenen, en bedre frokost innen vi finner våre behagelige seter i turbussen. Fortsatt befinner vi oss i det forhenværende Øst-Tyskland, men det er svært få spor å se av at vi er i et gammelt østblokkland. Utpå formiddagen krysser vi også grensen inn til delstaten Bayern, en av de mest velstående regioner i hele EU. Turen går forbi Rosenheim og inn i Østerrike ved Kufstein. Ikke lenge etter er vi i Mayrhofen, denne koselige lille landsbyen i Zillertal i Tyrol, og vi sjekker inn på vårt gode 4 stjerners hotell; Hotel Strass, beliggende midt i sentrum. Se mer om hotellet på www.hotelstrass.com

Dag 4 - 7

Onsdag 23. – søndag 27. september 2020:

Opphold i Mayrhofen – utflukter: Nå har vi 4 deilige dager til disposisjon i Tyrol og på vårt gode hotell i Mayrhofen! Frokost og middag på hotellet hver dag, og det blir mulighet til å bli med på trivelige og opplevelsesrike utflukter.  En av dagene kjører vi til Vipiteno i Italia. Da kommer vi forbi Innsbruck og får se den kjente hoppbakken Bergisel før vi kjører over det berømte Brenner-passet. En tur til Zell am See har vi også tenkt oss. Da kjører vi først over Gerlos-passet, og veien leder oss forbi Krimmler Wasserfalle og videre til Zell am See som er vakkert beliggende ved Zeller-sjøen.  Høydepunktet blir Almabtrieb i Hintertux lørdag 26. september, da kommer kyrene ned fra sommerbeite pyntet til fest. Kl 10.00 starter det med Bauernmarkt og musikk og moro, kl 13.00 kommer kyrene ned og det fortsetter med musikk og god stemning utover dagen. Dette blir moro å se og oppleve! På ettermiddagen kjører vi tilbake til vårt hotell og koser oss sammen med god middag. En av dagene blir vi bare i Mayrhofen, og tar tingene «litt på sparket» – på passende ferie vis…. Ellers er det jo selvsagt fritt frem for den som vil, eventuelt å bare bli ved hotellet og la være utflukter. Det er mange fine utflukter å gjøre fra hotellet på egenhånd. En av disse er tur med damptog gjennom Zillertal, eller tur med en av de store svevebanene som går fra byen og opp på fjellet.

Dag 8

Mandag 28. september 2020:

Mayrhofen- Neuschwanstein- Heidenheim, ca 350 km: Frokost på hotellet før det er på tide å ta farvel med vårt vertskap for denne gang. Opplevelsene er slett ikke slutt med dette – og allerede denne dagen skal vi få med oss noe spesielt: Fra Zell kjører vi ut til Inntal og forbi Innsbruck. Så opp fra Inndalen videre forbi det velkjente vintersportsstedet Seefeld. Vi kjører over grensa til Tyskland ved Schwangau og ser opp til det vakre eventyrslottet Neuschwanstein. Her gjør vi et stopp og de som ønsker det kan få kjøpt seg litt å spise, eller ta en tur opp til slottet. Videre går turen til Heidenheim hvor vi tar inn på et av våre samarbeids hoteller for middag og overnatting.

Slottet i Neuschwanstein:

Dag 9

Tirsdag 29. september 2020:

Heidenheim – Hamm, ca 490 km: Hjemreisen fortsetter – med streiftog opp gjennom det flotte reiselandet Tyskland. Vi liker å variere kjøreruten litt, ved delvis å kjøre på effektive motorveier og delvis på mer idylliske og turistvennlige landeveier. Så også i dag. Vi kjører forbi Heidelberg, Frankfurt am Main og videre til Hamm for overnatting og middag.

Dag 10

Onsdag 30. september 2020:

Hamm – Kolding, ca 570 km: Frokost – velsmakende og en god start på dagen! Vi setter oss i bussen og fortsetter nordover, og etter en stund kommer vi forbi Bremen og deretter Hamburg.  Vi stopper og spiser middag nord i Tyskland. Ved Flensburg blir det tid til litt shopping . Vi fortsetter inn i Danmark og videre opp gjennom Jylland til Kolding. Her blir det overnatting for siste gang på denne turen.

Dag 11

Torsdag 1. oktober 2020:

Kolding – Hirtshals – Kristiansand – Sørlandet/Stavanger/Grenland: Vi spiser frokost, eller morgenmad som det jo heter her hos vår nabo i sør. Gode og mette setter vi oss i bussen og ferden går nordover på gode dansker veier. Omkring kl 11.15 er vi i Hirtshals og vi stiger om bord i MS SuperSpeed 1 som allerede kl 12.15 er klar til å kaste loss. Ferden over Skagerrak går raskt og allerede kl 15.30 klapper vi til kai i Kristiansand. Dersom ønskelig er det mulig å forhåndsbestille lunsj buffet om bord – gi beskjed ved påmelding til turen. Straks etter ilandstigning og toll klarering fortsetter vi mot de respektive avstigningssteder hvor turen avsluttes.

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  10 overnattinger på hotell og ferje

¨  10 frokoster

¨  10 middager

¨  Ferje Oslo-Kiel og Hirtshals-Kristiansand

¨  Alle utflukter som beskrevet. Evt. Inngangspenger er ikke inkl.

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom: 1.990,-

Buffet hjemreise: kr 269,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag