Eksotisk og ganske nært!

Stettin
Eksotisk og ganske nært!

Fra Bergen | Stettin, Stralsund, Lübeck | Buss

KUN 9.990,- per pers.
ved påmelding innen 1. september 2022
Når
04. - 11. oktober 2022
Antall dager
8
Avreise fra
Bergen/Stord/Haugalandet
Bestill

Stettin i Polen! Eksotisk, men likevel ganske nært. Like over grensen fra Tyskland finner vi byen som også har kallenavnet «Polens Paris».

Vår rundreise tar oss over Skagerrak til en overnatting sør på Jylland, før vi neste dag kjører frem til Stettin. Byen er et paradis for de som er glade i å gå rundt på egen hånd. En femtedel av byens areal er dekket av parker og grønt-områder – og byen ble bygget etter et stjernemønster, som I’Etiolle i Paris, med et sirkelrundt møtested der åtte gater ble samlet. Byen er den historiske hovedstaden i regionen Vest-Pommern og ligger ved elven Oder. I dag er Stettin Polens syvende største by og har omkring 400.000 innbyggere.

Vi bor i byen 3 netter på flotte Radisson Blu Hotel Szczecin midt i byen. Hjemreisen er også innholdsrik, vi besøker den gamle Hansabyen Stralsund og vi får til et stopp i København før vi avslutter med DFDS Seaways og ferjecruise til Oslo.

Kort og godt; pakk kofferten og bli med oss!

 

 

Du kan lese mer om denne flotte byen ved å trykke her.

Tagger:, , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Tirsdag 4. oktober 2022:

Knarvik – Bergen – Stord – Haugalandet – Stavanger (Risavika): Vi starter med turbussen vår fra Knarvik Terminal, stopp A kl 11.15 og Åsane Terminal kl 11.30, før vi også har påstigning ved Bergen Busstasjon perrong P kl 12.00. Reiseruten leder oss frem til Fjordlines terminal – og de som allerede har tilsluttet seg turen, følger reiseleder om bord i Fjordlines MS Stavangerfjord. Det blir en flott seiling langs kysten sørover mot Stavanger. Turbussen og sjåføren fort-setter reisen over Stord og innom Haugesund på vei til Stavanger Bussterminal. Mulighet for påstigning underveis etter avtale ved påmelding. Turbussen og resten av gruppen kjører så om bord i cruiseferjen i Risavika utenfor Stavanger – klare for avgang derfra kl 20.00. Vi anbefaler å pakke en mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk den første natten, slik at hovedbagasjen kan bli stående i turbussens bagasjerom.

Alle våre gjester bor om bord i innvendige dobbelt-lugarer med dusj/WC – oppe i båten. Vi møtes for å spise fra det store buffétbordet som er dekket i skipets restaurant. Til og med drikke (vann/øl/rødvin/hvitvin/brus/kaffe og te) er inkludert.

Resten av kvelden nyter vi om bord, mens skipet seiler i rolig fart mot Hirtshals.

 

 

 

 

Dag 2

DAG 2

Onsdag 5. oktober 2022:

Hirtshals – Flensburg – Bad Oldesloe, ca 510 km:
Frokostbuffèten står dekket i skipets restaurant – en deilig start på dagen. Kl 08.00 legger MS Stavangerfjord til kai i Hirtshals og vi er klare for ilandstigning. Med turbussen vår fortsetter vi sørover gjennom
Jylland, forbi kjente steder som Aalborg, Aarhus, Vejle og Kolding. Vi stopper med jevne mellomrom for en liten pause. På våre turer kjører vi normalt 2 – 2 ½
timer maksimalt mellom hver pause.

Midt på dagen beregner vi å krysse grensen mellom Danmark og Tyskland, ved Flensburg. Vi gjør et stopp her, med mulighet for både litt shopping for å få kjøpt seg en matbit.

Vi forlater Flensburg, passerer utenfor byen Schleswig og krysser høybroen over Nord-Ostsee-Kanal, eller som den kalles i dagligtale, Kieler-kanalen, ved Rendsburg. Ikke lenge etter svinger vi av fra motorveien og følger landeveien forbi Bad Segeberg og frem til Bad Oldesloe. Her i utkanten av byen med ca 25.000 innbyggere finner vi vårt hotell for natten.

Vi spiser middag sammen og har resten av kvelden til fri disposisjon.

Dag 3

Torsdag 6. oktober 2022:
Bad Oldesloe – Stettin (på polsk Szczecin), ca 390 km: Vi starter dagen med en deilig, tysk frokost. Gir oss god tid. Nyter å være på tur og på hotell. Kort vei fra hotellet finner vi Lübeck. Vi parkerer bussen nær opp til sentrum av gamlebyen og reiselederen følger de som vil opp til en av byens stoltheter, Niederegger Marzipan. Godt med en liten rusletur på for-middagen.
Neste etappe bringer oss langs motorveien A20 – i Tyskland kalles denne Ostsee-Autobahn, Østersjø-motorveien. I komfortabel turbuss kjørt av dyktig sjåfør glir milene unna i behagelig tempo. Underveis stopper vi med jevne mellomrom.Utpå ettermiddagen sjekker vi inn for overnatting 3 netter på vårt hotell, Radisson Blu Hotel i Szczecin. Første kvelden har vi felles middag på hotellet, mens de øvrige 2 kveldene i Stettin er man fri til å spise på en av de trivelige restaurantene i byen. Vår reise-leder bistår gjerne med å finne en grei restaurant å spise.

Dag 4 - 5

Fredag 7. og lørdag 8. oktober 2022:

Opphold i Stettin: Begge dagene starter med frokost på hotellet. Vår reiseleder er med på turen og gir både råd og tips om severdigheter og program å fylle dagen med. For å være med på dette, må du nok påregne å være selvhjulpen og det kan bli litt å gå til fots.

En prikkete, rød linje går langs fortauene i Stettin – og det er en markering av turistruten som leder deg til de viktigste severdighetene i byen. I løpet av spaserturen som kan vare noen timer, kan du besøke det gamle markedet og hertugslottet som de startet å bygge i år 1346 og fullførte i 1428. I 1944 ble slottet fullstendig ødelagt i et flyangrep, men er siden bygget opp igjen. I samme området finner vi også en 500 meter lang terasse som ble bygget på initiativ fra Hermann Haken som var ordfører i Stettin i begynnelsen av det 20. århundret. Flott utsikt herfra over elven Oder.

For de som ønsker å ta det mer med ro, ligger det et kjøpesenter like ved hotellet – med et utall av butikker og spisesteder hvor man kan få kjøpt seg både lunsj og middag hvis man vil.

 

 

 

 

 

 

Dag 6

Søndag 9. oktober 2022:

Stettin – Stralsund – Rostock – Gedser – Falster, ca 350 km: Vi starter også denne dagen med deilig
frokostbuffèt på hotellet. Etter 3 netter her, er det tid for å ta farvel. I løpet av drøyt et par timers kjøretur, kommer vi til Stralsund. Midt på dagen skal vi bevilge oss et par timers tid her. Som kjent var
Lübeck selve hovedstaden i Hansaforbundet fra 1200-tallet av, men Stralsund ble raskt en av de viktigste byene i det man best kanskje kan beskrive som «handelslauget». Byene i Hansaforbundetbeskyttet sine handelsrettigheter og handlet med hverandre. I flere hundre år var forbundet svært så utbredt og innflytelsesrikt i det nordlige Europa,
inkludert Skandinavia.

I dag finner vi omkring 60.000 innbyggere her i den idylliske byen som ligger ved Stralsund som skiller Rügen fra fastlandet.

Vi kjører videre frem til Rostock. Herfra seiler vi med Scandlines over til Gedser ytterst på Falster. Overfarten varer ca 1 time og 45 minutter. Om bord kan man kjøpe seg buffèt til danske kr 199,- (frem til kl 20.00) eller annet å spise i kafeteriaen.

Vel i land i Gedser kjører vi frem til Hotel Falster hvor vi sjekker inn for natten.

 

 

 

 

Dag 7

Mandag 10. oktober 2022:

Falster – København, ca 150 km: Dansk «morgenmad» på hotellet før vi pakker våre saker og kjører over til Sjælland, forbi Køge, Taastrup og inn til «Kongens by» – København. Her parkerer vi bussen ved Tivoli. Da er vi også rett ved byens handle- og gågate, Strøget, som strekker seg helt opp til Kongens Nytorv og Nyhavn.

Vi samles til avtalt tid og kjører det korte stykket frem til DFDS Seaways sin terminal. Her blir det ombordstigning i en av cruiseferjene deres som i løpet av natten skal ta oss opp til Norge. Om bord sjekker vi inn i våre innvendige dobbeltlugarer m/ dusj/WC, alle oppe i båten og med senger på gulvet.

Buffétbord er inkludert om bord. Vi koser oss med god mat og hyggelig selskap. Resten av kvelden er til fri
disposisjon. Skipet byr på så vel dansebar, som pub og muligheter for innkjøp tax-free.

 

 

 

Dag 8

Tirsdag 11. oktober 2022:

Oslo – Geilo – Bergen, ca 460 km: Frokostbuffét om bord mens vi seiler inn Oslofjorden. Kl 10.00 legger skipet til kai ved Vippetangen i Oslo. Vi stiger i land og finner våre seter i turbussen som raskt etter styres ut av hovedstaden vår. Fra Sandvika svinger vi opp mot Hønefoss, videre opp Hallingdal frem til Gol og deretter til Geilo. Vi får nok nyte et gyldent, vakkert høstlandskap mens vi behagelig tar oss over fjellet. Stopp med jevne og behagelige mellomrom.

Ferden bringer oss over Hardangervidda, forbi Vørings-fossen og ned til Eidfjord før vi krysser over Hardangerbrua. Forbi Voss i løpet av neste etappe og i kveldingen beregner vi å være fremme igjen ved vårt utgangspunkt, Bergen. Takk for turen – velkommen igjen på ny tur med oss!

 

Pris og annen informasjon

8 dager kun kr 9.990,- per person

ved påmelding innen 1. september 2022,

deretter kr 11.220,-.

Avreisedato: Tirsdag 4. oktober 2022

Retur: Tirsdag 11. oktober 2022

 

Turprisen inkluderer:

¨  Helturistbuss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferjecruise Bergen/Stavanger – Hirtshals med Fjord

¨  Ferje Rostock – Gedser

¨  Ferjecruise København – Oslo med DFDS Seways

¨  7 hotell-/ferjeovernattinger i delt dobbeltrom/-lugar

¨  7 frokoster

¨  4 middager, derav 2 buffétbord på ferjene

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom/-lugar (innvendig) kr 2.260,-

Tillegg for utvendig lugar kr 450,- per lugar

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag