Ett dobbeltrom ledig!

Ett dobbeltrom ledig!

Brüssel | Blomsterteppet på Grand Place | Cruise | Buss | Risdal Touring

KUN 11.990,- per pers.
ved påmelding innen 1. juni 2022
Når
10. - 16. august 2022
Antall dager
7
Avreise fra
Stavanger / Telemarksporten / Kristiansand
Reisen er overstått!

Reisen ut fra  Norge blir med den nye cruiselinjen fra Kristiansand til Eemshaven i Nederland!

Vi inviterer deg med på en spennende reise til Brüssel – Belgias hovedstad, og byen som innehar EU-kommisjonens hovedkvarter. Vi får to hele dager i denne vakre byen. Reisen ut fra  Norge blir med den nye cruiselinjen fra Kristiansand til Eemshaven i Nederland. Dette sparer oss for en dags reise til hovedmålet for turen. Vel fremme i Brüssel skal vi kose oss med mye god mat, verdenskjente severdigheter, nydelig arkitektur og sosialt samvær. På hjemreisen får vi med oss en natt i Bremen, før vi på mer kjente veier kjører nordover gjennom Danmark til      Ålborg for turens  siste overnatting. Fremme i Kristiansand på ettermiddagen på turens siste reisedag, vil alle komme hjem til egen seng før natten siger på.

Tagger:, , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Onsdag 10. august 2022:

Stavanger/Telemarksporten – Kristiansand: Vi starter opp fra Stavanger i vest og kjører E39 til Kristiansand. En buss starter fra øst ved Telemarksporten og henter opp langs E18. I Kristiansand går vi om bord i den nye cruiseferja til Holland Norway Line som frakter oss til Eemshaven, helt nord i Nederland. I april 2022 åpner jo som mange vet en ny skipsrute mellom Norge og Nederland. «Vi bringer Europa nærmere Kristiansand og Sør-Norge. Etter en behagelig sjøreise og en god natts søvn, er du plutselig bare noen timer unna en rekke spennende europeiske destinasjoner» uttaler administrerende direktør i Holland Norway Lines. Skipet har 700 lugarer og en rekke restauranter og barer passasjerene kan benytte seg av. Det vil være taxfree butikker, samt et spa om bord, og det blir satt opp show i skipets teatersal. Seilingen tar 18 timer, med avgang fra Kristiansand kl. 15.00 og ankomst i Eemshaven i Nederland kl. 09.00 neste dag. Om bord har vi inkludert deilig middags- og frokostbuffet.

 

Dag 2

Torsdag 11. august 2022:

Eemshaven, Nederland – Brüssel, Belgia, ca 385 km: Dagen starter om bord MS Romantica med deilig frokostbuffet, før vi kl 09.00 ankommer Eemshaven. Vel i land kjører vi den korte etappen til Belgias hovedstad og turens høydepunkt; Brüssel. Vi legger til rette for pauser underveis. Vi ankommer denne fantastiske byen tidlig ettermiddag, hvor vi sjekker inn på vårt sentrale hotell – Ibis Brussels City Centre.

Dag 3 og 4

Fredag 12. august  og lørdag 13. august 2022:

I Brüssel: Denne andre helgen i august åpner et av Brüssels store attraksjoner – det verdenskjente Flower Carpet (blomsterteppet). I flere dager har frivillige forberedt seg med å plassere blomster – hver eneste lille Begoniablomst – nøyaktig på sin plass for å dekke hele den store Grand Place, rett foran byens rådhus. Dette teppet er verdt sitt skue! Det første teppet ble lagt i 1971 av landskapsarkitekt E. Stauteman, og har siden 1986 vært en tradisjon som innfinner annet hvert år på Grand Place. Inspirasjon til mønster og farger på blomsterteppet, velges av organisasjonen som står bak – The Tapis de fleurs de Bruxelles Association. Mønstrene er kjent for å gjenspeile symboler, jubiléer og historiske begivenheter fra hele verden.

Like i nærheten av Grand Place, finner flere av Brüssels kjente severdigheter seg. Hvem har vel ikke hørt om Manneken Pis, den lille gutten som står på et gatehjørne og tisser? Den vesle bronsestatuen er kjent for å bli dresset opp i forskjellige kostymer, alt etter sesong og anledning. Kanskje han denne helgen er dresset opp i Begonia-blomster? Han har også sine «søsken-statuer»:  Jeanneken Pis og Zinneke Pis. Alle innen kort gangavstand fra Grand Place.

Belgia er også kjent for sine tradisjoner innen mat, og da spesielt sjokolade. Overalt i Brüssel vil man kunne møte på sjokoladebutikker som selger den mest utsøkte sjokolade i alle mulige farger og fasonger. Belgia er også kjent for sine belgiske fries, og da spesielt «moules frites» (friterte potetpinner med blåskjell) som er Belgias nasjonalrett.

Brüssel har flere severdigheter å by på. Et besøk til Atomium er absolutt å anbefale. Dette fantastiske byggverket ble reist i anledning Verdensutstillingen i Brüssel i 1958. Med sine ni stålkuler forestiller bygget enhetscellen til krystallisk jern, forstørret 165 milliarder ganger. Selve monumentet er 102 meter høyt, og i den øverste kulen er det et utrolig utsiktspunkt over byen!

Brüssel har enormt med kirker, men størst av dem alle er Koekelbergbasilikaen eller Sacre Coeur-kirken. Denne regnes som verdens femte største kirke, 89 meter høy og 167 meter lang. Påbegynt i 1905, og bygget i Art Deco-stil, sto den ikke ferdig før i 1971.

 

Bilde Koekelbergbasilikaen i Brüssel:

Dag 5

Søndag 14. august 2022:

Brüssel, Belgia – Bremen, Tyskland, ca 485 km: Vi våkner på vårt sentrale hotell, full av opplevelser fra denne nydelige byen. Vi spiser frokost og sjekker ut, før vi starter på dagens etappe til Bremen.

Bremen har vært en viktig handelsby siden Middelalderen, og den var et sentralt medlem i Hansaforbundet. Selv om byen ligger innenlands, er det primært handelen som har foregått til sjøs som har gjort Bremen til et knutepunkt i Europa. Selv om Bremen er en viktig by for tysk industri, er den egentlig ganske liten i utstrekning. Sentrum er veldig konsentrert, der store deler av bebyggelse, er gammel og vakker. Det tilrettelegges for pauser underveis og nok av tid til å kunne strekke litt på beina. Fremme i Bremen sjekker vi inn på vårt hotell for natten – Ibis Bremen City.

 

 

 

Dag 6

Mandag 15. august 2022:

Bremen, Tyskland – Ribe, Danmark – Skørping, ca 586 km: Frokost må til og vi sjekker ut før avreise og dagens etappe. Vi kjører nordover og passerer blant annet Hamburg på vår vei.  Også på denne etappen tar vi oss god tid og har nok av pauser underveis. Vi har lagt inn en stopp i Ribe i Esbjerg kommune i Danmark. Byen regnes som Nordens eldste by med historie tilbake til 700-tallet. Byen har mange velbevarte gamle bygninger, og mer enn hundre hus i byen er fredet. Vi finner blant annet Danmarks eldste rådhus i Ribe, og vakre, romanske Ribe domkirke som er den best bevarte somkirken av sitt slag. Fremme i Skørping, like sør for Ålborg, finner vi vårt hotell for natten. Her er middag er inkludert ved ankomst hotellet.

 

Dag 7

Tirsdag 16. august 2022:

Skørping – Hirtshals – Kristiansand – Stavanger/Telemarks-porten, ca 185 km til Hirtshals: Turens siste dag starter med frokost ved hotellet før vi sjekker ut og kjører mot Hirtshals. Her tar vi Color Lines Superspeed med avgang kl 12.15. For de av dere som ønsker det, kan det bestilles lunsjbuffet på overfarten. Lunsj er ikke inkludert i turprisen og bestilles ved booking av turen. Vel over til Kristiansand fortsetter turen vest- og østover til de respektive avstigningssteder. Dersom påmelding tilsier det, har vi anledning til å benytte vårt søsterselskap – konkurrenten.no – til å bringe våre reisende gjester vel hjem. Takk for turen!

 

Pris og annen informasjon:

TURPRIS
7 dager kun kr 10.990,-

Pris per person ved påmelding innen           1. juni 2022, deretter kr 11.990,-.

 

Avreisedato: Onsdag 10. august 2022

Retur: Tirsdag 16. august 2022

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av   erfaren sjåfør

¨  Erfaren reiseleder

¨  Cruiseoverfart Kristiansand – Eemshaven i delt innvendig dobbeltlugar

¨  Frokost og middag inkludert på cruiseoverfart

¨  5 hotellovernattinger i delt dobbeltrom

¨  5 hotellfrokoster

¨  Felles middag siste kveld

¨  Fergeoverfart Hirtshals – Kristiansand med Color Lines Superspeed

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg:
Enkeltrom hoteller og cruise kr 2.200,- per person
Utvendig enkeltlugar kr 450,- per lugar
Utvendig dobbeltlugar kr 250,- per lugar
Buffet på retur med Color Line   kr 279,- per person

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil og forhold utenfor vår kontroll!

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag