Jakten på Nordlyset!

Jakten på Nordlyset!

Finnsnes, Senja & Lofoten | Norge | fly/buss

KUN 15750,- per pers.
Når
10. - 16. mars 2021
Antall dager
7
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Bestill

Det arktiske lyset!

Nord-Norge! Det magiske nordlyset som bølger seg over himmelen.  Det latinske navnet er Aurora Borealis. Myteomspunnet helt fra norrøn tid – og sikkert før det. Vikingene kalte nordlyset for Bifrost – folketroen her i nord knyttet nordlyset til døde kvinner, spesielt de døde jomfruers sjel. Vår tur tar deg litt utenfor allfarvei, til de store og fantastiske naturopplevelsene. Vi har ingen garanti for å oppleve nordlyset – men jo lenger vi oppholder oss i nord, desto større sjanse har vi for å oppleve det. Jakten er spennende i seg selv. Opplevelsen av Nord-Norge på vinterstid er uansett vel verdt å ta med seg. Her er det mye å glede seg til! Meld deg på tidlig for å sikre deg plass. Vi passer på at både sikkerhet på veien og om bord i buss blir holdt etter gjeldende regler. Max 30 passasjerer og alt av reinhold gjort etter forskriftene. Dette gjør at vi kan legge til rette for en hyggelig tur med litt mer avstand enn vi er vant til å holde, noe som nå er nødvendig. Bli med på en fin tur i Norge med oss!

Tagger:, , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Onsdag 10. mars 2021:

Stavanger – Sørlandet – Grenland – Oslo – Oslo Lufthavn Gardermoen: Vi starter ut fra de respektive påstigningstedene, fra Stavanger i vest og kjører E39 sørover mot Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis. Videre østover E18 og nye turdeltakere kommer på. Underveis gjør vi selvfølgelig også småstopp – og snart går nok praten livlig blant våre turgjester! Utpå ettermiddagen passerer vi vår vakre hovedstad. I kveldingen sjekker vi inn for overnatting på et av våre samarbeidshoteller i nærheten av Oslo Lufthavn Gardermoen. En god natts søvn venter oss før store opplevelser de neste dagene!

 

Dag 2

Torsdag 11. mars 2021:

Oslo Lufthavn Gardermoen – Bardufoss – Finnsnes: Vi starter dagen med deilig frokostbuffèt på hotellet før vår buss og sjåfør kjører oss frem til terminalen og innsjekkingen på Oslo Lufthavn Gardermoen. Vår reiseleder er med hele tiden og bistår. Etter å ha landet på Bardufoss skal vi raskt ta med oss bagasjen til vår ventende buss og sjåfør.  Vi kjører via Sørreisa og Finnfjordbotn til Finnsnes hvor vi sjekker inn på vårt hotell for 3 overnattinger. En av kveldene her vil vi bruke til å jakte på det vakre nordlyset. Her må vi se været an og velge den beste muligheten. Det er aldri noen garanti for været, men jakten er ofte vellykket.

 

Dag 3

Fredag 12. mars 2021:  Utflukt til Senja: Med dagens frokost vel fortært setter vi oss i bussen klar for en spennende dag. Vi har med oss lokalkjent guide hele dagen og lunsj og kaffe pause er inkludert så nå er det bare å kose seg på tur! Alle har vi vel hørt om «yttersia», et begrep som ofte brukes om den delen av Senja som ligger ut mot storhavet. De bratte fjellene som stuper rett i havet er et overveldende syn, men vi lar oss fascinere også av en myk side av Senja. Lune fjordarmer. Små idylliske steder. Strender med kritthvit korallsand. Et bad her er for de aller, aller tøffeste selv på den varmeste sommerdag! Vår kjøretur tar oss gjennom et dramatisk landskap på en tidvis smal og svingete vei. På de forunderligste steder ligger det små fiskevær og hus som har klort seg fast. Vi kjører til Hamn og videre til Skaland kirke hvor vår lokalkjente guide forteller oss litt om Norges første kvinnelige prest, Ingrid Bjerkaas og de utfordringene hun hadde. Vi legger inn lunsj på Skagi Senja. Videre kjører vi mot Botnhamn og stopper på utsiktspunktene med de velklingende navnene; Magasuget, Tungenesset og Gulldassen. Dette er plasser som er utbygd av Nasjonal Turistvegen. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 4

Lørdag 13. mars 2021: Som alle dager, frokost og middag på hotellet også denne dagen. Etter frokost reiser vi til Husøy, kjent fra tv serien «da damene dro». På tilbakeveien stopper vi på Botnhamn bygdesamling hvor vi får litt å bite i samt se og høre litt historie fra Senja. Deretter kjører vi tilbake til Finnsnes. Akkurat når og hvor vi oppsøker nordlyset, avgjøres selvsagt av lys- og skyforholdene. Vi er avhengige av klarvær, men vi er beredt til å sette oss i bussen for å kjøre dit hvor der er minst mulig forstyrrende, kunstig lys og det fortelles oss at det er størst og best sjanse til å oppleve nordlyset på sitt beste mellom kl 18.00 og kl 01.00….. Men, ingen garanti – men med 5 netter i nord, bør vi  vel ha en rimelige sjanse? Middagene på hotellet legger vi opp til å spise kl 18.00 hver kveld.

 

Dag 5

Søndag 14. mars 2021: Finnsnes – Svolvær: I dag pakker vi ut i bussen etter frokost, setter oss vel til rette og gleder oss til nye opplevelser. Vi kjører forbi Bardufoss og passerer Setermoen. Her ser vi store militærleirer og legger merke til den store forsvarsaktiviteten i Indre Troms. Bjerkvik legger vi bak oss før vi også passerer Evenes flyplass som vi noen dager senere skal benytte oss av på reisen sørover. Vi kjører over fjellet og kommer ned mot Gullesfjordbotn. Snart etter har vi vakker utsikt mot Møysalen – en kjent fjellformasjon med sitt eget sagn. Etter sigende bodde det for lenge, lenge siden et troll og ei trollkjerring i Norddalen. De hadde to veldig vakre døtre, og disse jentene var så glade i å ri på en stor hest som trollet eide. Gampen var ikke til å lite på, for han lydde mer etter mannfolkmål enn kvinnfolkmål… E10, som vi følger, krysser snart Tengelfjorden og på holmen Gunnarbåten stopper vi for å nyte utsikt og fotomulighet. Under her, går skipsleia og det er her Hurtigruten seiler gjennom, en nordgående og en sørgående, hvert døgn. Nye bruer og fjordkryssinger ligger fremfor oss – og vi kommer etter hvert frem til Svolvær, Lofotens «hovedstad», hvor vi skal ha middag og overnatting 2 netter.

 

Dag 6

Mandag 15. mars 2021: Utflukt i Lofoten: Frokost på hotellet. Svolvær har omkring 4.700 innbyggere og fikk bystatus allerede i 1910. Høyt over byen kneiser Svolværgeita, 942 m.o.h. Et kjent landemerke som mange bestiger i sommermånedene. De som vil, kan bli med på en liten utflukt til Kabelvåg, Henningsvær, Stamsund og Leknes denne dagen – så blir vi litt bedre kjent med dette flotte området av Norge koselige fiskevær og idylliske bygder. En helt fantastisk opplevelse i nydelig natur!

Dag 7

Tirsdag 16. mars 2021:

Vi spiser en deilig frokost på hotellet før vi kjører med bussen mot Evenes Lufthavn. Vi flyr til Oslo med beregnet ankomst til Gardermoen på ettermiddagen. Her venter vår buss og sjåfør oss – nytt bekjentskap denne gang i forhold til den bussen og sjåføren vi forlot i nord – klar for å kjøre oss sørover mot mer hjemlige trakter.

 

Tilleggsinformasjon

Avreisedato: Onsdag 10. mars 2021

Retur: Tirsdag 16. mars 2021

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  6 hotellovernattinger

¨  6 frokoster

¨  6 middager

¨  Fly Oslo – Bardufoss

¨  Fly Evenes – Oslo

¨  2x Lokalguide på Senja

¨  2x lett lunsj på Senja

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom 1.990,-

Eventuelle innganger er ikke inkludert i prisen.

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag