Lille i Frankrike

Lille i Frankrike

Frankrike | Belgia | Nederland | Buss | Risdal Touring

KUN 9.990,- per pers.
ved påmelding før 1. februar
Når
5.-12. april 2020
Antall dager
8
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Telemark
Bestill

Lille i Frankrike – så vidt over grensen, men likevel slik at vi får en «fransk følelse». Påsketuren tar deg med til et område som byr på så mye, men også gjennom Tyskland, Nederland og Belgia. Kjente byer som Antwerpen, Dunkerque og Brüssel står også på programmet vårt. Eller påskemenyen om du vil. I Lille bor vi på godt hotell med sentral beliggenhet. Turopplegget innbyr til både å delta i det program vi har lagt opp, og som vår reiseleder dirigerer underveis – eller til å streife rundt på egen hånd. Se, oppleve, smake på – og erfare. Nettopp det som er å reise. Oppleve nye kulturer, nye tradisjoner og ikke minst reflektere over, hvorfor er det slik? Hvordan henger dette sammen? Husk også at kjøredistansen til Lille, er omtrent som å kjøre til Praha – selv om kanskje vi raskt tenker at Frankrike, det ligger lenger unna. Vår reiseleder er og skal være imøtekommende til stede for å formidle både glimt fra historien, hva som er verdt å se – og ikke minst, legge til rette med praktiske detaljer.

Tagger:, , , , , , , , , , ,

TUREN DAG FOR DAG

Dag 1

Søndag 5. april 2020:

Stavanger/Sørlandet/Telemark – Oslo, ca 330 km fra Kristiansand: Vi starter ut fra Stavanger Byterminal på morgenen og kjører E39 sørover mot Kristiansand. Mulighet for påstigning etter avtale underveis. Fra Kristiansand reiser vi midt på formiddagen – og med nye, glade turvenner om bord fortsetter ferden gjennom Agder, Telemark og Vestfold til Oslo. Fortsatt mulig å stige på bussen – bli med fellesskapet til nye opplevelser i Europa! Fra Vippetangen i Oslo reiser vi med cruiseferjen til DFDS Seaways. Fra hovedstad til hovedstad. Til «Kongens by», København. Vi nyter fra det store buffètbordet om bord før resten av kvelden er til fri disposisjon. Over natten bor vi i innvendige, komfortable lugarer beliggende oppe i båten.

 

Dag 2

Mandag 6. april 2020:

København – Groningen, ca 635 km : Vi starter dagen med frokostbuffèt i restauranten. Dagens første måltid inntas mens skipet sakte siger inn mot sin kai. Med oss vel fornøyde – og skipet vel fortøyd, stiger vi i land og begir oss bort til vår ventende turbuss og sjåfør. Ferden bringer oss ut av København, langs Køge-bukten og helt syd på Sjælland. Over til Falster og over til Lolland, frem til Rødbyhavn. En kort, 45 minutters ferjetur venter oss nå – og et lite avbrekk i kjøreturen. Når vi kjører i land – er vi i Tyskland, ved Puttgarden. Neste etappe bringer oss forbi Lübeck, vi sneier liksom også utkanten av Hamburg og vi fortsetter forbi Bremen. Det er nesten så vi forstår at vi nærmer oss Nederland – nesten pannekakeflatt etter hvert og vi får nesten billedlig se at enkelte deler av landområdene vi skal kjøre gjennom nå faktisk ligger under havets nivå! Like over grensen fra Tyskland, stopper vi for dagens middag og overnatting – ved Groningen.

Dag 3

Tirsdag 7. april 2020:

Groningen – Antwerpen – Lille, ca 440 km : Frokost på hotellet, og avreise. Vi er i landet med de mange fasetter, de mange nyanser. Et land som i alle år har vært handelsfolk, nederlenderne har forhandlet, de har vært agenter og de har både kjøpt og solgt både til øst og vest, til nord og sør. Det har skapt et land og et folk som er svært så tilpasningsdyktige. Noe av det de absolutt er mest kjent for, er jo tulipaner og blomsterløk. Underveis på første del av vår kjøretur i dag, får vi så avgjort se noen av de imponerende blomstermarkene. Og tiden på året, ja – den er helt rett! Byene Zwolle og Breda passeres i løpet av formiddagen – og tidlig ettermiddag krysser vi grensen til Belgia. Snart er vi i Antwerpen! Det blir et par timers stopp her og vår reiseleder tar oss med, de som vil, på en liten vandring inn i gamlebyen. Byen har rike sjøfartstradisjoner og mang en norsk sjømann har vel mønstret på, eller av, sitt skip her. Litt tid på egen hånd blir det også tid til, før vi kjører videre det siste stykket frem til Lille hvor vi skal bo 3 netter på hotell med sentral beliggenhet.

Dag 4 & 5

Onsdag 8. & torsdag 9. april 2020:

I Lille / utflukter : Fast program disse dagene er frokost og middag – men utover det, så er det fritt frem om man ønsker å lage seg sitt eget program. Første dagen kan de som vil bli med på en liten byvandring med en lokalkjent engelsktalende guide. Andre dagen under oppholdet her, tar vi på en heldagsutflukt. Vi kjører etter frokost til Dunkerque. I seg selv en forholdsvis liten by, etter europeisk målestokk – men på størrelse omtrent med Kristiansand. Historisk har imidlertid også denne byen blitt svært så kjent og berømt, kanskje ikke minst oppildnet og gjort verdenskjent gjennom filmen med samme navn som det engelske navnet for byen, «Dunkirk». Operasjon Dynamo ble nå sist filmatisert i 2017 med storfilmen av Christopher Nolan og den gikk sin seiersgang på filmlerret og strømmetjenester over hele verden. Den historiske hendelsen bak, var evakueringen av 338.226 allierte soldater, deriblant omkring 123.000 franske – i mai 1940. Disse soldatene ble drevet tilbake ved utbruddet av 2. verdenskrig og ble fanget i et bakhold ved Dunkerque. De som vil, får anledning til å besøke krigsmuséet i byen som har en utstilling med dette som tema. Det blir også tid til å gå rundt litt på egen hånd. Rundturen denne dagen avslutter vi med å kjøre til havnebyen Calais, kjent for at her – ved Street of Dover (Dover-stredet) – er det på sitt korteste å krysse Den engelske Kanal. Vi kjører langs nasjonalvei 940 mot den lille landsbyen Escalles og får ved gode værforhold se over til «the white cliffs of Dover»!  Tilbaketuren til Lille tar vi gjennom nasjonalparken og på små, franske landeveier som gir oss en god følelse av landsbyidyll!

 

Dag 6

Fredag 10. april 2020:

Lille – Brüssel – Bielefeld, ca 510 km : Vi spiser frokost på hotellet. Tid for oppbrudd og vi krysser med vår turbuss snart igjen grensen inn i Belgia. Formiddagens mål for turen er Europas hovedstad ; Brüssel. Her møter vi en lokalkjent guide som tar oss med på en rundtur. Viser oss de mest kjente severdigheter. Blant disse er selvsagt mange av EU-institusjonene. Mange av disse vil vi jo både ha sett og komme til å se igjen på internasjonale nyhetskanaler. Litt tid til å rusle rundt på egen hånd, eller sammen med reiseleder, på byens «storstue», Grand Place blir det også. Antar at noen også vil ha interesse av å se nærmere på byens verdensberømte fontenestatue, Manneken Pis? Etter Belgia skal vi gjennom en liten snipp av Nederland før vi ved Venlo krysser inn i Tyskland. Retningen er Duisburg, Essen og Dortmund – bare noen av de kjente bynavn vi drar kjensel på mens vi kjører gjennom Ruhr-området. Industriområdet som har vært, og fortsatt er, en av de store vekstmotorene i tysk industri og næringsliv. Ved Bielefeld stopper vi denne dagen for middag og overnatting.

Dag 7

Lørdag 11. april 2020:

Bielefeld – Celle – Kolding, ca 520 km : Vi starter dagen med deilig, tysk buffètfrokost. På gode, tyske motorveier glir så milene raskt unna mens vi har satt retning mot Hannover. Nå er vi i sørkanten av landskapsområdet Lüneburger Heide. Vi dreier av fra motorveien og gjør en avstikker inn til middelalderbyen Celle. Trivelig! Bindingsverkshus, koselig bymiljø – typisk det vi forbinder med det tyske. Atskillige fortausrestauranter, små kafèer og restauranter å besøke! Midt i byen troner byens slott, Schloβ Celle – åpnet i år 1292. Kort gangavstand fra der hvor vi blir satt av bussen. Vår reiseleder viser og forteller. Etter et par timer på egen hånd her i Celle, fortsetter vi nordover mot millionbyen Hamburg. Vi kjører forbi og befinner oss snart i den tyske delstaten Schleswig-Holstein. Langstrakte, flate landbruksområder og vi kan faktisk med det blotte øye se og forstå at denne delstaten er den i Tyskland med størst melkeproduksjon – landbruksmessig. Neste etappe fører oss frem til den tysk/danske grensen og litt grensehandel. Alltid noen som setter pris på det, selv om kanskje vi etter hvert har det meste fra før av? Vi stopper og spiser middag på Røde Kro denne dagen. Ved Kolding sjekker vi så inn for turens siste overnatting.

Dag 8

Søndag 12. april 2020:

Kolding – Hirtshals – Kristiansand – Sørlandet/Telemark/Stavanger, ca 285 km fra Kolding : Vi spiser deilig, dansk morgenmad innen vi pakker ut i bussen for siste gang på denne turen. Ut på E45, velkjent for oss etter hvert. Frem forbi Vejle, Aarhus og Aalborg og opp til Hirtshals. Fremme her i tide til ferjeavgang med MS Superspeed I kl 12.15 til Kristiansand. De som ønsker det, kan tilleggsbestille ved påmelding, lunsjbuffèt inkludert fri drikke til kr 299,- pr person om bord. Da er man samtidig sikret sitteplass i buffètrestauranten helt frem til ankomst Kristiansand. Kl 15.30 klapper vårt skip til kai i den sørlandske hovedstad. Ilandkjøring og tollklarering. Vi fortsetter øst- og vestover til de respektive avstigningssteder og beregner å være fremme lengst vest og øst omkring til 21.00-nyhetene. Takk for turen!

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  6 hotellovernattinger

¨  1 overnatting i dobbellugar på DFDS

¨  7 frokoster

¨  7 middager

¨  Ferje Oslo-København, Rødby-Puttgarden og Hirtshals-Kristiansand

¨  Lokalguide i Lille og Brüssel

¨  Utflukter som beskrevet. Eventuelle inngangspenger kommer utenom.

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom 3.460,-

Buffet hjemreise: 299,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag