Utreise med Holland Norway Lines

Utreise med Holland Norway Lines

ELVECRUISE PÅ RHINEN | STRASBOURG TIL DÜSSELDORF | RISDAL TOURING

KUN 14.770,- per pers.
Pris ved påmelding innen 1. juli 2023
Når
29. november - 6. desember 2023
Antall dager
10
Avreise fra
Stavanger/Telemark/Kristiansand
Bestill

Hvilken opplevelse – vi skal på elvecruise! Ferieformen er blitt veldig populær de siste årene. Vi reiser fra by til by langs de store elvene i Europa, men bor alle 4 nettene komfortabelt om bord i MS Geoffrey Chaucer. Skipet er kategorisert som 4-stjerners og er bygget i 2020. Nytt og moderne. Risdal Touring AS har chartret hele skipet og alt er tilrettelagt for våre gjester. Vi bor om bord i komfortable lugarer, alle utvendig og fordelt på 3 dekk. Gode, romslige oppholdsrom forut i skipet fordelt over 2 dekk gir rikelig anledning til å samles, prates og kose seg. Vi har lagt opp attraktive rundreiser fullspekket av opplevelser i den trivelige førjulstiden hvor de tyske julemarkedene arrangeres i by etter by. Cruiseopplevelsen starter med ombordstigning i MS Geoffrey Chaucer i Strasbourg, den franske byen ligger like over grensen fra Tyskland. Vi seiler nedstrøms Rhinen og gjør strandhugg i Speyer, Mannheim, Mainz, Rüdesheim og Koblenz før vi forlater skipet vårt i Düsseldorf.

Informasjon om skipet: https://scylla.ch/en/ships/ms-geoffrey-chaucer

Tagger:, , , , , , , , , ,

Program dag for dag

DAG 1

Onsdag 29. november 2023:

Stavanger/Telemarksporten – Kristiansand: Vi starter opp fra Stavanger i vest og kjører E39 til Kristiansand. En buss starter fra øst ved Telemarksporten og henter opp langs E18. I Kristiansand går vi om bord i den nye cruiseferja til Holland Norway Line som frakter oss til Eemshaven, helt nord i Nederland. MS Romantika har 700 lugarer og en  rekke restauranter og barer passasjerene kan benytte seg av. Det er også taxfree butikker samt et spa ombord. I skipets teatersal med dansegulv spilles variert musikk. Seilingen tar 18 timer, med avgang fra Kristiansand kl 15.30 og ankomst i Eemshaven kl  09.30 neste dag. Om bord har vi inkludert deilig middags- og, neste morgen, frokostbuffet.

 

DAG 2

Torsdag 30. november 2023:

Eemshaven – Frankfurt am Main, ca 500 km: Vi spiser   deilig frokostbuffet og noen vil kanskje ta seg en tur på dekk å se på innseilingen til Eemshaven. Etter ankomst   setter vi oss vel til rette i våre komfortable busseter og hygger oss sammen med våre medpassasjerer mens landskap i Nederland glir forbi og nokså raskt er vi inne i Tyskland hvor vi «sluker» mil sydover på gode tyske veier. Reise er opplevelser. Reise er å skape minner! Midt på  dagen stopper vi for å oppleve julemarkedet i Münster, vennskapsbyen til Kristiansand. Etter at par timer her,   fortsetter vi sørover. I kveldingen ankommer vi vårt hotell i området rundt Frankfurt am Main. Her sjekker vi inn, samles deretter i hotellets restaurant og setter oss enda en gang til middagsbordet sammen. Å ha inkludert middag er sosialt og hyggelig, og etter noen timer er det nok leggetid for de fleste. Det gjelder å være våken og klar til neste dags opplevelser.

 

DAG 3

Fredag 1. desember 2023:

Frankfurt am Main – Strasbourg, ca 230 km: Nok en deilig frokost inntas, og vi fyller igjen opp setene i vår behagelige turbuss. Vi gir oss god tid med frokosten denne dagen. Første etappe leder oss frem til Heidelberg hvor vi gjør et stopp etter en drøy times kjøring for å oppleve julemarkedet. Byen er uløselig knyttet til den tyske romantikken og over byen kneiser Heidelberger Schloss. Vi gir oss selv en liten opplevelsespause her før vi kjører videre. I grove trekk følger vi nå Rhinen sørover. Baden-Baden er en av byene vi passerer på vår ferd frem til Strasbourg.

Strasbourg er en viktig by, både historisk og i nåtiden. Vi finner den like over grensen fra Tyskland, i Frankrike. I byen holder Den europeiske menneskerettsdomstolen og Europarådet til, og Europaparlamentet møtes her til enkelte sesjoner gjennom året. En deling av parlamentets arbeid som er omstridt fordi det koster så mye å ha et møtested i tillegg til Brüssel.

Vi beregner å være fremme ved skipet vårt, MS Geoffrey Chaucer tidlig på ettermiddagen – vi sjekker inn, får våre lugarer tildelt og skal snart spise middag om bord. Skipet ligger til kai utover kvelden og vi har anledning til å gå i land for å besøke julemarkedet i Strasbourg. Bydelen La Petite France er svært pittoresk og idyllisk.

 

DAG 4

Lørdag 2. desember 2023:

Om bord i MS Geoffrey Chaucer – vi besøker Speyer og Mannheim: I løpet av natten, allerede omkring kl 03.30 har skipet lagt til kai i Speyer. Vi spiser frokost om bord. Deilig – før vi har formiddagen til egen disposisjon. Nyt, rusle i land og besøk byens julemarked. Kl 12.00 kaster vi loss herfra, samtidig som det er lunsj om bord. Etter 1 ½ times reise nedstrøms Rhinen, kommer vi frem til Mannheim hvor vi legger til for resten av ettermiddagen og kvelden. Middag serveres om bord i skipet, men for øvrig er det fritt frem helt frem til kl 23.59 da vi seiler videre.

 

DAG 5

Søndag 3. desember 2023:

Om bord i MS Geoffrey Chaucer – vi besøker Mainz og Rüdesheim: Skipet legger til kai i Mainz kl 04.00 og vi skal oppholde oss i Mainz frem til kl 12.00. Frokost om bord også i dag før vi nyter lunsjen under den 2 timer lange seilingen frem til Rüdesheim, vinbyen langs Rhinen fremfor noen. Her skal skipet iigge til kai helt frem til kl 07.00 neste morgen. «Rüdesheimer Weihnachtsmarkt der Nationen» er byens berømte julemarked. Stemningen er bare jul! Drosselgasse er nok den mest kjente gaten i byen, men overalt finner vi det stemningsfulle og koselige. Besøk julebutikken til Käthe Wolfahrt, kjøp spesielle julegaver med hjem. Unn deg en Rüdesheimer Kaffe eller kanskje en velsmakende og innbydende kake på et av byens konditorier? Etter å ha snust inn alle julemarkedets lukter av godt som serveres, blir det deilig å spise middag om bord i restauranten på skipet.

 

DAG 6

Mandag 4. desember 2023:

Om bord i MS Geoffrey Chaucer – vi seiler forbi Loreley og besøker Koblenz: Frokosten nytes om bord mens vi seiler forbi små, idylliske landsbyer og mot den sagnomsuste Lorelei-klippen, ofte også skrevet som Loreley. Klippen er 132 meter høy og ligger ved den smaleste delen av Rhinen. En svært sterk strøm og skjulte klipper i vannet var tidligere årsak til mange forlis. Sagnet om Lorelei eksisterte allerede i middelalderen. Ifølge sagnet satt den vakre sirenen Lorelei på klippen og sang sin sang slik at elveskipperne ble lokket mot de sterke strømmene og forliste. Kl 11.00 er vi fremme og legger til kai i Koblenz, byen hvor elvene Mosel og Rhinen møtes for å følges frem til utløpet i Nordsjøen. Deutsches Eck – det tyske hjørnet – er selve punktet hvor elvene møtes.

Vi ligger til kai i Koblenz helt frem til kl 21.00 om kvelden og får rikelig tid til å besøke julemarkedet også her i byen. Middag spiser vi om bord som vi etter hvert er blitt godt vant med.

 

DAG 7

Tirsdag 5. desember 2023:

Om bord i MS Geoffrey Chaucer – ankomst til Düsseldorf, ilandstigning – Eemshaven, ca 290 km: Frokost om bord før vi stiger i land og igjen tar sete i våre behagelige turbusser. I raskt tempo, men avbrutt av stopp med jevne og behagelige mellomrom, tar vi oss frem til Eemshaven. Vi krysser den tysk/hollandske grensen og er snart fremme i den   nederlandske havnen. Her ligger MS Romantika og venter på oss nok en gang. Vi stiger om bord, finner våre lugarer og møtes etter hvert til felles aftensbuffèt. Noen vil kanskje ta seg en svingom før leggetid?

 

DAG 8

Onsdag 6. desember 2023:

Kristiansand – Stavanger/Telemarksporten: Vi nyter en deilig frokostbuffèt om bord før ankomst til Kristiansand kl 10.00. Ilandstigning og tollklarering og vi er snart etter klare for siste etappe på turen; hjem til de respektive avstigningssteder.

 

Lugar kategorier

Standard enkel/dobbel lugar Emerald dekk:

Standard dobbellugar Ruby & Diamond dekk:

Standard Juniorsuite (2pers) Ruby og Diamond dekk:

Standard Balkonglugar (2pers) Diamond dekk:

Inkludert i turprisen og evt. tillegg

TURPRIS

Pris på Emerald dekk kr 14.770.- per person ved påmelding innen 1. juli, deretter kr 15.880,-

Pris på Ruby dekk kr 15.860,- per person ved påmelding innen 1. juli, deretter kr 16.970,-

Pris på Diamond dekk kr 16.360,- per person ved påmelding innen 1. juli, deretter kr 17.470,-

Merk! Begrenset antall lugar innenfor alle kategorier

Avreisedato: Onsdag 29. november 2023

Retur: Onsdag 6. desember 2023

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Minicruise Kristiansand – Eemshaven t/r

¨  2 overnattinger i delt dobbeltlugar om bord  Holland Norway Lines

¨  1 hotellovernatting i delt dobbeltrom

¨  4 overnatting i delt standard dobbeltlugar om bord MS Geoffrey Chaucer

¨  7 frokoster

¨  3 lunsjer

¨  7 middager

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 2.800,- | merk enkelt lugarene er kun lokalisert på Emerald dekket. Enkeltlugar på andre dekk vil medføre en dobling av oppgraderingsprisen.

Tillegg for utvendig lugar på MS Romantika kr 300,- per vei.

Lugar oppgraderinger om bord MS Geoffrey Chaucer, alle priser er per person i dobbeltlugar, dette kommer i tillegg til dekk oppgraderingen som er per person.

Tillegg for juniorsuite Ruby dekk kr 1.210,-

Tillegg for juniorsuite Diamond dekk kr 1.740,-

Tillegg for balkongsuite Diamond dekk kr 3.900,-

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil eller forhold utenfor vår kontroll!

 

 

Bilde til inspirasjon

UK flag | German flag