Utreise Oslo - Kiel

Utreise Oslo - Kiel

ELVECRUISE PÅ RHINEN | DÜSSELDORF – KOBLENZ | RISDAL TOURING

KUN 10.990,- per pers.
Pris ved påmelding innen 1. juli 2023
Når
4. - 9. desember 2023
Antall dager
6
Avreise fra
Stavanger/Telemark/Kristiansand
Bestill

Hvilken opplevelse – vi skal på elvecruise! Ferieformen er blitt veldig populær de siste årene. Vi reiser fra by til by langs de store elvene i Europa, men bor alle 3 nettene komfortabelt om bord i MS Geoffrey Chaucer. Skipet er kategorisert som 4-stjerners og er bygget i 2020. Nytt og moderne. Risdal Touring AS har chartret hele skipet og alt er tilrettelagt for våre gjester. Vi bor om bord i komfortable lugarer, alle utvendig og fordelt på 3 dekk. Gode, romslige oppholdsrom forut i skipet fordelt over 2 dekk gir rikelig anledning til å samles, prates og kose seg. Vi har lagt opp attraktive rundreiser fullspekket av opplevelser i den trivelige                førjulstiden hvor de tyske julemarkedene arrangeres i by etter by. Cruiseopplevelsen starter med ombordstigning i MS Geoffrey Chaucer i Düsseldorf, Vi seiler oppstrøms Rhinen og gjør strandhugg i Koblenz, Bonn og Köln før vi forlater skipet vårt tilbake i Düsseldorf.

 

Informasjon om skipet: https://scylla.ch/en/ships/ms-geoffrey-chaucer

Tagger:, , , , , , , ,

Program dag for dag

DAG 1

Mandag 4. desember 2023

Stavanger/Kristiansand/Telemarksporten – Oslo: Vi starter opp fra Stavanger i vest og kjører E39 til Kristiansand. Videre østover følger vi E18. Selvsagt mulighet for påstigning hele veien fra Stavanger og frem mot Oslo. Midt på dagen er vi behagelig fremme ved Color Lines terminal på Hjortnes, Oslo. Vi stiger om bord i Color Lines flotte cruiseferje som kl 14.00 seiler til Kiel. Om bord finner vi våre komfortable lugarer før vi møtes til en deilig julebuffét i restauranten. Før den tid, har vi kanskje vært en tur oppe i «Observation Lounge»? Fantastisk utsikt mens vi seiler ut Oslofjorden. Etter middagen har vi reservert plasser i «Show Lounge» hvor fremragende artister opptrer med skipets flotte show. Til hver og en har vi også inkludert en velsmakende «Show Drink». Vi koser oss før det er på tide å få noen timers søvn!

 

DAG 2

Tirsdag 5. desember 2023

Kiel – Düsseldorf, ca 490 km: Vi spiser deilig frokostbuffet mens skipet sakte legger til kai i Kiel. Etter ankomst setter vi oss vel til rette i våre komfortable busseter og hygger oss sammen med våre medpassasjerer mens landskapet i Schleswig-Holstein glir forbi. Vi «sluker» mil sydover på gode tyske veier. Reise er opplevelser. Reise er å skape minner! Midt på dagen stopper vi for å oppleve julemarkedet i Hildesheim. Etter et par timer her, fortsetter vi sørover. Vi beregner å være fremme ved skipet vårt, MS Geoffrey Chaucer tidlig på ettermiddagen – vi sjekker inn, får våre lugarer tildelt og skal snart spise middag om bord. Skipet ligger til kai utover kvelden og vi har anledning til å gå i land for å besøke julemarkedet i Düsseldorf.

 

DAG 3

Onsdag 6. desember 2023

Om bord i MS Geoffrey Chaucer – vi besøker Koblenz: Vi spiser en god frokost om bord mens vi seiler sørover på Rhinen. Etter lunsj ankommer vi julebyen Koblenz. Strategisk plasser der Mosel og Rhin møtes. Hvert år gjennom advent blir denne byen forandret til et førjulsparadis. Her oser det brente mandler, ghlühwein og pepperkaker gjennom gatene. Her kan vi spasere gjennom ettermiddagen blant de mange boder og butikker. Kanskje det frister med en tur ut til Deutsvhes Eck. Herfra kan man ta en kort t-bane opp til Ehrenbreistein festning. Den julepyntede hagen er et populært besøkspunkt. Senere på dagen returnerer vi til skipet vårt og spiser felles middag.

 

DAG 4

Torsdag 7. desember 2023

Om bord i MS Geoffrey Chaucer – vi besøker Bonn og Köln: I løpet av natten, allerede omkring kl 03.30 har skipet lagt til kai i Bonn. Vi spiser frokost om bord. Deilig – før vi har formiddagen til egen disposisjon. Nyt, rusle i land og besøk byens julemarked. Kl 12.00 kaster vi loss herfra,  samtidig som det er lunsj om bord. Etter 1 ½ times reise nedstrøms Rhinen, kommer vi frem til Køln hvor vi legger til for resten av ettermiddagen og kvelden. Middag serveres om bord i skipet, men for øvrig er det fritt frem helt frem til kl 23.59 da vi seiler videre.

 

DAG 5

Fredag 8. desember 2023

Om bord i MS Geoffrey Chaucer – ankomst til Düsseldorf, ilandstigning – Kolding, ca 630 km: Frokost om bord før vi stiger i land og igjen tar sete i våre behagelige turbusser. I raskt tempo, men avbrutt av stopp med jevne og behagelige mellomrom, tar vi oss frem til Bremen. Vi gjør et stopp her midt på dagen for å besøke det flotte julemarkedet – å reise er fortsatt en opplevelse! Videre passerer vi utpå ettermiddagen forbi storbyen Hamburg. Dagens middag spiser vi på en av de trivelige restaurantene vi samarbeider med en times kjøring sør for den tysk/danske grensen, og selvsagt legger vi deretter inn litt tid til grensehandel. Vi stopper for kvelden og overnatting ved Kolding.

 

DAG 6

Lørdag 9. desember 2023

Kolding – Hirtshals – Kristiansand – Stavanger/Telemarksporten: Vi nyter vår «morgenmad» som danskene så yndig kaller frokosten. Avreise og vi kjører nordover motorveien E45 – «Jyske motorvej» – frem forbi Vejle, Aarhus og Aalborg til Hirtshals. Her stiger vi om bord i MS Superspeed som kl 12.15 har avgang til Kristiansand. Turen over Skagerrak tar 3 ¼ time. Mulighet for å bestille lunsj buffét om bord mot et tillegg i prisen. Ankomst til Kristiansand er beregnet til å være kl 15.30 – deretter  ilandstigning og tollklarering og vi er snart etter klare for siste etappe på turen; hjem til de respektive avstigningssteder.

 

Lugar kategorier

Standard enkel/dobbel lugar Emerald dekk:

Standard dobbellugar Ruby & Diamond dekk:

Standard Juniorsuite (2pers) Ruby og Diamond dekk:

Standard Balkonglugar (2pers) Diamond dekk:

Inkludert i turprisen og evt. tillegg

TURPRIS

Pris på Emerald dekk kr 10.990.- per person ved påmelding innen 1. juli, deretter kr 11.990,-

Pris på Ruby dekk kr 11.840,- per person ved påmelding innen 1. juli, deretter kr 12.840,-

Pris på Diamond dekk kr 12.180,- per person ved påmelding innen 1. juli, deretter kr 13.180,-

Merk! Begrenset antall lugar innenfor alle kategorier

Avreisedato: Mandag 4. desember 2023

Retur: Lørdag 9. desember 2023

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Color Line | Oslo – Kiel og Hirtshals – Kristiansand

¨  1 overnatting i delt dobbeltlugar – Color Line

¨  1 hotellovernatting i delt dobbeltrom

¨  3 overnatting i delt standard dobbeltlugar om bord MS Geoffrey Chaucer

¨  6 frokoster

¨  2 lunsjer

¨  6 middager

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 2.800,- | merk enkelt lugarene er kun lokalisert på Emerald dekk. Enkeltlugarer på andre dekk vil medføre en dobling av oppgraderingsprisen.

Tillegg for utvendig lugar på utreise kr 600,- per lugar

Tillegg for buffet på hjemreise kr 279,- per person

Lugar oppgraderinger om bord MS Geoffrey Chaucer, alle priser er per person i dobbeltlugar, merk at dette kommer i tillegg til dekk oppgraderingen per person.

Tillegg for juniorsuite Ruby dekk kr 900,-

Tillegg for juniorsuite Diamond dekk kr 1.310,-

Tillegg for balkongsuite Diamond dekk kr 2.960,-

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil eller forhold utenfor vår kontroll!

 

 

Bilde til inspirasjon

UK flag | German flag