Møt sommeren!

Gardasjøen
Møt sommeren!

Gardasjøen | Italia | Buss | Risdal Touring

KUN 12.990,- per pers.
ved påmelding før 25. mars
Når
25. mai - 5. juni 2020
Antall dager
12
Avreise fra
Stavanger/Telemark/Kristiansand
Bestill

Bli med oss på en opplevelsesrik tur til Italia med gode hoteller, vakker natur, mye historie og ikke minst; gamle og nye turvenner! Om bord i buss skaffer du deg fort nye venner, og kanskje møter du igjen hyggelige mennesker som du har vært på tur med tidligere. Vi starter turen med behagelig båt cruise fra Oslo til København. Deretter blir det gode veier og gode hoteller i Tyskland, hele 5 netter på samme hotell ved vakre Gardasjøen med mange fine utflukter. Bli med å møt sommeren på vei sørover!

Tid til avslapning og utforsking i området. Utflukter som beskrevet.

Tagger:, , , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Mandag 25. mai 2020:

Stavanger/Telemarksporten – Kristiansand – Oslo – København: Vi starter opp på morgenen fra Stavanger og kjører sørover langs E39 mens vi hele tiden tar med oss hyggelige gjester underveis. Fra Kristiansand går turen på E18 som nå blir bedre og bedre etter hvert som den blir utbygd. Underveis stopper vi med jevne og behagelige mellomrom, både for å ta med nye gjester og også for å få en beinstrekk underveis, og kanskje også litt å spise for de som ønsker å kjøpe seg det. Vel ankommet Oslo går vi om bord i DFDS sin cruise ferje som tar oss over til København i løpet av natta. Vi har bestilt felles middagsbuffèt og koser oss med den på kvelden.

Dag 2

Tirsdag 26. mai 2020:

København – Gedser – Rostock – Oranienburg, ca 370 km: Etter en god frokost ombord pakker vi med oss kofferten og finner et sete i bussen, klare for nye opplevelser. Turen går videre til Gedser hvor vi ferjer over til Rostock. Neste etappe går langs motorveien mot Berlin, mens vi hygger oss sammen med gamle venner og også får nye bekjentskaper på bussen. Busstur er en hyggelig og sosial måte å reise på. Ofte treffer man på noen man før har stiftet bekjentskap med og kan hygge seg med gamle turminner. På kveldingen kommer vi frem til vårt hotell for natten, denne gang i Oranienburg litt nord for Berlin. Felles middag på hotellet.

Dag 3

Onsdag 27. mai 2020:

Oranienburg – Bad Gögging, ca 550 km: Med frokosten unnagjort finner vi igjen en plass i bussen og kommer raskt ut på gode tyske veier. Vi kjører på vestsiden av Berlin, gjennom distriktene Potsdamer Wald og Havelseengebiet (Potsdam skogen og Havel innsjø område). Dette er et vakkert naturparkområde med grønne skoger, landbruk og fremfor alt mange små innsjøer tilknyttet elven Havel. I Leipzig gjør vi et stopp midt på dagen, og benytter tiden til å se oss litt rundt i byen, samt få oss litt å spise (ikke inkl.). Vel om bord i bussen igjen går turen videre mot dagens siste stopp, vårt hotell i Bad Gögging. Her koser vi oss med deilig middag sammen på kvelden.

Dag 4

Torsdag 28. mai 2020:

Bad Gögging – Manerba del Garda, ca 550 km: Med magen full av deilig hotell frokost starter vi turen mot Gardasjøen. I dag passerer vi kjente steder som München og videre inn i Østerrike til Kufstein og Innsbruck før vi kjører over det berømte Brennerpasset og inn i Italia. Det merkes ikke så mye foreløpig, siden vi nå er i Syd – Tirol som er en autonom provins (delvis selvstyre), og som faktisk er tysktalende. Syd –Tirol hørte til Østerrike frem til 1920. Gjennom St.-Germain-traktaten ble Østerrike imidlertid forpliktet til å avstå Syd-Tirol og Trentino til Italia. Vi kjører sydover Eisacktal, forbi provinshovedstaden Bozen/Bolzano, Trento og Rovereto. Vi runder sydenden av den vakre Garda sjøen og kjører et lite stykke opp på vestsiden til vårt hotell, Hotel Belvedere i Manerba del Garda. Her skal vi ha hele 5 overnattinger, frokost og middag (med vann og vin)er inkludert hver dag.

Dag 5

Dag 6-8

Lørdag 30. mai – Mandag 1. juni 2020:

Utflukter: den ene dagen koser oss vi med å kjøre rundt Gardasjøen. Her er det mange vakre steder å stoppe underveis, både Riva del Garda og den vakre Malcesine er steder som kan anbefales på det varmeste. En av dagene blir det utflukt til Verona hvor vi får med oss en lokalguide på en tur rundt i denne flotte byen. Byen er kjent som stedet der Shakespeares Romeo og Julie utspiller seg. Dessuten er byen kjent for sitt store romerske amfiteater kalt Arena di Verona, som er over 50 år eldre enn Colosseum i Roma. Arena hadde plass til 20 000 mennesker samtidig. Tenk å sitte ved en fortausrestaurant i Verona og kose seg med italiensk pizza og et godt glass lokal vin… Vi skal også ha en tur til Bardolino og besøke en vin og oliven gård. Påmelding til denne utflukten må gjøres ved påmelding til turen. Denne koster 290,-. Felles for disse dagene er at det selvsagt også er mulig å bli igjen i Manerba, kose seg på hotellet og i området. Det er ferie,- og ønskene er forskjellige.

Dag 9

Tirsdag 2. juni 2020:

Manerba del Garda – Memmingen, ca 470 km: Etter frokosten må vi si farvel til Gardasjøen, Manerba og Hotel Belverdere for denne gang, men turen er langt fra over. Vi skal nordover igjen, og ved Bozen/Bolzano svinger vi vestover. Vi kommer forbi den vakre byen Meran/Merano før vi kjører opp Vinschgau/Val Venosta dalen hvor de fleste eplene vi kjøper om vinteren her hjemme kommer fra. Videre går turen over Reschenpasset og et lite stykke etter at vi har passert Reschensjøen, som er oppdemmet og med det spesielle kirkespiret som stikker opp midt ute i vannet, kommer vi inn i Østerrike. Herfra og gjennom den vestre delen av Østerrike og inn i Tyskland kjører vi i et landskap av fjell og daler. Vi stopper for middag og overnatting i området rundt Memmingen.

Dag 10

Onsdag 3. juni 2020:

Memmingen – Hannover ca 590 km: Etter en solid tysk frokost pakker vi ut fra hotellet og setter oss vel til rette i bussen. Vi skal i dag kjøre nordover til Hannover hvor vi tar inn på vårt hotell for overnatting og felles middag.

Dag 11

Torsdag 4. juni 2020:

Hannover – Aalborg ca 490 km: gode og mette etter frokost pakker vi inn i bussen og kjører ut på A7 i retning nord. Vi passerer Hamburg på formiddagen og fortsetter videre mot grensen til Danmark. Vi gjør et stopp for å få med litt grensehandel, og fortsetter deretter nordover i Danmark. Underveis stopper vi og spiser middag på en koselig kro. Utpå kvelden ankommer vi vårt hotell i Aalborg, og er nå på «hjemmebane» for de aller fleste.

Dag 12

Fredag 5. juni 2020:

Aalborg – Hirtshals – Kristiansand/Stavanger/Telemarksporten: Så er det siste frokost, men turen er ikke slutt enda. Vi skal kose oss siste dagen sammen, og feirer på vei nordover Danmarks Grunnlovsdag. De feirer riktignok ikke så mye som vi gjør på 17. mai, men det er dog nasjonaldagen her. Vi kjører det korte stykket til Hirtshals hvor vi kl 12.15 seiler med MS Superspeed 1 til Kristiansand. Det er mulig å forhåndsbestille buffet om bord. Dette gjøres ved påmelding til tur hos oss. Vel ankommet Kristiansand deler vi oss i to busser og en kjører vestover og den andre mot øst. Underveis hjem tar vi avskjed etter hvert som folk går av bussen og håper at alle er mange gode opplevelser rikere og har fått nye hyggelige tur venner!

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  10 hotellovernattinger

¨  1 overnatting på DFDS

¨  11 frokoster

¨  11 middager

¨  Ferje Oslo-København. Gedser – Rostock og Hirtshals – Kristiansand

¨  Utflukter som beskrevet i programmet. Eventuelle inngangspenger er ikke inkl.

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom 2.790,-

Buffet retur: 269,-

Utflukt til vingård: 290,-

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag