En fantastisk reise!

En fantastisk reise!

Fra Bergen | Costa Brava | Sol & Varme | Risdal Touring

KUN 23.990,- per pers.
Når
13. september - 2. oktober 2022
Antall dager
20
Avreise fra
Stavanger/Telemark/Kristiansand
Bestill

Vi setter kursen mot Costa Brava i Nord-Spania, «den ville kysten». Knapt noe bedre beskrivelse. Her er det klipper og kyst, lune viker og strender. Små byer med strandpromenade og utallige muligheter for å få satt seg ned. Kose seg med en kopp kaffe og noe godt å  bite i – eller noe avkjølende å drikke. Hele 10 netter bor vi på vårt 4-stjerners hotell i Lloret de Mar.  I midten av september ligger dagtemperaturen på ca 24-26°C og det er som en god norsk sommer. Vi bruker 5 dager med behagelige kjøreetapper ned til dette paradiset, og 6 dager hjem igjen. En svært innholdsrik reise gjennom Europa!

 

 

Tagger:, , , , , , ,

Program dag for dag

DAG 1 - Tirsdag 13. september 2022

Knarvik – Bergen – Stord – Haugalandet – Stavanger (Risavika): Vi starter med turbussen vår fra Knarvik Terminal, stopp A kl 11.15 og Åsane Terminal kl 11.30, før vi også har påstigning ved Bergen Busstasjon, perrong P kl 12.00.  Reiseruten leder oss frem til Fjordlines terminal – og de som allerede har tilsluttet seg turen, følger reiseleder om bord i Fjordlines MS Stavangerfjord. Det blir en flott seiling langs kysten sørover mot Stavanger. Turbussen og sjåføren fortsetter reisen over Stord og innom Haugesund på vei til Stavanger Bussterminal. Mulighet for påstigning underveis etter avtale ved påmelding. Turbussen og resten av gruppen kjører om bord i cruiseferjen i Risavika utenfor Stavanger – klare for avgang derfra kl 20.00. Vi anbefaler å pakke en mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk den første natten, slik at hoved bagasjen kan bli stående i turbussens bagasjerom.

Alle våre gjester bor om bord i innvendige dobbeltlugarer med dusj/WC – oppe i båten. Vi møtes for å spise fra det store buffétbordet som er dekket i skipets restaurant. Til og med drikke (vann/øl/rødvin/hvitvin/brus/kaffe og te) er inkludert. Resten av kvelden nyter vi om bord, mens skipet seiler i rolig fart mot Hirtshals.

 

 

 

DAG 2 - Onsdag 14. september 2022

Hirtshals – Hannover, ca 665 km: Frokostbuffèten står   dekket i skipets restaurant – en deilig start på dagen.            Kl 08.00 klapper MS Stavangerfjord til kai i Hirtshals og vi er klare for ilandstigning. Med turbussen vår  fortsetter vi    sørover gjennom Jylland, forbi kjente steder som Aalborg, Aarhus, Vejle og Kolding. Vi stopper med jevne mellomrom for en liten pause. På våre turer kjører vi normalt 2 – 2 ½ timer maksimalt mellom hver pause. Etter å ha kjørt inn i Schleswig-Holstein krysser vi snart høybroen over Nord-Ost-See Kanal, etter hvert kjører vi langs utkanten av storbyen Hamburg. Etter vi har krysset Elben og med gode veier foran oss er det ikke lange stunden før vi er fremme i     Hannover. Her sjekker vi inn på hotellet. Det blir felles middag på hotellet

 

 

DAG 3 - Torsdag 15. september 2022

Hannover – Bad Krozingen, ca 620 km: Vi spiser  frokost på hotellet før avreise. Reisen i dag går nedover i Tyskland. Forbi mange kjente steder som f.eks. Göttingen, Kassel og Frankfurt am Main. Vi kan kose oss godt i turbussen der vi har en god utsikt fra de høye setene. Det er viktig å huske at vi er på tur og da stopper vi med behagelige mellomrom. Det blir også et lengre lunsjstopp på turen. Vi får også oppleve litt av Rhin dalen. Vi passerer Mannheim og følger elven parallelt, dog ikke slik at vi ser den, til Karlsruhe og etter hvert til vårt stoppested for dagen Bad Krozingen.  Bare et steinkast fra den franske grensen.

 

 

 

DAG 4 - fredag 16. september 2022

Bad Krozingen – Chambery, ca 382 km: Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og finner plassene i turbussen. Turen tar oss langs Rhin elven og den franske grensen til vi ankommer Sveits. Denne dagen tar vi turen litt mer rolig og legger opp til litt lengre stopp noen steder. Gjennom Sveits kjører vi langs de store innsjøene, Lac de Neuchâtel og Lac Leman. Det er flott å se utover det flate sveitsiske landskapet. Hvis været er flott kan vi skimte Alpene som ruver i avstanden. Når vi har passert Genève gjør vi et lengre stopp i byen  Annecy. Denne flotte alpebyen bærer et eventyrlig preg ved seg. Kjent som alpenes Venezia. Her kan man spasere langs innsjøen i de store og flotte parkene som preger promenaden. Annecy mangler ikke spektakulære ting å se og heller ikke kafeer. Et perfekt stopp uansett hva man måtte ønske å oppleve. Fra Annecy er det ikke langt til hotellet og dagens stopp. Her spiser vi felles middag på kvelden.

 

DAG 5 - Lørdag 17. september 2022

Chambery – Lloret de Mar, ca 655 km: Det er frokost på hotellet før avreise. Ferden går langs mindre franske veier ned fra alpene. Vi kjører inn i Provence regionen. Ute på formiddagen passerer vi Valence, ofte omtalt som porten til Sør-Frankrike. Herfra følger vi elven Rhöne. Provence er ikke bare kjent for sin vin, men også sin historie. Fra         romersktid til nåtiden. Ruiner, Châteauer og Vingårder   preger landskapet som vi reiser i. Vi passerer Nîmes –  Montpellier og Perpignan før vi krysser grensen over til Spania. På ettermiddagen ankommer vi Hotel Don Juan i  Lloret de Mar. Hotellet ligger sentralt plassert i byen. Alt av severdigheter et plasser innen 10 minutters gange fra hoteller. Det blir middag og frokost alle dagene under oppholdet.

 

 

 

DAG 6 - 14 - Søndag 18. - Mandag 26. september 2022

Opphold i Lloret de Mar: Vi skal nå ligge hele 10 netter på dette flotte hotellet – som har klassifiseringen 4 stjerner. Reiselederen vår er med på hele turen og bistår med både informasjon og opplegg underveis og fremme på reisemålet. Våre gjester har fritt valg. Enten rolig sol- og strandferie, eller en aktiv ferie med utflukter organisert av oss.  Eller en kombinasjon. Første dagen vi er her nede, blir det en rusletur sammen med vår reiseleder for å bli kjent med byen, omgivelsene og ikke minst, hotellet vårt. Det blir tips om vandreturer man kan ta på egen hånd, og det blir organisert også vandretur med reiselederen vår for de som ønsker å være med på det. Husk å ta med gode sko.  Vi organiserer også tilbud om å leie sykler når vi oppholder oss her nede. Utfluktene med buss og reiseleder beskriver vi på et eget innstikksprogram, men de er tenkt å gå til  storbyen Barcelona, vi har tenkt å kjøre en tur nordover til den idylliske byen Cadaquès – byen hvor den berømte maleren Salvador DalÍ oppholdt seg store deler av livet. Vi planlegger å kjøre til Montserrat. Mektige utsyn over  regionen. Vingård og lokalt marked blir besøkt. Et variert og innholdsrikt program blir tilbudt til de som ønsker å delta. Å være med vår buss, sjåfør og reiseleder på utflukter koster ikke noe ekstra – men eventuelle inngangsbilletter dekkes av hver enkelt turdeltaker selv.

 

DAG 15 - Tirsdag 27. september 2022

Lloret de Mar – Clermont-Ferrand, ca 558 km: Vi  spiser en siste frokost på dette flotte hotellet før vi pakker sammen bagasjen og sjekker ut. Vi finner plassene våre i turbussen som står klar. Reisen tar oss med over til Frankrike. Videre franske veiene gjennom Sør-Frankrike til vi setter kursen nordover. Område vi reiser imellom Middelhavet og      Clermont-Ferrand, er preget av nasjonalparker og naturskjønneomgivelser. Vi stopper ved jevne mellomrom slik at man kan få oppleve litt av det franske bondelandet. Dagens ferd bringer oss til Clermont-Ferrand, en av Frankrikes eldste byer. Kjent for sin mange film-, musikk-, teater-festivaler gjennom året. Her sjekker vi inn på hotellet for dagen og hygger oss sammen rundt middagen.

 

DAG 16 - Onsdag 28. september 2022

Clermont-Ferrand – Massy, ca 405 km: Fransk hotellfrokost er ikke å forakte. Vi reiser nordover langs de franske motorveier. Dagens reise tar oss gjennom Loire dalen. Vi gjør et stopp i byen Bourges rundt lunsjtider. Bussen setter dere av i sentrum av byen med den berømte katedralen. Her kan man finne seg en koselig kafe eller ta et besøk til katedralen eller de omliggende chåteauene (inngang ikke inkl.). Etter stoppet fortsetter vi opp langs Loire dalen forbi Vierzon og Orlèans. Utpå ettermiddagen ankommer vi byen Massy, som ligger i utkanten av Paris. Her sjekker vi inn på hotellet for dagen. Det er middag på hotellet.

 

 

DAG 17 - Torsdag 29. september 2022

Paris: Det sies at «Paris er alltid en god ide». Denne dagen tar vi oss god tid til å utforske en av Europas mest spennende byer. For de som ønsker det kan bli med reiselederen vår til mange av de kjente stedene som finns i denne flotte byen. Det er også anledning hvis man ønsker å spasere på egenhånd. Kanskje vil man finne en koselig kafe i Latinerkvartalet eller langs Seine. Hvis man ønsker å besøke  Louvre osv. bør man forhåndsbestille billetter. Dette gjøres på egenhånd. Litt sent utpå ettermiddagen står turbussen klar til å frakte oss tilbake til Massy. Det blir felles middag på hotellet. Man kan velge å være lengre i Paris på egenhånd og ta kollektiv til hotellet senere. (på eget ansvar.)

 

 

DAG 18 - Fredag 30. september 2022

Massy – Brüssel – Antwerpen – Breda, ca 430 km: Etter    frokost finner vi våre plasser i turbussen. Vi reiser gjennom Paris på vei nordover. Langs veien skuer vi ut mot flotte grønne åkre og små landsbyer på horisonten. Tiden går fort i godt lag. Om ikke lenge sier vi «Au revoir» til Frankrike. Ferden tar oss inn i Belgia, forbi Mons og Nivelles. Vi       passerer utkanten av Waterloo, stedet for Napoleon I’s kjente nederlag. Før vi gjør et stopp i Brüssel. Her setter vi av litt tid slik at man kan få en smakebit av denne flotte byen. Senere på dagen reiser vi forbi Antwerpen og rett over grensen til Nederland. Her sjekker vi inn på hotellet vårt. Vi avslutter dagen med middag på hotellet.

 

 

DAG 19 - Lørdag 1. oktober 2022

Breda – Eemshaven, ca 295 km: Vi starter dagen rolig med frokost før vi pakker koffertene. Vi haster ikke når vi er på tur. Turbussen tar oss med gjennom Nederland med sine lange flate sletter. Ferden tar oss med forbi Almere, hvor Floriaden Expo 22 ble avholdt, over elver og diker før vi   omsider ankommer Eemshaven. Her ligger MS Romantika og venter. Om bord finner vi lugarene våre. Vi anbefaler å pakke en mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk, slik at hoved bagasjen kan bli stående i turbussens bagasjerom. Vi spiser en god middag. Det er også mulig å benytte seg av skipets ulike fasiliteter som spa avdelingen, kafeer eller se et flott show i Starlight Hall. Her er noe for en hver smak. Vi senker skuldrene og nyter overfarten.

 

 

DAG 20 - Søndag 2. oktober 2022

Kristiansand – Stavanger – Bergen, ca. 440 km: Vi spiser en god frokost, mens skipet gjør sin ankomst inn mot        Kristiansand. Reisens siste etappe tar oss med langs E39 til Stavanger. Herfra går bussen over Haugesund til Bergen. Underveis er det mulig med avstigning. Vi takker for en hyggelig tur!

 

 

Turprisen inkluderer

Turprisen inkluderer:

¨  Erfaren sjåfør og helturist buss

¨  Velorientert reiseleder

¨  2 overnatting i dobbel innvendig lugar

¨  17 overnattinger på hotell

¨  19 frokoster

¨  20 middager

¨  Ferjeoverfarter som beskrevet

¨  Utflukter som beskrevet, eventuelle inngangsbilletter kommer i tillegg

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom kr 4.990,-

 

VIKTIG INFORMASJON

Husk gyldig pass og gyldig korona sertifikat

I Risdal Touring  er vi opptatt av å gi alle våre reisende en god opplevelse. Våre turer har utflukter der den reisende må kunne gå korte eller lengre strekninger. Med bakgrunn i dette og av hensyn til de medreisende i gruppen, vil det ikke være mulig for reiseleder/sjåfør å yte ekstra bistand dersom du for eksempel har behov for rullator/rullestol e.l. Det kan heller ikke forventes at andre av våre reisende skal stille sin tid til rådighet.

 

Forbehold om endringer som følge av  skrivefeil eller forhold utenfor vår kontroll.

 

UK flag | German flag