Trivelige ferieopplevelser!

Trivelige ferieopplevelser!

Bornholm | Danmark | Buss | Risdal Touring

KUN 10.220,- per pers.
Når
3. - 8. mai 2021
Antall dager
6
Avreise fra
Stavanger/Grenland/Sørlandet
Bestill

En deilig reise til Bornholm!

Reisen fyller oss med trivelige ferieopplevelser og masse god stemning. Hva er vel triveligere enn å rusle og kikke på folkeliv og undre seg på hvorfor ting er blitt akkurat som de er blitt? Hvordan historien har utviklet seg, hvordan har lokalbefolkningen funnet sitt levebrød akkurat her opp gjennom tidene? På turen vår til Bornholm får du oppleve dansk øyliv og småbyidyll. Ser man på kartet, er det utrolig at denne øya tilhører Danmark! Første dag ut med Fjord Line fra Kristiansand til Hirtshals, med behagelig oppstartstid både fra øst og vest. Første natt i området rundt Odense. Vi bor 3 netter på Hotel Griffen, koser oss og har utflukt både til nord– og sørsiden av øya. Hjemturen har vi stykket opp slik at vi tar ferjen til Ystad og har en overnatting i  Aalborg før ferje fra Hirtshals og videre med bussen hjem.

 

Tagger:, , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Mandag 3. mai 2021:

Stavanger/Grenland/Kristiansand – Hirtshals – Odense, ca 320 km fra Hirtshals: Vi starter fra Stavanger Byterminal om formiddagen og kjører sørover E39 mot Kristiansand. En annen buss starter fra Skien / Porsgrunn og kjører E18 mot Kristiansand. Underveis er det selvsagt mulighet for påstigning. Fra Kristiansand reiser vi med  Fjordlines nye katamaran HSC Fjord FSTR kl 15.00 til Hirtshals, ankomst allerede kl 17.15. Om bord har vi inkludert Loungebord og sitteplasser helt frem til ankomst. Fra Hirtshals fortsetter vi frem til Odense  for overnatting.

 

Dag 2

Tirsdag 4 mai 2021:

Odense – Ystad – Rønne, ca 320 km til Rønne: Dagen starter med deilig frokostbuffèt på hotellet. Straks etter kjører vi østover og over Storebæltbroen før vi ankommer «Kongens by». I København gjør vi et stopp et par timer, slik at det er mulig å se seg om i byen, og få kjøpt seg en god lunsj, eller frokost som det heter hos våre naboer i syd. Vi setter oss igjen i bussen, kjører over den berømte Broen, og derfra til Ystad. Her går hurtig ferjen til Rønne kl 18.30, med oss om bord. Overfarten er raskt unnagjort, og kl 19.50 er det avkjøring i Rønne, og det er da kort vei til vårt hotell, Hotel Griffen, som ligger vakkert til ved sjøen. Under oppholdet spiser vi frokost og middag på hotellet hver dag. Dersom man ønsker rom med havutsikt, kan dette bestilles mot å betale et tillegg på kr 950,-  pr rom for 3 netter. Begrenset antall rom, så gi beskjed ved påmelding om du ønsker dette.

 

Dag 3 & 4

Onsdag 5. mai og torsdag 6. mai 2021:

På Bornholm: Etter frokost begge dager møter vi vår guide  i resepsjonen og blir tatt med på en rundreise på øya. Begge dager varer omvisningen til ca kl 13.00. Den første dagen ser vi den nordlige delen og den andre dagen den sørlige delen av øya. Opplevelsene her står i kø. På et lite område, finner vi mange severdigheter og attraksjoner. Nord-Europas største borgruiner, Hammershus, finner vi på Bornholm. Også de berømte rundkirkene, navngitte sådanne – f.eks Østerlars og Nylars. Hovedstaden på øya, Rønne, er en trivelig, liten by som det er svært koselig å rusle rundt i. Det er kort vei å gå til sentrum fra hotellet vårt – og hotellet har også en deilig spa-avdeling som vi gjerne anbefaler å benytte seg av.

Dag 5

13. september 2020:

Fredag 7. mai 2021:

Rønne – Ystad – Aalborg: Vi spiser nok en gang fra det deilige morgenbordet som står dekket i hotellets restaurant. Vi spiser tidlig frokost for deretter å sette bagasjen i bussen og kjøre det korte stykket frem til ferjehavnen. Her venter båten på oss, klar for avgang kl 10.30 til Ystad i Sverige. Allerede kl 11.50 klapper ferjen til havn på det svenske fastlandet og vi kjører strake veien mot Danmark igjen og frem til  Aalborg . Underveis stopper vi selvsagt med jevne og behagelige mellomrom, både for å strekke litt på kroppen – for at de som røyker skal kunne fortsette med det.  I dag tar vi en god stopp i Århus som er en spennende by og utforske. Utpå kvelden beregner vi ankomst til Aalborg og vårt hotell hvor det blir innsjekking og middag .

Dag 6

Lørdag 8. mai 2021:

Aalborg – Hirtshals – Kristiansand  – Grenland/Stavanger: Vi spiser frokost på hotellet, før vi sjekker ut og setter bagasjen i bussen – Vi kan nå gjøre oss litt bedre kjent i Aalborg og de som ønsker det kan bli med en tur til  Bilka . Sen ettermiddag setter vi oss i bussen og kjører det korte stykke frem til Hirtshals og kl 18.00 seiler vi med Fjordlines nye katamaran HSC Fjord FSTR  til Kristiansand. Om bord er det mulig å forhåndsreservere Loungebord. Dette bestilles ved påmelding til turen. Allerede kl 20.15 klapper skipet til kai i Kristiansand, etter en flott seiling inn byfjorden – og straks etter ilandstigning og tollklarering fortsetter vi  frem til de respektive avstigningssteder, vestover mot Stavanger og østover mot Grenland. Takk for turen!

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferjeoverfarter Kristiansand-Hirtshals, Ystad-Rønne t/r og Strømstad-Sandefjord

¨  5 hotellovernattinger

¨  Lokalguide på utfluktene

¨  5 frokoster

¨  5 middager

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom kr 1.890,-

Tillegg for rom med havutsikt: 950,- pr rom for 3 netter

Buffet på vei hjem: kr 265,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

Eventuelle inngangspenger ikke inkludert

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag