NYHET!

NYHET!

Beatles | Festival | Hamburg | Risdal Touring

KUN 4.220,- per pers.
Når
27.-29. mars 2020
Antall dager
3
Avreise fra
Stavanger/Telemarksporten/Kristiansand
Bestill

Da John Lennon en gang ble spurt om hvordan det var å vokse opp i Liverpool, svarte han: «Jeg vokste ikke opp i Liverpool. Jeg vokste opp i Hamburg». Selv om The Beatles ble dannet i Liverpool, ble den tyske havnebyen starten på deres store gjennombrudd. Vi har med oss Egil Olsen fra Portal Travel som Beatles-ekspert på turen. Vi bor svært sentralt og har dermed god tid til å se oss om i byen, shopping og få med oss festivalen som holdes. God musikk, hyggelig reisefølge og den flotte byen… Alt ligger til rette for en opplevelsesrik tur!

Program for festivalen og billetter er ikke lagt ut enda og vil bli informert om så fort vi vet.

Tagger:, , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Fredag 27. mars 2020:

Sørlandet – Kristiansand – Hirtshals – Hamburg: Vi starter vest- og østfra om morgenen og kjører inn til Kristiansand hvor vi i løpet av de tidlige morgenstunder er klare for ombordstigning i MS Superspeed som kl 08.00 seiler til Hirtshals. Om bord har vi inkludert frokost i form av det store buffètbordet. Velkjent og velsmakende. Vi beholder også våre plasser i restauranten helt frem til ankomst Hirtshals kl 11.15. Straks etter ilandkjøring fortsetter vi sørover gjennom Danmark, kun avbrutt av små pauser underveis lagt inn med behagelige mellomrom. Midt på ettermiddagen beregner vi å krysse grensen inn til Tyskland, like ved Flensburg. På gode, tyske motorveier glir milene raskt unna. Vi legger bak oss Schleswig og vi kjører over høybroen ved Rendsburg, den som fører oss over Nord-Ost-See Kanal, eller i vår dagligtale, Kieler-kanalen. Imponerende å tenke på at denne kanalen ble bygget for snart 125 år siden! I det ettermiddagen glir over i tidlig kveld, beregner vi ankomst til Hamburg. Vi sjekker inn for overnatting 2 netter på sentralt beliggende Motel One Hamburg am Michel, i kort, kort gangavstand til fornøyelsesområdet Reeperbahn hvor Beatles-festivalen arrangeres.

Dag 2

Lørdag 28. mars 2020:

I Hamburg: Frokost på hotellet – og denne dagen har vi ingen vekkerklokke på. Formiddagen er til fri disposisjon. De som vil, kan midt på dagen være med oss på en liten sightseeingtur hvor vi får se de mest kjente severdighetene i verdensbyen Hamburg. Byen har mangfoldige aktiviteter å by på. Verdens største modelljernbane finner man i Speicherstadt – den gamle frihavnen og havnekvarteret som nå er blitt en av byens nye og hippe bydeler. Miniature Wunderland er navnet på denne attraksjonen. Eller hva med en havnerundtur i en av de mange «barkassene», eller de litt større sightseeingbåtene – som tilbyr slikt med utgangspunkt fra Elbbrücken? Mönckebergstrasse er gaten med de mange varemagasiner og butikker som kan tilfredsstille shoppinglysten, mens Jungfernstieg så avgjort har de mer eksklusive butikkene for de som vil åpne lommeboken på vid vegg. Om kvelden og ettermiddagen tar sannsynligvis aktiviteten knyttet til Beatles-festivalen seg opp igjen, og det blir mye gøy å ta seg til utover kvelden og natten… Program for festivalen og billettpris kommer.

 

Dag 3

Søndag 29. mars 2020:

Morgenfuglene – de av oss som er «early birds» – blir med ned til Fischmarkt allerede kl 06.30. Fiskemarkedet som har aner og tradisjoner tilbake til 1600-tallet. Her kunne fisk og lett bedervelige varer omsettes også på søndag. Fra daggry og frem til kirketid. For restlageret og overskytende varer som ikke var solgt ukens øvrige 6 dager. I dag holdes tradisjonen i hevd, og det sies at opptil 70.000 mennesker kan finne vei hit en tidlig søndag morgen i Hamburg. Det sies også at halvparten bruker å komme rett fra en heidundrende aften og natt «på byen», mens halvparten faktisk har stått opp så tidlig fra en seng i Hamburg for å få med seg denne opplevelsen – eller rett og slett for å gjøre gode innkjøp av fisk, frukt, kjøtt, ost, blomster og grønnsaker til resten av uken. I dag kompletteres salgsbildet også av det som nesten kan kalles rene entertainere som mer eller mindre til- og fallbyr sine varer til et humoristisk innstilt publikum. Tilbake til hotellet for frokost. Kl 11.00 tar vi farvel med Hamburg for denne gang. Nordover Bundesautobahn 7 (A7), som for øvrig er den lengste motorvei i Europa innenfor en og samme nasjonalstat. Den strekker seg fra Flensburg i nord og helt syd forbi Füssen i syd på grensen til Østerrike. Omkring 950 kilometer. Et kort stopp for litt grensehandel hører kanskje med før vi krysser inn i Danmark? Videre nordover passerer vi kjente byer som Kolding, Vejle, Aarhus og Aalborg. Korte stopp med behagelige mellomrom nordover denne ettermiddagen og tidlig kveld. I god tid før avgang med MS Superspeed 1 kl 21.30 fra Hirtshals er vi klare for ombordstigning. Også nå har vi mulighet for å tilleggsbestille aftensbuffèt om bord. Turdeltakerne kan gis anledning til å bestille dette ved påmelding til turen. Punktlig som den bruker å være, klapper skipsferjen til kai i Kristiansand før vi glir over i et nytt døgn kl 00.45. Ilandstigning og søvnig tollklarering før vi fortsetter til de respektive avstigningssteder.

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Erfaren sjåfør og helturist buss

¨  Egil Olsen som Beatles – ekspert

¨  Ferje Kristiansand – Hirtshals t/r

¨  2 hotellovernattinger

¨  2 frokoster på hotellet

¨  Frokostbuffet på ferja

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom 750,-

Buffet på hjemreise: 339,-

Billetter til festivalen kommer utenom. Program og pris er ikke lagt ut enda.

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

 

Egil Olsen har 34 års erfaring fra mediebransjen; Dagbladet Sørlandet, Aftenposten og 27 år i Fædrelandsvennen. Han arrangerte i en årrekke kulturreiser og fotballturer til flere steder i Europa, før han ble ansatt i reisebyrået Portal Travel i Kristiansand 1. januar 2015. Egil har også gjennom flere år arrangert reiser til Liverpool i forbindelse med Internation Beatle Week. Si noen stikkord om Beatles, og både fakta og anekdoter om popheltene kommer på rams!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag