Elden Spelet!

Elden Spelet!

Elden Spelet | Røros | buss | Risdal touring

KUN 8.990,- per pers.
Når
5. - 9. august 2021
Antall dager
5
Avreise fra
Stavanger/Telemark-Sørlandet/Gjøvik
Bestill

NYHET i 2021! For første gang setter vi opp en tur til det berømte Elden Spelet i Røros. Vi kjører via Gjøvik hvor vi har første overnatting på Quality Hotel Strand. Deretter til Røros hvor vi har 2 overnattinger, på sentralt beliggende og godt hotell, Røros Hotell. Her koser vi oss, og får med oss hovedattraksjonen Elden Spelet på lørdagen. På returen kjører vi til Drammen hvor det blir overnatting på Scandic Hotel Ambassadeur. Meld deg på tidlig for å sikre deg plass. Vi passer på at både sikkerhet på veien og om bord i bussen blir holdt etter gjeldende regler. Max 30 passasjerer og alt av reinhold gjort etter forskriftene. Dette gjør at vi kan legge til rette for en hyggelig tur med litt mer avstand enn vi er vant til å holde, noe som nå er nødvendig. Bli med på en fin tur i Norge med oss!

 

Tagger:, , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Torsdag 5. august 2021: Stavanger/Telemark – Sørlandet – Gjøvik: Vi starter opp i Stavanger på morgenen og kjører sørover på E39 til Kristiansand. Herfra blir det E18 østover og vi ender dagen i Gjøvik, hvor vi tar inn på Quality Hotel Strand. Felles og inkludert middag spiser vi på hotellet.

 

Dag 2

Fredag 6. august 2021: Gjøvik – Røros: Etter en god frokost setter vi oss o bussen og kjører nordover E6 forbi Lillehammer, Tretten  og Fåvang. Litt lenger nord kjører vi av E6 og fortsetter forbi Alvdal og Tynset til Røros. Underveis stopper vi for å strekke på beina, og også for å få oss litt å spise (ikke inkl.) Vårt hotell for de neste 2 nettene står klart til å ta imot oss med gode senger og deilig inkludert middag. På kvelden er det mulighet for de som ønsker det til å ut å kikke litt, og ta inn stemningen, i Bergstaden Røros.

 

Dag 3

Lørdag 7. august 2021: I Røros: Vi starter dagen med en god frokost/Brunch på hotellet. Deretter er det klart for en guidet tur i Bergstaden. Vi får noen timer til fri disposisjon midt på dagen før middag på hotellet. Deretter går turen til Elden Spelet.  Her finner vi våre plasser og er klar for en flott opplevelse. Elden er et norsk, historisk musikkspill skrevet av Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug og settes opp i spektakulære omgivelser midt i verdensarven Røros. Slagghaugene danner en majestetisk scene for dramatikken som utspiller seg i kveldstimene i månedsskiftet juli/august. Elden tar oss med tilbake til 1718–1719 da 10 000 svenske soldater under kommando av general Carl Gustaf Armfeldt gikk mot Trondheim for å innta Norge, etter ordre fra Karl XII. Under ledelse av general De la Barre ble flere hundre av soldatene sendt til Røros – hvor store deler av handlingen utspiller seg. Da Karl XII ble skutt, startet de svenske soldatenes tilbaketog til Sverige. Dødsmarsjen – hvor 4 000 soldater døde på vei over grensefjella mot Sverige – er en sentral del av musikkspillet Elden. Elden er Norges nest største friluftsteater. Etter forestillingen går turen tilbake til hotellet hvor vi får servert Eldensuppe som kveldsmat.

 

Dag 4

Søndag 8. august 2021: Røros – Drammen: Så er tiden kommet til at vi, etter nok en deilig frokost, må ta farvel med Røros. De fleste sikkert noe uvillig… Men muligheten til å komme tilbake dukker nok snart opp på reisekalenderen hos Risdal Touring. Vi setter oss igjen i vår behagelige buss og turen går i flott norsk natur forbi Tufsingdalen. Et lite stykke kjører vi langs Femunden. Trysil, Elverum og Jessheim er også steder vi får se underveis før vi på kvelden kjører gjennom Oslo og  inn i Drammen. Underveis blir det selvsagt tid til å røre litt på seg og til å få kjøpt seg noe å spise. I Drammen tar vi inn på vårt hotell for kvelden, Scandic Hotel Ambassadeur. Vi avslutter dagen med felles middag og hyggelig samvær på hotellet.

 

Dag 5

Mandag 9. august 2021:  Drammen – Telemark – Sørlandet – Stavanger: Frokosten står igjen dekket på hotellet før vi tar farvel med Drammen og hotellet her for denne gang. Vi kjører ut på E18 og kjører mot Telemark og Sørlandet. Fra Kristiansand kjører vi videre E39 hjemover til de respektive avstigningssteder. Underveis er det god tid til å prate og ta farvel,- og på gjensyn, med gamle og nye turvenner.

Tilleggs informasjon

Avreisedato: Torsdag 5. august 2021

Retur: Mandag 9. august 2021

Turprisen inkluderer:

¨  Erfaren og dyktig sjåfør og helturistbuss

¨  Velorientert reiseleder

¨  4 overnattinger på hotell

¨  4 frokoster

¨  4 middager

¨  Lokalguide i Røros

¨  Elden suppe etter spelet

¨  Billetter til Elden Spelet

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom 1.990,-

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag