Julestemning i København!

Julestemning i København!

DANSKE FØRJULSOPPLEVELER |OPPLEV JUL PÅ TIVOLIET | Risdal Touring

Førjulstur til København har for mange blitt en del av juletradisjonen. Og i  den ikoniske fornøyelsesparken Tivoli Gardens tar det helt av. Her det det som er bedre kjent som «Jul i Tivoli». Det er nesten som å komme inn i en annen verden der alt lukter som gløgg, brente mandler og «julemad». Vi setter kursen gjennom «jule» Danmark til Kongenes by! Bli med oss i Risdal Touring og kom i julestemning med danske førjulsopplevelser!

 

Tagger:, , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Søndag 19. november 2023

Stavanger/Oslo – Kristiansand – Hirtshals – Horsens: Vi starter turbussen fra Stavanger bussterminal kl. 09.00. Vi kjører langs E39 til Kristiansand hvor det er mulighet for påstigning underveis. For våre gjester som kommer på langs E18 mellom Oslo og Kristiansand bruker vi vår ekspressbuss inn til Kristiansand hvor dere møter vår turbuss. Fra Kristiansand tar vi kl. 15.00 Fjord Line sitt store skip MS Stavangerfjord over til Hirtshals. Underveis har vi inkludert middagsbuffet (som er dagens middag) og det er god anledning til å utforske mange av skipets fasiliteter. Vel i land i Hirtshals setter vi kursen sørover i Jylland til Horsens, hvor vi sjekker inn på Comwell Bygholm Park for første overnatting.

 

Dag 2

Mandag 20. november 2023

Horsens – Odense – København: Dagen starter vi med god dansk morgenmad før vi fortsetter reisen. Om ikke lenge passerer vi «tvillingbyene» Fredericia og Middelfart – mellom den ligger fjordstripen Lillebæltsbroen. Nå er vi over på øyen Fyn, og om ikke lenge ankommer vi Odense. Vi gjør et stopp i denne kjente byen som H. C. Andersen kalte sitt hjem. Vi er litt «tidlig» ute for å oppleve H. C. Andersens julemarked, men byen er allerede pyntet med lys og dekorasjoner. Hva med en tur innom den gamle Kramboden fra 1500-tallet? eller en gåtur i Andersens fotspor? Senere på dagen kjører vi videre over Storebælt og før vi vet ordet av det befinner vi oss på Sjælland. Vi ankommer «kongens by» – København utpå ettermiddagen og sjekker inn på Best Western Hotel Hebron, ikke langt fra Tivoliet.

Dag 3

Tirsdag 21. november 2023

Opphold i København: Det er frokost på hotellet før vi har hele dagen til fri disposisjon. København er virkelig en    julehovedstad. Når byen funkler av tusen julelys, juledekorasjonene er på plass på fronten av majestetiske Hotel D`Angleterre og gatene dufter av brente mandler, er det ingen steder som er bedre å være. København har mange julemarkeder, og for mange så er det nesten obligatorisk med et besøk til det kjente tivoliet. Denne dagen har vi ikke inkludert felles middag da mange ønsker nok en tur innom en restaurant for å spise klassisk dansk julemat eller noe annet som måte friste.

Dag 4

Onsdag 22. november 2023

København – DFDS – Oslo: Etter frokost på hotellet er vi igjen klare for å nyte noen timer til i denne flotte julebyen. Men først sjekker vi ut fra hotellet og plasserer bagasjen i bussen. Til avtalt tid og sted samles vi, og bussen tar oss med ut fra byen og til havnen. Her tar vi DFDS sin ferge som har avgang 16:30 fra byen. Om bord får vi tildelt våre innvendige dobbeltlugarer m/ dusj/WC – oppe i båten. Etter vi har sett på utseilingen og funnet oss til rette i lugarene samles vi  i restauranten «7 Seas» til en flott felles julebuffet. En enhet drikke er inkludert. Resten av kvelden om bord er til fri disposisjon – skipet har salong/bar og det spilles musikk utover kvelden.

 

Dag 5

Torsdag 23. november 2023

Oslo – Kristiansand – Stavanger: Vi våkner om bord mens vi seiler inn Oslofjorden. Frokostbuffeten står dekket og klar i restauranten. Kl. 09.15 er det landkjenning i Oslo. Vi stiger i land og snart styrer vår erfarne sjåfør turbussen trygt ut av Oslo-trafikken. Turen går sørover langs E18 til Kristiansand og E39 til Stavanger. Underreiser tar vi farvel med de ulike turdeltagere på de respektive avstigningsstedene.

 

Pris og annen informasjon

TURPRIS

5 dager kun kr 7.200,-

Pris per person ved påmelding innen 1. september 2023, deretter kr 8.200,-

Avreisedato: Søndag 19. november 2023

Retur: Torsdag 23. november 2023

Turprisen inkluderer:

¨ Dyktig sjåfør og helturistbuss

¨ Erfaren reiseleder

¨ Fjord Line Kristiansand – Hirtshals

¨ DFDS København – Oslo

¨ 1 overnatting i delt dobbeltlugar

¨ 3 hotellovernattinger

¨ 4 frokoster

¨ 2 middager, noen som buffet

¨ Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 1.600,- per person

Tillegg for utvendig lugar DFDS kr 450,- per lugar

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil eller forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag