Rhin

Opplev Rhin & Mosel | 8 dager

Hjem » Reiser » Opplev Rhin & Mosel | 8 dager

Vi bor på det gode og sentrale Hotel Felsenkeller i Rüdesheim! Av og til har også turoperatører hell og lykke, ja – kanskje endog flaks. Vi føler oss heldige som har fått booket dette hotellet med sin fantastiske beliggenhet i sentrum av Rüdesheim. Med dette hotellet som base, kan vi lage en særdeles attraktiv tur hvor våre gjester får nyte deilig hotell, rolige dagsetapper og mange spennende opplevelser. Det er noe mektig over elvene Rhin og Mosel. Stille, men ustoppelige, flyter de feil vei på kartet. Fra Alpene i sør mot havet i nord. Ved byen Koblenz glir de sammen og følger hverandre som ett. Sammenvevd ut av Tyskland, inn i Nederland og ut i Nordsjøen ved Rotterdam. Et helt (elve)liv, ja faktisk to, slukes opp av de store verdenshavene. Vi kan bare ane hva de har passert på sin vei, hva de kunne ha berettet. Livs- og ferdselsårer som de også er. Tenk, på denne turen har du sjansen til å finne deg en benk helt nede ved elven – bare sitte der. Tenke, fundere, betrakte!

 

Reiseprogram

Dag 1

Fredag 13. september 2024

Stavanger/Oslo – Kristiansand – Hirtshals – Jylland:Vi starter turbussen fra Stavanger bussterminal kl. 09.00. Vi kjører langs E39 til Kristiansand hvor det er mulighet for påstigning underveis. For våre gjester som kommer på langs E18 mellom Oslo og Kristiansand bruker vi vår ekspressbuss inn til Kristiansand hvor dere møter vår turbuss. Fra Kristiansand tar vi Fjord Line sitt store skip MS Bergensfjord over til Hirtshals. Underveis er inkludert en deilig middagsbuffet. Det er god anledning til å utforske mange av skipets fasiliteter. Vel i land i Hirtshals setter vi kursen sørover i Jylland til vårt samarbeidshotell hvor vi sjekker inn for første overnatting.

__________________

Bergen – Stord – Haugalandet – Stavanger (Risavika): Vi starter med turbussen vår fra Åsane Terminal og Bergen Busstasjon, perrong P. Reiseruten leder oss frem til Fjord Lines terminal – og de som allerede har tilsluttet seg turen, følger reiseleder om bord i Fjord Lines MS Stavangerfjord. Det blir en flott seiling langs kysten sørover mot Stavanger. Turbussen og sjåføren fortsetter reisen sørover til Stavanger. Mulighet for påstigning underveis etter             avtale ved påmelding. Turbussen og resten av gruppen  kjører om bord i cruiseferjen i Risavika utenfor Stavanger – klare for avgang derfra kl 20.00. Vi anbefaler å pakke en mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk den første natten, slik at hovedbagasjen kan bli stående i turbussens bagasjerom. Felles middag på kvelden.

 

Dag 2

Lørdag 14. september 2024

Jylland – Husum – Delmenhorst, ca 355 km: Etter frokost finner vi plassene i turbussen og setter kursen sørover gjennom Jylland. Etter en stund krysser vi grensen inn til Tyskland. Vi dreier av fra motorveien og kjører koselige landeveier frem forbi Husum og Heide til Glückstadt. Her tar vi det som kan minne om en vestlandsferge over elven til Wischhafen. Overfarten tar ca. 15 minutter. Så går reisen videre gjennom det tyskelandskapet, forbi Hemmor – Basdahl, utpå ettermiddagen ankommer vi Delmenhorst. Her sjekker vi inn på vårt Hotel-Restaurant Thomsen for middag og overnatting.

__________________

Hirtshals – Husum – Delmenhorst, ca 355 km: Frokostbuffèten står dekket i skipets restaurant – en deilig start på dagen. Kl 08.00 klapper MS Stavangerfjord til kai i Hirtshals og vi er klare for ilandstigning. Vi setter kursen sørover, på veien møter vi en av våre andre turbusser fra Sørlandet. Avhengig av hvor man skal kan det bli bytte av sjåfør og reiseleder her. Det legges til rette for stopp på veien nedover Tyskland. Utpå ettermiddagen ankommer vi Delmenhorst. Her sjekker vi inn på vårt Hotel-Restaurant Thomsen for middag og overnatting.

Dag 3

Søndag 15. september 2024

Bremen – Rüdesheim, ca 520 km: Etter dagens første, og for noen viktigste måltid går turen videre og i dag skal vi nå vår hoved destinasjon Rüdesheim am Rhein utpå ettermiddagen. Men før vi kommer så langt skal vi kjøre på gode tyske veier og stopper midt på dagen i en av de koselige  tyske byene langs ruten. Det før vi på sein ettermiddag stopper i Rüdesheim. Her parkerer vi bussen, tar ut bagasje som blir hentet av hotellets varebil og går den korte turen fra parkering til Hotell Flesenkeller (ca 300 m) for de neste 3 netter. Denne kvelden regner vi med at de fleste, foruten å kose seg med inkludert middag på hotellet, også vil ta seg en tur ut i Drosselgasse og se på livet i denne koselige byen. Kanskje smake på Rüdesheimer kaffe?

 

Dag 4

Mandag 16. september 2024

I Rüdesheim/Utflukt til Moseldalen: Vi koser oss, først med frokost og så på utflukt til Cochem i Moseldalen. Vi ferjer fra Rüdesheim til Bingen, rett over elva og kjører derfra langs den vakre Rhinen via Bacharach og Boppard til Cochem. Her får vi tid til å kikke rundt i de pittoreske gatene, handle litt og også god tid til å kjøpe og spise en god lunsj. Byen er gammel, den er nevnt allerede i skriftlige kilder fra omkring år 886, og den har et sjarmerende preg. Vi kommer til å trives med å rusle rundt litt her. Det er mange uterestauranter og – kaféer å velge blant. De sprekeste tar kanskje gåturen opp til Reichsburg Cochem som kneiser over byen? Om ettermiddagen, på vei hjem fra Cochem, legger vi turen om Koblenz for å besøke Deutsches Eck, punktet hvor elvene Rhin og Mosel møtes.

Vi kjører derfra og mot Rüdesheim på østsiden av Rhinen, og passerer den velkjente klippen Lorelei. Sagnet om Lorelei eksisterte allerede i middelalderen. Ifølge sagnet satt den vakre sirenen Lorelei på klippen og sang sin skjønne sang slik at elveskipperne ble lokket mot de sterke strømmene og forliste. Det er skrevet mange dikt, lyrikk og prosa inspirert av sagnet. Utover sagnet er historien slik: Lorelei er en 132 meter høy klippe på Rhinens bredd, i  nærheten av St. Goarshausen. Klippen ligger ved den smaleste delen av Rhinen. En svært sterk strøm og skjulte klipper i vannet var tidligere årsak til mange forlis. På toppen av klippen ligger Freilichtbühne Loreley, et utendørs amfiteater bygget fra 1934 til 1939. Det var et av nazistenes tingsteder (thingplätze), nå er det mest brukt til rockekonserter. Vel tilbake til vårt hotell får vi på kvelden servert felles middag.

Dag 5

Tirsdag 17. september 2024

I Rüdesheim: I dag har vi lagt opp til en kosedag i Rüdesheim. Det er mulig å ta kabelbanen opp til Niederwalddenkmal som er et monument som symboliserer Tysklands seier i den fransk-tyske krig 1870 til 1871. Den kronende statue forestiller Germania og skal forestille Tysklands stolthet. I skulpturen holder Germania den tyske keiserkrone i sin høyre hånd, mens hun i sin venstre hånd holder imperiets sverd. Under Germania er et stort relieff som viser keiser Wilhelm I på hesterygg foran offiserer og soldater på vakt ved Rhinen. På monumentets venstre side er en fredsstatue, mens krigens statue er til høyre. Derfra er det mulig å gå en tursti i Niederwald(skogen) og bort til en seilbane som tar oss ned til nabobyen Assmannshausen.

Derfra kan vi da ta båt tilbake til Rüdesheim. Dette er en tur som vår reiseleder gjerne hjelper med å arrangere. Billetter til dette fås kjøpt på stedet. Om man vil ha det litt roligere kan vi jo bare ta en tur med båt på Rhinen. Ellers er det godt å ha en dag bare til å rusle rundt i Rüdesheim, handle litt forskjellig, og er du glad i god vin er du på rette plassen. Det er mange vinutsalg som selger gode lokale viner. Restauranter er det også mange av, så er vi heldige med  været er det jo mulig å sitte ute og se på livet, nyte et godt måltid og noe godt i glasset og bare kose seg. Også i dag er det felles middag på hotellet.

Dag 6

Onsdag 18. september 2024

Rüdesheim – Lüneburg, ca 520 km: Vi spiser en siste frokost i Rüdesheim, tar farvel med hotell og personalet der og setter oss i vår gode buss-seter klare for nye eventyr. Turen er langt fra over. I dag skal vi nordover, og nå er vi nok blitt godt kjent med hverandre og praten går lett mens bussen tar oss raskt frem på gode tyske veier. Vi kjører nord-øst over til vi møter på en gammel kjenning litt syd for Kassel. Her kjører vi nemlig ut på A7 som mange av oss har stiftet bekjentskap med på tidligere turer. Videre nordover forbi Hannover og vi ender dagen i området rundt Lüneburg hvor vi sjekker inn på Seminaris Hotel og koser oss sammen mens vi inntar dagens middag.

 

Dag 7

Torsdag 19. september 2024

Lüneburg – Kiel, ca 155 km: Når frokosten er spist sjekker vi ut fra hotellet og finner plassene våres i turbussen. Deretter kjører vi nordover til Kiel. Vi ankommer i god tid til å gå om bord i MS Color Fantasy. Vel om bord finner vi våre gode lugarer og innretter oss i disse. Så er det tid for å ta i øyesyn alt dette flotte skipet har å by på. Kanskje passer det med en deilig pizza, eller litt småmat i en av de mange hyggelige restaurantene/ barene om bord? Hva med en drink og litt godt å spise i Observation lounge mens vi ser på den vakre utseilingsleden langs Kielfjorden? Da er livet deilig! På kvelden blir det felles middagsbuffet, inkludert 1 vin/øl/mineralvann. Etter middag er det mulig å bestille plasser i Show Lounge og se skipets flotte show. Tillegget inkluderer reserverte plasser og 1 showdrink. Så her er det bare å kose seg utover kvelden med show, dans og moro! Dette må meldes på ved påmelding til turen.

Dag 8

Fredag 20. september 2024

Oslo – Kristiansand – Stavanger: Vi våkner under innseilingen til Oslo – og nyter også i dag en god frokost om bord før skipet legger til kai allerede kl 10.00. Deretter fortsetter vi i våre behagelige turbusser sørover mot mer hjemlige trakter. Ikke altfor langt utpå dagen er vi hjemme igjen – og mange minner rikere!

____________________

Oslo – Bergen: Mens vi koser oss med frokostbuffet har vi nok startet innseilingen til Oslo. Husk å få med deg alt fra lugaren før vi må forlate skipet som legger til kai kl 10.00. Vel i land etter tollklarering fortsetter vi på vår vei hjemover. Det blir avstigning underveis og vi legger til rette for stopp og benstrekk hele veien til Bergen.

Pris og annen informasjon

Stavanger/Sørlandet: (Bergen lengre nede på siden) 

8 dager kun kr 12.880,- pris per person ved påmelding innen 1. juni 2024, deretter kr 13.990,- per person

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferje Kristiansand – Hirtshals og Kiel – Oslo

¨  7 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar

¨  7 frokoster

¨  7 middager

¨  Utflukter som beskrevet i programmet, eventuelle inngangspenger er ikke inkludert

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom kr 2.800,-

Tillegg for Show Lounge kr 125,- per person

________________________________

Bergen

8 dager kun kr 13.700,- pris per person ved påmelding innen 15. juni 2024, deretter kr 14.700,- per person

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferje Bergen – Hirtshals og Kiel – Oslo

¨  7 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar

¨  7 frokoster

¨  7 middager

¨  Utflukter som beskrevet i programmet, eventuelle inngangspenger er ikke inkludert

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom kr 2.800,-

Tillegg for utvendig lugar kr 990,- (gjelder begge fergene)

Tillegg for Show Lounge kr 125,- per person

 

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil og forhold utenfor vår kontroll.

Reisefakta

Når
13. – 20. september 2024
Antall dager
8
Avreise fra
Stavanger/Kristiansand/Oslo/Bergen/Haugesund
13/09
Stavanger
12.880
13/09
Sørlandet
12.880
13/09
Bergen
13.700

Trenger du hjelp med å bestille? Ta kontakt med oss på post@touring.no eller 37 93 15 15.