Julemarked

Julemarked

TUR FRA BERGEN | Tyske Førjulsopplevelser | Risdal Touring

KUN 7.550,-,- per pers.
Ved påmelding innen 15. september 2022
Når
28. november - 2. desember 2022
Antall dager
5
Avreise fra
Knarvik/Bergen/Åsane
Reisen er overstått!

Tyske førjulsopplevelser

Kombinert ved at vi både starter og avslutter med et trivelig førjulscruise om bord i MS Stavangerfjord til Fjordline. En rolig og avslappende kosetur med korte dagsetapper og til opplevelser underveis. For mange mennesker, også i Norge – er det nesten påkrevd å oppleve de tyske julemarkeder før det blir jul hjemme i Norge. Kjenne på lukten av brente mandler, glühwein og grillet bratwurst. Besøke de mangfoldige utsalgsbodene som selger et utall av juleprodukter. På vei sørover stopper vi innom julemarkedet i Flensburg – oversiktlig, innholdsrikt og flott opplevelse. I Hamburg får vi med oss en lokalkjent guide, vi får se litt av byen sammen og vi får her anledning til å besøke julemarkedet ved Rathausmarkt – innerst mot byen ved Binnenalster. Meld deg på – bli med!

 

Tagger:, , , , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG

Dag 1

Mandag 28. november 2022

Knarvik – Bergen (Fjordline) – Stavanger (Risavika): Vi starter med turbussen vår fra Knarvik Terminal, stopp A kl 13.00 og Åsane Terminal kl 13:15 før vi også har påstigning ved Bergen Busstasjon, perrong P kl 13.30. Reiseruten leder oss frem til Fjordlines terminal – og de som allerede har tilsluttet seg turen, følger reiseleder om bord i  Fjordlines cruiseferje. Det blir en flott seiling  sørover langs kysten mot Stavanger.

Vi anbefaler å pakke en mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk den første natten, slik at hovedbagasjen kan bli stående i bussens bagasjerom. Alle våre gjester bor om bord i innvendige dobbeltlugarer med dusj/WC. Vi møtes for å   spise fra det store buffétbordet som er dekket i skipets restaurant.

Til og med drikke (vann/øl/rødvin/hvitvin/brus/kaffe og te) er inkludert. Resten av  kvelden nyter vi om bord mens  skipet seiler i rolig fart mot Hirtshals.

FOTO: Fjord Line

DAG 2

Tirsdag 29. november 2022:

Hirtshals – Flensburg – Schleswig-Holstein, ca 500 km: Frokostbuffèten står dekket i skipets restaurant – en deilig start på dagen. Kl 08.00 klapper MS Stavangerfjord til kai i Hirtshals og vi er klare for ilandstigning. Med turbussen vår fortsetter vi sørover gjennom Jylland, forbi kjente steder som Aalborg, Aarhus, Vejle og Kolding. Vi stopper med    jevne mellomrom for en liten pause. På våre turer kjører vi normalt 2 – 2 ½ timer maksimalt mellom hver pause.

Midt på dagen beregner vi å krysse grensen mellom Danmark og Tyskland, ved Flensburg. Vi gjør et godt stopp her – og gir anledning til å oppleve det trivelige julemarkedet i byen. Bussen parkeres, reiselederen leder gruppen til markedsplassen og tiden stilles til fri disposisjon frem til et avtalt tidspunkt. NB! Anbefaler våre gjester å ta med godt, varmt fottøy og yttertøy.

Vi forlater Flensburg, passerer utenfor byen Schleswig og krysser høybroen over Nord-Ostsee-Kanal, eller som den kalles i dagligtale, Kieler-kanalen, ved Rendsburg. Frem til vårt hotell i Best Western Schmoker-Hof. Vi spiser middag sammen og har resten av kvelden til fri disposisjon.

 

Dag 3

Onsdag 23. november 2022:

Utflukt til Hamburg, ca 150 km: Vi starter dagen med en deilig, tysk frokost. Gir oss god tid før vi tilbyr utflukt til Hamburg. Når programmet nå skrives, tyder alt på at       julemarkedet i Hamburg vil bli arrangert og gjennomført – men et lite forbehold må vi få ta. Om avlysning skulle inntreffe, er det nettopp bekreftet at Lübeck skal gjennomføre sitt julemarked og det vil da kunne være et alternativ.

De tyske julemarkeder er gammel tradisjon og særpregede. Opprinnelsen stammer fra sen middelalder, på 1400-tallet. Tradisjonen har dermed pågått i over 600 år! Fra gammelt av tjente julemarkedene den hensikten, at de skulle forsørge befolkningen med hva de trengte inn mot den kalde   årstiden og den forestående julefeiringen. I dag er julemarkedene en folkefest og enhver tysk by av en viss størrelse og med respekt for seg selv, arrangerer hvert sitt julemarked.

Turen frem til Hamburg tar en drøy times tid. Vi får med oss en lokalkjent, skandinavisktalende guide som byr på en rundtur (med bussen) gjennom de mest sentrale deler av byen. Våre gjester får så anledning til å besøke julemarkedet som er bygget opp rundt byens rådhus – ved Rathausmarkt. Her i nærheten finner vi også flere innendørs kjøpesentre, bl.a. Europa Passage. Mange av    disse har også greie kaféer, kneiper og restauranter som det både er mulig å få seg noe å spise og drikke. Utpå ettermiddagen kjører vi tilbake til vårt hotell for ny middag sammen og påfølgende overnatting.

 

Dag 4

Torsdag 1. desember 2022:

Schleswig-Holstein – Flensburg – Aarhus – Hirtshals, ca 500 km: Også denne dagen starter vi med å spise fra en deilig frokostbuffèt på hotellet. Vi pakker rolig ut vår bagasje i turbussen. Igjen er det lurt å tenke på hvordan man pakker saker og ting. Kanskje trenger man bare en mindre bagasje til natten om bord hos Fjordline?

En drøy time etter avgang gjør vi et stopp for litt grensehandel. Litt fattigere på euro, dersom innkjøp er gjort, kjører vi gjennom Sønderjylland og frem til Aarhus. Her blir det anledning til å besøke Den Gamle By. Inngangsbilletten koster danske kroner 120,- og betales av hver enkelt turdeltaker til reiselederen som ordner med gruppebillett. Den Gamle By er en stor samling av gamle bygninger og bygningsmiljøer, mye er utendørs og man går selv fra bygning til bygning. Du kan lese mer om hva som foregår her: www.dengamleby.dk/jul/

Vi ankommer med turbussen til Hirtshals i god tid før avgang med Fjordlines cruiseferje MS Stavangerfjord kl 20.00.

Alle våre gjester bor om bord i innvendige dobbeltlugarer med dusj/WC – oppe i båten. Vi møtes for å spise fra det store julebordet som er dekket i skipets restaurant. Til og med drikke (vann/øl/rødvin/hvitvin/brus/kaffe og te) er inkludert.

Resten av kvelden nyter vi om bord, mens skipet seiler i rolig fart gjennom natten mot Stavanger.

 

Dag 5

Fredag 2. desember 2022:

Stavanger (Risavika) – Bergen – Knarvik: Frokostbuffèten står dekket om bord i skipets  restaurant. Allerede kl 06.30 siger MS Stavangerfjord inn til kai i Risavika utenfor Stavanger. MS Stavangerfjord anløper Bergen kl 12.30. Fra Fjordlines terminal i Bergen kjører vi frem til Bergen Busstasjon og videre frem til Åsane og Knarvik terminal hvor turen avsluttes. Takk for turen – velkommen igjen på ny tur med oss!

 

Innhold og pris informasjon

Turprisen inkluderer:

¨ Erfaren og dyktig sjåfør og helturistbuss

¨  Velorientert reiseleder

¨  2 overnattinger i delt innvendig dobbeltlugar m/ dusj/WC oppe i båten ombord hos Fjordline

¨  2 hotellovernattinger i delt dobbeltrom

¨  4 frokoster

¨  4 middager, 2 av dem som julebuffèt om bord og inkludert drikke til på MS Stavangerfjord

¨  Utflukter som beskrevet , eventuelle inngangsbilletter betales i tillegg av hver  enkelt

¨  Alle ferjer, veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom/-lugar (innvendig) kr 1.800,- per person, totalt for alle 4 nettene

Tillegg for utvendig lugar kr 600,- per lugar for    begge ferjeoverfartene

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag