Tyske høstopplevelser – Celle & Hildesheim | 6 dager

Hjem » Reiser » Tyske høstopplevelser – Celle & Hildesheim | 6 dager

Velkommen senhøst og mørke kvelder.

Vi inviterer deg med på en trivelig tur med varm atmosfære og tyske høstopplevelser. Det blir en overnatting i Kolding før vi ankommer Tyskland. Vi bor i den sjarmerende middelalderbyen Celle i tre netter. Hotellet ligger i kort gåavstand til gamlebyen. Celle er en perle og ligger idyllisk til i den tyske delstaten Niedersachsen og ved elven Allers. Byen er omgitt av historie, natur og kultur og har en avslappende og herlig atmosfære. En av de eldste severdighetene her er slottet i byen. Brolagte gater, spennende butikker og koselige kafeer med varm drikke som er god å holde rundt når hendene er kalde. Det blir også utflukt til vakre  Hildesheim. Fine opplevelser som varmer i en kjølig høstmåned. Velkommen!

 

 

Reiseprogram

Dag 1

Tirsdag 5. november 2024

Stavanger/Grenland – Kristiansand – Hirtshals – Kolding: Vi starter turen med buss fra Stavanger bussterminal kl. 11.05. For våre gjester som kommer østfra med påstigning langs E18, bruker vi vår ekspressbuss Konkurrenten inn til Kristiansand hvor dere møter vår turbuss. Vi beregner å være i Kristiansand i god tid før Color Lines ferjeavgang kl. 16.30. Du kan bestille middagsbuffèt om bord for kr 299,- ved påmelding til turen. I land i Hirtshals kjører vi til Comwell hotell i Kolding for overnatting.

 

Dag 2

Onsdag 6. november 2024

Kolding – Celle, ca. 360 km: Dagen starter med god dansk «morgenmad». Vi ankommer Flensburg og grensebutikken på formiddagen. Her blir det anledning til å gjøre litt innkjøp. Kafeteria gir mulighet til å kjøpe seg en matbit. Det legges til rette for stopp på veien nedover Tyskland. I Celle sjekker vi inn på Inter City Hotell på ettermiddagen. Celle er et eventyr av en by med utrolig flott bindingsverk-arkitektur og byr på interessante museer, koselige            restauranter, kafeer og kneiper. Vi utforsker byen litt på egenhånd før det blir felles, inkludert middag på en nærliggende restaurant kl. 19.00.

 

Dag 3

Torsdag 7. november 2024

Celle: Ny morgen og i dag tar vi oss god tid med frokosten. Du har kanskje allerede sett palasset – Celles eldste attraksjon ligge med sin strålende hvite fasade på en høyde midt i slottsparken – et av de vakreste palass i Nord-Tyskland! Slottet gjenspeiler utviklingen fra slott til boligpalass fra 1300-tallet til 1705 da Guelph-hertugene av Braunschweig Lüneburg bodde der, til 1800-tallet da kongene av Hannover benyttet slottet som sommerresidens. Besøk i slottet er mulig ved kjøp av inngangsbillett fra byens turist-informasjon. Vi har bestilt en guidet rundtur med engelsktalende guide i Celle for å gjøre oss kjent med byens historie. Resten av dagen til egen disposisjon. Det blir felles, inkludert middag på restaurant nær hotellet kl. 19.00.

Dag 4

Fredag 8. november 2024

Celle: En ny morgenstund med trivelig reisefølge å drikke kaffen med. I dag blir det utflukt til vakre Hildesheim. Hildesheim har noe for alle. Byen ligger i delstaten Niedersachsen og er en flott by med en av Tysklands eldste markedsplasser og flere UNESCO-opplevelser. Vi skal på guidet omvisning med engelsktalende guide også i denne byen. Vi vandrer litt rundt i Hildesheims brolagte gater og er du observant vil du innimellom finne små fliser dekorert med en rose blant brosteinene. Disse er lagt der som en service for å guide turister til byens høydepunkter. Etter omvisning finner vi oss et sted der vi kan hygge oss med lunsj (ikke inkludert). Tilbake i Celle samles vi til felles, inkludert middag på hotellets nærliggende restaurant.

Dag 5

Lørdag 9. november 2024

Celle – Aarhus, ca. 460 km: Siste morgenen på hotellet i Celle. Vi koser oss ved frokostbordet før vi sjekker ut og finner våre komfortable seter i bussen. Turen mot Danmark går i behagelig tempo og framme i Flensburg tar vi et lengre stopp ved CITTI MARKT. Her er det muligheter  for å spise lunsj (ikke inkludert) og litt grensehandel. Turen fortsetter så til Aarhus i Danmark der vi overnatter på Comwell Aarhus hotell. Vi har felles, inkludert middag på hotellet.

Dag 6

Søndag 10. november 2024

Aarhus – Hirtshals – Kristiansand – Stavanger/Grenland: Etter deilig «morgenmad» blir det utsjekk og    avreise til Hirthals hvor vi er framme i god tid før avgang med Color Line kl. 12.15. Ønsker du buffet om bord kan denne bestilles for kr 299,- per person. Beregnet ankomst Kristiansand kl. 15.30. Fra Kristiansand fortsetter bussen med gjester som skal vestover. Gjester som skal østover reiser videre med vår ekspressbuss Konkurrenten kl. 17.00 fra Kristiansand.

Takk for turen!

Pris og annen informasjon

TURPRIS

6 dager kr 9.990,- Pris per person ved påmelding innen 15. august 2024, deretter kr 10.990,-

Avreisedato: Tirsdag 5. november 2024

Retur: Søndag 10. november 2024

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferjeoverfart Kristiansand – Hirtshals

¨  5 overnattinger i delt dobbeltrom på hotell

¨  5 frokoster på hotell

¨  4 middager som beskrevet i program

¨  Ferjeoverfart Hirtshals – Kristiansand

¨  Utflukter som beskrevet i programmet

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom kr 1.500,-

Tillegg for buffet utreise kr 299,- per person

Tillegg for buffet hjemreise kr 299,- per person

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil og forhold utenfor vår kontroll.

Reisefakta

Når
5. – 10. november 2024
Antall dager
6
Avreise fra
Stavanger/Grenland/Kristiansand
kr 9.990,- Pris per person ved påmelding innen 15. august 2024 deretter kr 10.990,-

Trenger du hjelp med å bestille? Ta kontakt med oss på post@touring.no eller 37 93 15 15.