Eksotisk og ganske nært!

Stettin
Eksotisk og ganske nært!

Stettin med Stralsund | Buss | Risdal Touring

KUN 8.550,- per pers.
ved påmelding innen 1. september 2022
Når
20. - 26. oktober 2022
Antall dager
7
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Bestill

Stettin i Polen! Eksotisk, men likevel ganske nært. Like over grensen fra Tyskland finner vi byen som også har kallenavnet «Polens Paris».

Vår rundreise tar oss over Skagerrak til en overnatting sør på Jylland, før vi neste dag kjører frem til Stettin. Byen er et paradis for de som er glade i å gå rundt på egen hånd. En femtedel av byens areal er dekket av parker og grøntområder – og byen ble bygget etter et stjernemønster, som I’Etiolle i Paris, med et sirkelrundt møtested der åtte gater ble samlet. Byen er den historiske hovedstaden i regionen Vest Pommern og ligger ved elven Oder. I dag er Stettin Polens syvende største by og har omkring 400.000 innbyggere.

Vi bor i byen 3 netter på flotte Radisson Blu Hotel Szczecin midt i byen. Hjemreisen er også innholdsrik, vi besøker den gamle Hansabyen Stralsund og vi får til et stopp i København før vi avslutter med DFDS Seaways og ferjecruise til Oslo.

Kort og godt; pakk kofferten og bli med oss!

Du kan lese mer om denne flotte byen ved å trykke her.

Tagger:, , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Torsdag 20. oktober 2022:

Stavanger/Grenland/Sørlandet – Kristiansand – Hirtshals – Kolding, ca 280 km fra Hirtshals:
Vi starter ut fra våre påstigningssteder på for-middagen. Bussen kjører oss frem langs E39 vestfra til Kristiansand, og fra Skien/Porsgrunn østfra langs E18.

Kl 16.30 seiler vi med MS Superspeed I til Hirtshals. Om bord er det anledning til, mot forhåndsbestilling og en tilleggspris på kr 369,- per person, å bestille seg buffètbord på overfarten. Gi beskjed om dette ønskes ved påmelding til turen.

Kl 19.45 klapper vi til kai i Hirtshals, fiskerlandsbyen som vel nå mer er å regne som et trafikk- og ferje-knutepunkt, selv om det fortsatt er fiskebåter som «lander fangsten» sin her. I jevnt tempo kun avbrutt av et stopp underveis, følger vi motorveien E45 sørover. Milene glir raskt unna. Vi bruker normalt
knappe 3 timer på å kjøre frem til Kolding hvor vi har lagt turens overnatting.

 

Dag 2

DAG 2

Fredag 21. oktober 2022:

Kolding – Stettin (på polsk Szczecin), ca 650 km:
Vi starter dagen med en god dansk «morgenmad». Avreise og i løpet av drøy times tid har vi krysset grensen inn til Tyskland. Vi fortsetter sørover motorveien A7, som for øvrig er den lengste i Europa innenfor en og samme nasjonalstat – den fortsetter etter at vi har forlatt den helt frem til den tysk/østerrikske grensen – totalt nesten 1.000 km med ett og samme veinummer innenfor samme land!

Kjøreturen leder oss gjennom delstaten Schleswig-Holstein og vi passerer høybroen som tar oss over Nord-Ostsee-Kanal, eller på folkemunne kalt Kieler-kanalen. Kanalen gjør at skipstrafikken slipper å ta omveien rundt Skagen når de skal krysse mellom
Østersjøen og Nordsjøen.

Neste etappe bringer oss langs motorveien A20 – i Tyskland kalles denne Ostsee-Autobahn, Østersjø-motorveien. I komfortabel turbuss kjørt av dyktig sjåfør glir milene unna i behagelig tempo. Underveis stopper vi med jevne mellomrom. Blant annet skal vi spise middag sammen (inkludert i turprisen).

Utpå ettermiddagen sjekker vi inn for overnatting 3 netter på vårt hotell, Radisson Blu Hotel i Szczecin.

For mer informasjon om hotellet kan du trykke her. 

Dag 3-4

Lørdag 22. og søndag 23. oktober 2022:

Opphold i Stettin: Begge dagene starter med frokost på hotellet. Vår reiseleder er med på turen og gir
både råd og tips om severdigheter og program å fylle dagen med. For å være med på dette, må du nok påregne å være selvhjulpen og det kan bli litt å gå til fots. Vi har inkludert felles middag ved hotellet dag 3 på turen. Den andre kvelden i Stettin er man fri til å spise på en av de trivelige restaurantene i byen. Vår reiseleder bistår gjerne med å finne en grei restaurant å spise.

En prikkete, rød linje går langs fortauene i Stettin – og det er en markering av turistruten som leder deg til de viktigste severdighetene i byen. I løpet av spaserturen som kan vare noen timer, kan du besøke det gamle markedet og hertugslottet som de startet å bygge i år 1346 og fullførte i 1428. I 1944 ble slottet fullstendig ødelagt i et flyangrep, men er siden bygget opp igjen. I samme området finner vi også en 500 meter lang terrasse som ble bygget på initiativ fra Hermann Haken som var ordfører i Stettin i begynnelsen av det 20. århundret. Flott utsikt herfra over elven Oder.

For de som ønsker å ta det mer med ro, ligger det et kjøpesenter like ved hotellet – med et utall av butikker og spisesteder hvor man kan få kjøpt seg både lunsj og middag hvis man vil.

 

 

 

 

Dag 5

Mandag 24. oktober 2022:

Stettin – Stralsund – Rostock – Gedser – Falster,
ca 350 km:
Vi starter også denne dagen med deilig frokostbuffèt på hotellet. Etter 3 netter her, er det tid for å ta farvel. I løpet av drøyt et par timers kjøretur, kommer vi til Stralsund. Midt på dagen skal vi bevilge oss et par timers tid her. Som kjent var Lübeck selve hovedstaden i Hansaforbundet fra 1200-tallet av, men Stralsund ble raskt en av de viktigste byene i det man best kanskje kan beskrive som «handelslauget». Byene i Hansaforbundet beskyttet sine handelsrettigheter og handlet med hverandre. I flere hundre år var forbundet svært så utbredt og innflytelsesrikt i det nordlige Europa inkludert Skandinavia. I dag finner vi omkring 60.000 innbyggere her i den idylliske byen som skiller Rügen fra fastlandet.

Vi kjører videre frem til Rostock. Herfra seiler vi med Scandlines over til Gedser ytterst på Falster. Over-farten varer ca 1 time og 45 minutter. Om bord kan man kjøpe seg buffèt til danske kr 199,- (frem til kl 20.00) eller annet å spise i kafeteriaen.

Vel i land i Gedser kjører vi frem til Hotel Falster hvor vi sjekker inn for natten.

 

 

 

 

Dag 6

Tirsdag 25. oktober 2022:

Falster – København, ca 150 km: Dansk «morgenmad» på hotellet før vi pakker våre saker og kjører over til Sjælland, forbi Køge, Taastrup og inn til «Kongens by» – København. Her parkerer vi bussen ved Tivoli. Da er vi også rett ved byens handle- og gågate, Strøget, som strekker seg helt opp til Kongens Nytorv og Nyhavn.

Vi samles til avtalt tid og kjører det korte stykket frem til DFDS Seaways sin terminal. Her blir det ombordstigning i en av cruiseferjene deres som i løpet av natten skal ta oss opp til Norge. Om bord sjekker vi inn i våre inn-vendige dobbeltlugarer m/ dusj/WC, alle oppe i båten og med senger på gulvet.

Buffètbord er inkludert om bord. Vi koser oss med god mat og hyggelig selskap. Resten av kvelden er til fri disposisjon. Skipet byr på så vel dansebar, som pub og muligheter for innkjøp tax-free.

 

Dag 7

Onsdag 26. oktober 2022:

Oslo – Sørlandet/Grenland/Stavanger, ca 360 km til Kristiansand: Frokostbuffèt om bord mens vi seiler inn Oslofjorden. Kl 10.00 legger skipet til kai ved Vippe-tangen i Oslo. Vi stiger i land og finner våre seter i turbussen som raskt etter styres ut av hovedstaden vår.

Fra Oslo følger vi E18 og hjem til de respektive avstigningssteder. Kanskje får vi nyte et gyldent, vakkert høstlandskap mens vi behagelig tar oss gjennom Sørlandet. Stopp med jevne og behagelige mellomrom. I kveldingen beregner vi å være fremme igjen ved vårt utgangspunkt, Stavanger. Takk for turen – velkommen igjen på ny tur med oss!

 

Pris og annen informasjon

7 dager kun kr 8.550,- per person ved påmelding innen 1. september 2022,

deretter kr 9.550,- per person.

 

Avreisedato: Torsdag 20. oktober 2022

Retur: Onsdag 26. oktober 2022

Turprisen inkluderer:

¨  Dyktig sjåfør og helturist buss

¨  Velorientert og erfaren reiseleder

¨  Ferje Kristiansand – Hirtshals

¨  Ferje Rostock – Gedser

¨  Ferjecruise København – Oslo med DFDS

¨  6 hotell-/ferjeovernattinger i delt dobbelt
rom/-lugar

¨  6 frokoster

¨  3 middager, derav 1 buffétbord på DFDS

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Enkeltroms- og lugartillegg kr 1.650,-

Øvrige tillegg:

Lugar med havutsikt kr 200,- per lugar

Buffét utreisen fra Kristiansand kr 369,-

 

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil eller
forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag