Blomstrende opplevelser!

Blomstring
Blomstrende opplevelser!

Blomstring i Holland | Buss | Risdal Touring

KUN 10.660,- per pers.
ved påmelding før 15. februar
Når
16.-23. april 2020
Antall dager
8
Avreise fra
Stavanger/Grenland/Sørlandet
Bestill

Offisielt heter landet Nederland – men vi kaller det som oftest i dagligtale Holland, som egentlig bare er en region i Nederland. Den flotte og vårlige reisen vi har lagt opp, gir deg rikelig anledning til å bli bedre kjent med det som ofte kalles «treskolandet», henspeilende på nettopp treskoene som er en del av nasjonaldrakten. Vi har laget en ny og utradisjonell turløsning. Vi legger opp til 2 netter på hotell i Leeuwarden i provinsen Friesland, nord i landet. Videre fortsetter vi over Afsluijtdijk og frem til den trivelige lille byen Volendam. Deretter sjekker vi inn for middag og overnatting 3 netter på Van der Valk Hotel Avifauna i den idylliske byen Alphen aan der Rijn – like utenfor Amsterdam.

Herfra blir det bokstavelig talt, blomstrende opplevelser: Keukenhof får vi oppleve, og vi ser selvfølgelig tulipanmark etter tulipanmark i full blomst….. Amsterdam, med sine kanaler og sitt trivelige bymiljø stifter vi også nærmere bekjentskap med. Vårt turopplegg gir deg som gjest virkelig gode og dype inntrykk fra et av Europas flotteste land! Opplevelser hver dag!

Tagger:, , , , , , , , , , , ,

TUREN DAG FOR DAG

Dag 1

Torsdag 16. april 2020:

Stavanger – Sørlandet – Telemark – Kristiansand – Hirtshals – Mühbrook, ca 450 km: Vi starter tidlig fra Stavanger i vest og fra Skien/Telemark i øst for å kjøre frem til Kristiansand og ferjeoverfart derfra kl 08.00 med MS Superspeed I til Hirtshals. Om bord møtes vi i buffètrestauranten, helt forut i skipet – for å kose oss med deilig frokost. Plassen i restauranten beholder vi helt frem til ankomst Hirtshals kl 11.15. Skipet klapper til kai og vi sitter i bussen mens vi kjører i land, strake veien ut på E45 og sørover Jylland – forbi kjente byer som Aalborg, Aarhus, Vejle og Kolding. Den dansk/tyske grensen krysser vi ved Flensburg og en times tid lenger syd, ved landsbyen Mühbrook stopper vi for dagens middag og overnatting på Hotel Seeblick, vakkert beliggende.

Dag 2

Fredag 17. april 2020:

Mühbrook – Leeuwarden, ca 390 km : Dagen starter med deilig hotellfrokost. Vi setter oss i bussen og kjører nå først en times tid, mot den lille byen Glückstadt som ligger like ved elven Elbe – som fører inn fra Nordsjøen til storbyen Hamburg. Vi krysser elven på Elbfähre og kjører i land i Wischhafen. Ferden videre bringer oss mot Bremerhaven. På trivelige, tyske landeveier kjører vi i behagelig tempo mens vi lar inntrykkene passere. Byen Leer legger vi bak oss og vi nærmer oss etter hvert grensen til Nederland. Umerkelig krysser vi grensen og vi fortsetter frem til provinshovedstaden i Friesland, Leeuwarden hvor vi sjekker inn for middag og overnatting 2 netter.

Dag 3

Lørdag 18. april 2020:

I Leeuwarden / ettermiddagsutflukt til Sneek : Dagen starter med god frokost på hotellet. Vi koser oss i Leeuwarden noen timer, mens vi på ettermiddagen gjør klart for utflukt – vi kjører til den trivelige byen Sneek. Underveis får vi oppleve vårstemningen – og mon tro om ikke vi ser en og annen plante i blomstring? Middag og overnatting igjen på samme hotell.

Dag 4

Søndag 19. april 2020:

Leeuwarden – Volendam – Alphen an den Rijn, ca 200 km : Rolige dager med behagelige dagsetapper. Frokost på hotellet før vi kjører over Afsluijtdijk – diket som holder Nordsjøen ute fra Zuidersee, et kunstig byggverk som har gjort det mulig å tørrlegge store landområder innenfor. Slik har hollenderne i århundrer gjenvunnet landjord fra de mektige havkreftene. Første stopp i dag blir i Alkmaar, en hyggelig liten by. Neste post på programmet i dag blir den idylliske byen Volendam – også her får vi litt tid på egen hånd før vi kjører frem til vårt hotell Van der Valk Hotel Avifauna for middag og overnatting 3 netter.

Dag 5-6

Mandag 20. – tirsdag 21. april 2020:

Utflukt til Keukenhof og til Amsterdam: Frokost på hotellet hver dag. Vi har lagt opp til en heldagsutflukt til Keukenhof – som vi kombinerer på en slik måte at de som vil, kan besøke miniatyrbyen Madurodam og den historisk interessante byen Den Haag. Vi har også lagt opp til et hyggelig «middagscruise» på kanalene ut fra hotellet. Siste dag kjører vi det korte stykket til Amsterdam hvor får vi med oss en lokalkjent guide. Vi vandrer rundt sammen med vår guide som vil vise oss de mest interessante severdigheter og fortelle om byen. Etter guidingen får vi tid til å rusle rundt på egen hånd. Deretter en siste middag og overnatting på vårt flotte hotell.

Dag 7

Onsdag 22. april 2020:

Alphen an den Rijn – Kolding ca 700 km: Vi starter med en solid frokost, og setter oss så i bussen for å starte dagen på gode veier vestover. Vi kjører forbi Osnabrück og Bremen og utpå ettermiddagen også forbi en velkjent by, Hamburg. Ved Bordesholm stopper vi for dagens middag. Med solid Tysk kost i magen fortsetter vi frem til grensen hvor vi kan få kvittet oss med de siste Euro før vi passerer grensen og er inne i vårt naboland Danmark. Vi kjører til Kolding for siste overnatting.

Dag 8

Torsdag 23. april 2020:

Kolding – Hirtshals – Kristiansand – Sørlandet/Stavanger/Telemark, ca 330 km til Hirtshals: Tidlig opp og frokost før avreise. Nordover på kjente veier gjennom Danmark, forbi byer som Vejle, Aarhus og Aalborg. Vi er vel fremme i Hirtshals i god tid for ferjeavgang kl 12.15 med MS Superspeed I til Kristiansand. Om bord er det mulig å bestille buffètbord for kr 269,-pr person ved påmelding til turen. Tiden for øvrig om bord er til fri disposisjon. Allerede kl 15.30 klapper skipet til kai i Kristiansand og straks etter ilandstigning og tollklarering fortsetter vi mot de respektive avstigningssteder.

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Erfaren sjåfør og helturist buss

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferjeoverfart Kristiansand – Hirtshals t/r

¨  7 hotellovernattinger

¨  8 frokoster

¨  7 middager

¨  utflukter, men ikke inngangsbilletter, som beskrevet i turprogrammet

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom 2.800,-

Buffet på hjemreise: 269,-

 

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag