Herlige Bornholm

Bornholm
Herlige Bornholm

Bornholm | Danmark | Buss | Risdal Touring

KUN 9.890,- per pers.
Når
9. - 14. september
Antall dager
6
Avreise fra
Stavanger/Grenland/Sørlandet
Bestill

En deilig reise som fyller oss med trivelige ferieopplevelser og masse god stemning. Hva er vel triveligere enn å rusle rundt i t-skjorte og kortbukse, i sandaler, kikke på folkeliv og undre seg på hvorfor ting er blitt akkurat som de er blitt? Hvordan historien har utviklet seg, hvordan har lokalbefolkningen funnet sitt levebrød akkurat her opp gjennom tidene? På turen vår til Bornholm får du oppleve dansk øyliv og småbyidyll. Ser man på kartet, er det utrolig at denne øya tilhører Danmark!

Første dag ut med Color Line fra Kristiansand til Hirtshals, med behagelig oppstartstid både fra øst og vest. Første natt i området rundt Odense. Vi bor 3 netter på Hotel Griffen, koser oss og har utflukt både til nord– og sørsiden av øya. Hjemturen har vi stykket opp slik at vi tar ferjen til Ystad og har en overnatting i Uddevalla før shopping og ferje fra Strömstad.

Tagger:, , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Onsdag 9. september 2020:

Stavanger/Grenland/Kristiansand – Hirtshals – Odense, ca 320 km fra Hirtshals: Vi starter fra Stavanger Byterminal om formiddagen og kjører sørover E39 mot Kristiansand. En annen buss starter fra Skien / Porsgrunn og kjører E18 mot Kristiansand. Underveis er det selvsagt mulighet for påstigning. Fra Kristiansand reiser vi med MS Superspeed I kl 16.30 til Hirtshals, med ankomst allerede kl 19.45. Om bord har vi inkludert mat fra det store buffètbordet, inkludert fri drikke og sitteplasser helt frem til ankomst. Fra Hirtshals fortsetter vi frem til Odense området hvor vi beregner å være framme ca ved midnatt for overnatting.

Dag 2

Torsdag 10. september 2020:

Odense – Ystad – Rønne, ca 320 km til Rønne: Dagen starter med deilig frokostbuffèt på hotellet. Straks etter kjører vi østover og over Storebæltbroen før vi ankommer «Kongens by». I København gjør vi et stopp et par timer, slik at det er mulig å se seg om i byen, og få kjøpt seg en god lunsj, eller frokost som det heter hos våre naboer i syd. Vi setter oss igjen i bussen, kjører over den berømte Broen, og derfra til Ystad. Her går hurtig ferjen til Rønne kl 15.30, med oss om bord. Overfarten er raskt unnagjort, og kl 16.50 er det avkjøring i Rønne, og det er da kort vei til vårt hotell, Hotel Griffen, som ligger vakkert til ved sjøen. Under oppholdet spiser vi frokost og middag på hotellet hver dag. Dersom man ønsker rom med havutsikt, kan dette bestilles mot å betale et tillegg på kr 950,- pr rom for 3 netter. Begrenset antall rom, så gi beskjed ved påmelding om du ønsker dette.

Dag 3 & 4

11. juli – 12. juli 2020:

På Bornholm: Etter frokost begge dager møter vi vår guide  i resepsjonen og blir tatt med på en rundreise på øya. Begge dager varer omvisningen til ca kl 13.00. Den første dagen ser vi den nordlige delen og den andre dagen den sørlige delen av øya. Opplevelsene her står i kø. På et lite område, finner vi mange severdigheter og attraksjoner. Nord-Europas største borgruiner, Hammershus, finner vi på Bornholm. Også de berømte rundkirkene, navngitte sådanne – f.eks Østerlars og Nylars. Hovedstaden på øya, Rønne, er en trivelig, liten by som det er svært koselig å rusle rundt i. Det er kort vei å gå til sentrum fra hotellet vårt – og hotellet har også en deilig spa-avdeling som vi gjerne anbefaler å benytte seg av.

Dag 5

13. september 2020:

Rønne – Ystad – Uddevalla: Vi spiser nok en gang fra det deilige morgenbordet som står dekket i hotellets restaurant. Vi spiser tidlig frokost for deretter å sette bagasjen i bussen og kjøre det korte stykket frem til ferjehavnen. Her venter båten på oss, klar for avgang kl 8.30 til Ystad i Sverige. Allerede kl 9.50 klapper ferjen til havn på det svenske fastlandet og vi kjører strake veien nordover vestkysten av Sverige, forbi kjente byer som Malmö og Helsingborg frem til Göteborg. Underveis stopper vi selvsagt med jevne og behagelige mellomrom, både for å strekke litt på kroppen – for at de som røyker skal kunne fortsette med det, og for eventuelt å kjøpe en matbit på egen hånd og ved egnet spisested. Utpå ettermiddagen beregner vi ankomst til vårt hotell hvor det blir innsjekking og middag .

Dag 6

14. september 2020:

Uddevalla– Strömstad – Sandefjord – Grenland/Sørlandet/Stavanger: Vi spiser frokost på hotellet, tar snart etter farvel med vårt vertskap – og setter oss i den behagelige turbussen. Et par timers kjøretur, og vi er i Strömstad og kl 12.00 seiler vi med Fjordline til Sandefjord. Om bord er det mulig å forhåndsreservere lunsjbuffèt. Dette bestilles ved påmelding til turen. Allerede kl 14.30 klapper skipet til kai i Sandefjord, etter en flott seiling inn byfjorden – og straks etter ilandstigning fortsetter vi opp til E18 og videre sørover mot Grenland, Sørlandet og etter hvert også Rogaland og Stavanger. Beregnet ankomst til Kristiansand omkring kl 18.00 og de øvrige avstigningssteder i henhold til dette.

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferjeoverfarter Kristiansand-Hirtshals, Ystad-Rønne t/r og Strømstad-Sandefjord

¨  5 hotellovernattinger

¨  Lokalguide på utfluktene

¨  5 frokoster

¨  5 middager

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom kr 1.890,-

Tillegg for rom med havutsikt: 950,- pr rom for 3 netter

Buffet på vei hjem: kr 265,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

Eventuelle inngangspenger ikke inkludert

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag