Ny vri!

Berlin
Ny vri!

Berlin & Hamburg | Tyskland | Buss | Risdal Touring

KUN 9.440,- per pers.
Når
5.-11 juli 2020
Antall dager
7
Avreise fra
Stavanger/Grenland/Kristiansand
Bestill

Berlin – Tysklands hovedstad og myteomspunnet fra sin tid som selve møtepunktet mellom øst og vest! Er man i alle fall «litt voksen», husker man blokaden på begynnelsen av 60-tallet og luftbroen av forsyninger som ble satt i gang. Vi skal bo sentralt i Berlin, på et flott 4-stjerners hotell. Vi har dermed korte avstander til så vel shopping– som ute-/kveldsliv. I utgangspunktet har vi fleksibelt lagt opp til kun frokostpensjon på hotellet, slik at de som vil «utforske» byens restaurantliv på egen hånd – får den muligheten. Man kan likevel gjerne bestille halvpensjon på hotellet ved påmelding.

I løpet av oppholdet i Berlin blir det byrundtur sammen med lokalkjent, norsktalende guide. Det blir også mulig å melde seg på utflukt til Potsdam og Sanssouci. Turen til Berlin, har vi kombinert med 2 netter på hjemveien i en annen verdensby, Hamburg. En by som har så uendelig mye å by på. På vei til Tyskland, overnatter vi i idylliske Svendborg helt syd på Fyn – og vi benytter oss av den nye ferjeforbindelsen til Fjordline som gir oss mer tid på reisen og mulighet for å starte helt fra Hamburg hjemreisedagen.

Bli med!

Tagger:, , , , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Søndag 5. juli 2020:

Stavanger/Grenland/Sørlandet – Kristiansand – Hirtshals – Svendborg, ca 360 km fra Hirtshals: Vi reiser fra Stavanger i vest på morgenen og tilsvarende fra Skien/Porsgrunn i øst. Turen tar oss langs E39/E18 til Kristiansand – med mulighet for påstigning etter avtale underveis. Fremme i Kristiansand midt på dagen, gjør vi oss klare for ombordstigning i den nye, store hurtigferjen til Fjordline som kl 13.30 seiler til Hirtshals. Om bord er det mulighet for avslapning – eller man kan ved påmelding til turen bestille seg en middagsbuffèt om bord. Allerede kl 15.45 klapper skipet til kai i Hirtshals og vi tar fatt på turopplevelsene. Tenk, nå er vi for alvor på ferie! Sørover E45 forbi Aalborg og Aarhus på kjente veier. Like sør for Vejle svinger vi mot Lillebælt, over broen og ut på Fyn. Ved Odense dreier vi sørøstover, frem mot Svendborg hvor vi har lagt inn kveldens overnatting. Vi kommer frem slik at vi får tid til en rusletur på egen hånd i byen.

Dag 2

Mandag 6. juli 2020:

Svendborg – Gedser – Rostock – Berlin, ca 350 km: Vi starter dagen med deilig, dansk morgenmat på hotellet. For danskene er jo frokost lunsj og morgenmat på dansk tilsvarer vår frokost. Et lite stykke etter avreise fra Svendborg, kjører vi først ut på øya Tåsinge – og herfra kjører vi igjen brua over til øya Langeland. Fra Spodsbjerg ferjer vi det korte stykket over til Tårs. Snart etter er vi fremme ved Gedser og det blir en litt lengre ferjetur, 1 time og 45 minutter, over til Rostock. Vi har nå drøye 3 times kjøretur frem til Berlin. Tysklands fornemme og interessante hovedstad. En verdensby og en metropol! Vi sjekker inn for overnatting 3 netter på et hotell med sentral beliggenhet.

Dag 3 - 4

Tirsdag 7. – onsdag 8. juli 2020:

Tirsdag 7. juli og onsdag 8. juli 2020: Vi spiser frokost hver dag på vårt komfortable og sentralt beliggende hotell. Tirsdag formiddag blir det mulighet for en rundtur med vår buss og lokalkjent, skandinavisktalende guide i Berlin. Vi får se noen av de mest interessante severdigheter i byen – mens vi hele tiden krysser mellom det som tidligere var øst og vest. Fra den tiden Tyskland var delt. Selvsagt blir det også rikelig med tid til å begi seg rundt i byen på egen hånd. Reiselederen som er med, gir sine råd og vink om hva som kan inngå i opplevelsesprogrammet. Onsdagen kan de som vil, bli med på utflukt til Potsdam og Sanssouci, en halvtimes kjøretur sør for Berlin. Potsdam er nok mest berømt for to ting, slottet Sanssouci som ble bygget av den prøyssiske kongen Fredrik den store – og Potsdamerkonferansen som ble holdt på slottet Cecilienhof i juli 1945, etter 2. verdenskrig. Det var her stormaktene i verden, seierherrene, delte Tyskland mellom seg.

Dag 5

Torsdag 9. juli 2020:

Berlin – Hamburg, ca 285 km: Frokost på hotellet – og de som vil, kan gjerne først nå om formiddagen bli med oss til et besøk ved det tidligere Stasi-fengselet. Her internerte og fengslet kommunist-regimet i DDR politiske motstandere, intellektuelle og kriminelle helt frem til Murens fall i 1989. De som denne formiddagen har valgt dette bort, blir hentet på hotellet igjen omkring midt på dagen – og vi setter kursen ut av Berlin for denne gang. Kjøreturen langs det som var den gamle transittveien mellom Vest-Tyskland og den isolerte byen Berlin midt inne i DDR, tar oss i underkant av 4 timer. Vel fremme i Hamburg – Tysklands nest største by, sjekker vi inn for 2 overnattinger på Novum Style Hotel Centrum, meget sentralt beliggende.

Dag 6

Fredag 10. juli 2020:

I Hamburg: Vi spiser frokost på hotellet. Vår lokalkjente og skandinavisktalende guide møter oss på hotellet og de som vil, får anledning til å være med på en liten byrundtur hvor vi gjør oss litt bedre kjent med Hamburg. Gjennom de siste tiårene har byen gått gjennom en stor forvandling. Havneområdene er modernisert og mange store, nye bygg er oppført – bl.a. verdensberømte Elbphilharmonie, konsertsalen til byens symfoniorkester. Ettermiddagen anbefaler vi gjerne å bruke rundt innsjøen Binnenalster som har både byens handlegate Mönckebergstrasse, for folk flest – og den mer ekskslusive Jungfernstieg som kanskje egner seg aller best for vindusshopping. Reiselederen gir råd og vink også her om hva som er å oppleve og prioritere i byen.

Dag 7

Lørdag 11. juli 2020:

Hamburg – Hirtshals – Kristiansand – Sørlandet – Stavanger/Grenland, ca 520 km til Hirtshals: Vi starter dagen med frokost på hotellet. Avreise og farvel med vårt tyske vertskap. I løpet av et par timers tid er vi ved den tysk/danske grensen. Vi krysser raskt inn til Danmark og vi følger raske og effektive veier nordover Jylland. Vi beregner å være fremme i Hirtshals i god tid før ferjeavgang med den nye og store hurtigferjen til Fjordline kl 17.00 fra Hirtshals. Om bord er det mulighet for avslapning – eller man kan ved påmelding til turen bestille seg en middagsbuffèt om bord. Landkjenning i Norge og Kristiansand blir det kl 19.15 og straks etter ilandstigning fortsetter kjøreturen vest- og østover til de respektive avstigningssteder.

 

Om opplevelsesrike Berlin:

Berlin ble hovedstad i Tyskland igjen i 1990, etter gjenforeningen. Etter siste verdenskrig ble Tyskland som kjent delt i to, Vest– og Øst-Tyskland (DDR). Berlin ble i denne perioden liggende som en «øy» inne i DDR, siden også hovedstaden ble delt i to etter krigen. Den kalde krigen ble for alvor innviet når Berlin-muren ble bygget på begynnelsen av 1960-tallet. Byen har nesten 3,5 mill. innbyggere og er kjent som et av Europas største turistreisemål, med nærmere 12,5 mill. besøkende hvert år. Berlin blir ofte omtalt som «den grønne byen», den har mange parker og ikke minst elver, kanaler og vannveier. Reis gjerne på oppdagelsesferd med turistbåt! Beliggenheten til Berlin i kryssningspunktet mellom øst og vest, har gitt den en til dels myteomspunnet historie og mang en spionroman er blitt til med inspirasjon fra byen. Stor by, med et stort og fantastisk tilbud! Faktisk er byen den nest største innenfor EU, kun overgått av London som er på vei ut av unionen. Vi finner flere store varehus i byen, bl.a. KaDeWe – forkortelse for Kauf-haus Des Westens. Berlin er også kjent for sine mer enn 160 muséer. Mange av disse finner vi på Museumsinsel – «museumsøya» – hvor vi bl.a. finner Pergamon-muséet.

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  6 hotellovernattinger

¨  6 frokoster

¨  Ferje Kristiansand-Hirtshals t/r med Fjordline, Gedser-Rostock med Scandlines

¨  Lokalguide i Berlin og Hamburg

¨  Utflukter som beskrevet. Evt inngang ikke inkl.

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom: 1.690,-

Buffet utreise: kr 279,-

Buffet hjemreise: 299,-

Halvpensjon på hotellet i Berlin og i Hamburg: 1.330,- pr person for 5 middager.

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag