Temareise

Temareise

Country, Blues & Soul | Amerika | Fly | Risdal Touring

KUN 37.000,-,- per pers.
Ved påmelding innen 15. april 2023
Når
16. - 25. oktober 2023
Antall dager
10
Avreise
Oppmøte Kjevik
Bestill

Lite har preget moderne vestlig kultur så mye som Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins, Bob Dylan og andre amerikanske musikkstorheter. Steder som Graceland, Grand Ole Opry, Sun Studios og Ryman Auditorium er alle solid plantet i musikkhistorien. Vi skal besøke alle disse stedene og i tillegg skal vi oppleve Muscle Shoals, en kultby på mange måter for countryrock, rock og soul med musikkstudioer og andre steder “musikkpilegrimer” oppsøker. Som om ikke dette var nok skal vi også besøke Elvis` fødeby Tupelo, så dette blir en innholdsrik tur.  Vi har forsøkt å balansere et fyldig program med den enkeltes behov for fritid til å oppsøke musikksjappene i Nashville og Memphis. Sammen med oss reiser artisten Steffen Jakobsen som er en habil countrysanger. Han har deltatt både i Idol og MGP og kjent for de som liker C&W. 

Tidlig avreise? Frykt ikke! Ring oss og spør oss om alternativer. Vi hjelper til med overnatting og transport dagen i forkant av turen. 

Tagger:, , , , , ,

Program dag for dag

DAG 1

Mandag 16. oktober 2023

Kjevik – Amsterdam – Atlanta – Nashville, ca 425km: Vi møtes på Kjevik kl 04.30 før flyavgang kl 06.10 med KLM til Amsterdam. Derfra går reisen videre kl 08.35 med Delta Airlines til Atlanta, Georgia. Vi ankommer USA kl 12.00 lokal tid og etter passkontroll, som kan ta litt tid, og henting av bagasje, tar vi plass i bussen. Vi kjører mot delstatsgrensen til Tennessee og gjør et lite stopp på velkomstsenteret ved Chattanooga. Vi ankommer hotellet vårt i Nashville på ettermiddagen. Hotellet ligger en liten taxitur fra sentrum og det har også shuttlebuss til hjertet av byen hver halvtime, så dette er en praktisk og god lokalisering.

 

DAG 2

Tirsdag 17. oktober 2023

Opphold i Nashville: Etter frokost på hotellet samles vi i bussen for en halvdags byrundtur hvor man får sett de  viktigste severdighetene så man har et overblikk.  I tillegg til musikkstedene ser vi også Tennessee State Capitol fordi Nashville er hovedstad i delstaten. Etter rundturen returnerer bussen til hotellet og man kan da bruke ettermiddagen som man vil ved å ta hotellets shuttlebuss til Broadway hvor mange av musikkstedene ligger. Det å vandre på Broadway er som å være på festival!

En av kveldene i Nashville har vi mulighet til å oppleve Grand Ole Opry, selve “Mekka” for de som er glad i country-musikk.  Det sies at country-musikk er “3 grep på gitaren og sannheten” og det enkle er også her ofte det beste.

 

DAG 3

Onsdag 18. oktober 2023

Opphold i Nashville: I Nashville legger vi opp til at reisedeltakerne også utforsker litt på egenhånd, men både reiseleder og Steffen Jakobsen er tilgjengelige for å kunne gi innspill. Steffen vil i løpet av dagene også få oss litt inn på steder som ikke er så kjent, men som har musikk av høy kvalitet. Ikke umulig å snuble over hverken Brad Paisley, Vince Gill eller Miranda Lambert på disse stedene. Vi vil også tilby et elvecruise med General Jackson Steamboat på Cumberland River som renner gjennom Nashville.  Elven er ofte sitert i sanger fra Tennessee. I Nashville ligger også Country Music Hall of Fame og Johnny Cash-museet, så det er rikelig å fylle dagene med.

 

DAG 4

Torsdag 19. oktober 2023

Opphold i Nashville: Dagene i Nashville fortsetter og vi   anbefaler å ta shuttlebussen fra hotellet for å få med seg musikken på Broadway på formiddagen. Fra tidlig på dagen er kvalitetsmusikk tilgjengelig og de spiller som regel for tipsen som havner i bøtta på scenekanten. Like ved Ryman Auditorium ligger Nashville Foodhall, et gedigent kompleks med mat fra alle verdenshjørner. Her er det også scener hvor artister opptrer.  Finnes neppe et bedre sted å innta en lunsj!

Vi skal følge med når programmet for Ryman Auditorium legges ut slik at de som ønsker det også kan få med seg en konsertopplevelse der under dagene i Nashville. Her opptrer også andre artister enn de som spiller country og bl.a. Jason Bonham, sønn av trommeslager John Bonham fra Led Zeppelin, er blant artister man kan finne der. Du kan også lese om aktuelle konserter på www.ryman.com.

 

DAG 5

Fredag 20. oktober 2023

Opphold i Nashville: I dag tenker vi å ta deltakerne med på en overraskelse. Hva den inneholder vil vi ikke avsløre før turen nærmer seg, men det blir selvsagt musikkrelatert!

 

DAG 6

Lørdag 21. oktober 2023

Nashville – Muscle Shoals – Tupelo: Etter frokost tar vi våre plasser i bussen og setter kursen ut av Nashville.  Det har garantert blitt mange hyggelige opplevelser og kontoen for countrymusikalske inntrykk har fått godt påfyll.  Vi kjører ut av Nashville og sørover til delstaten Alabama. Vi skal til Muscle Shoals, kjent for band som Lynyrd Skynyrd og artister som Aretha Franklin og Wilson Picket for å nevne noen. Byen er kjent for sin “Muscle Shoals sound” og vi skal besøke studioet som gjorde den berømt. Der har Bob Dylan og Rolling Stones vært blant de mest kjente artistene som har spilt inn album i byen. Vi skal også til Alabama Music Hall of Fame som gir oss et godt inntrykk av denne delstatens betydning innen country, rock og soul.

På ettermiddagen kjører vi videre mot Tupelo, Mississippi, Elvis` fødeby. Vi skal bo på et godt hotell sentralt i byen og etter innsjekking kjøres vi ut til en skikkelig lokal musikksjappe hvor det er levende musikk. I tillegg skal vi innta et ordentlig sørstatsmåltid som er inkludert i turprisen.

 

DAG 7

Søndag 22. oktober 2023

Tupelo – Memphis: Main Street i Tupelo er ganske hyggelig så kanskje en liten morgentur der kan være aktuelt? Men vi må snart komme oss avgårde til et av høydepunktene på hele reisen; Elvis Presleys fødested. Et fattigslig lite hus   ligger der hvor man etter hvert har bygget opp et skikkelig minnested rundt Elvis.

Etter besøket kjører bussen til et sted hvor vi kan få oss litt lunsj før vi kjører til Memphis, kanskje mest berømt for blues. “Walking in Memphis” er en ganske kjent sang og den henspeiler på musikkgaten Beale street i Memphis som ligger ved den mektige elven Mississippi. Byen er også omtalt i flere av John Grishams kriminalromaner som også har blitt filmet. Vi skal bo på et godt hotell i sentrum og nyte den avslappede stemningen i Memphis noen dager.  Reiseleder og Steffen vandrer sammen med gjengen til  Beale street for å ta inn stemningen og sjekke ut blues-sjappene. De senere år har andre stilarter også fått “slippe til” i større grad så dette er klart også en musikkby av rang!

 

DAG 8

Mandag 23. oktober 2023

Opphold i Memphis: I dag skal vi på rundtur i Memphis hvor vi får se berømte Sun Studios hvor legendariske Sam Phillips spilte inn artister som Elvis, Johnny Cash og Carl Perkins blant flere historiske artister. Nylig avdøde Jerry Lee Lewis var også i stallen til Sam Phillips.

Vi skal også besøke opplevelsessenteret Graceland hvor Elvis hadde sitt hjem og hvor det er bygget opp en “bydel” rundt hans liv og musikk. De som ønsker det kan, med hjelp av reiselederen, kjøpe billett til en mindre eller større del av opplevelsen rundt Elvis. De som ønsker det blir kjørt tilbake til hotellet eller toppen av Beale Street. De som samler på vinylplater bør også benytte anledningen til å handle med seg musikk hjem. Enten ny musikk eller gammel vinyl som finnes i flere platesjapper rundt om i byen.

 

DAG 9

Tirsdag 24. oktober 2023

Opphold i Memphis: Dagen i dag er satt av til å utforske byen på egenhånd, men de som ønsker det kan bli med til Civil Rights Museum som er bygget opp rundt Lorraine Motel hvor Martin Luther King Jr. ble skutt og drept 4. april 1968.  Like ved ligger også Blues Hall of Fame hvor de som har lyst kan ta et besøk og bli enda bedre kjent med de største artistene innen blues-sjangeren. Her ligger også Memphis` eldste restaurant, The Arcade Restaurant, som anbefales for en lunsj i ekte “diner-stil”. Det anbefales også besøke Stax studios for de som er interessert i soulmusikk. Det   originale studioet brant ned, men det er bygget et museum som ivaretar soularven i Memphis. Stax er også nært knyttet til borgerrettighetskampen på 60-tallet.

På kvelden samles vi alle til middag og musikk på en av sjappene på Beale street. Siste kvelden på turen inneholder tradisjonell mat og Memphis` kanskje viktigste varemerke; The Blues!

 

DAG 10

Onsdag 25. oktober 2023

Memphis – Atlanta – Amsterdam – Kjevik: Etter en tidlig frokost setter vi bagasjen i bussen og tar oss til flyplassen som ligger like utenfor sentrum av Memphis. Vi flyr hjem til Norge via Atlanta og Amsterdam med Delta Airlines, og til Kristiansand med KLM hvor vi etter planen lander kl 11.05 denne dagen. Takk for turen!

 

Turprisen inkluderer:

Turprisen inkluderer:

¨  Komfortabel buss på reisen

¨  Reisevertskap: Inge Engeland Johansen & Steffen Jakobsen

¨  Fly Kjevik – Amsterdam – Atlanta t/r

¨  9 overnattinger i dobbeltrom

¨  9 frokoster

¨  2 middager

¨  Inngang til Country Music Hall of Fame

¨  Inngang til Alabama Music Hall of Fame

¨  Inngang til Muscle Shoals studio

¨  Besøk (ikke inngang) til Graceland

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg (per person):
Enkeltrom kr 5.550,- (begrenset antall)

Gebyr ESTA – skjema for innreise til 21 USD Dollar (per desember 2022). Skjema er gyldig i to år. Informasjon om dette sendes ut i god tid før avreise.

Tips (i USA er mye mer vanlig enn i Norge og ofte den eneste betaling eksempelvis
servitører får)

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

 

UK flag | German flag