Favorittreisemål

Gdansk
Favorittreisemål

Gdansk | Polen | Buss | Risdal Touring

KUN 8.690,- per pers.
ved påmelding før 1. juni
Når
12. -19. september 2020
Antall dager
8
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Telemark
Bestill

Gdańsk har seilt opp som et favorittreisemål de siste par årene! Nordmenn følger nå strømmen av andre européere som trives så godt i denne nord-polske byen. Vår 8 dagers tur gir oss en spennende kombinasjonsreise. Først gjennom Sverige – en annen reisevei enn hva vi normalt bruker på vår vei mot Europa – til nye bekjentskaper med Kalmar og Karlskrona. Nattferje med velrennomérte Stena Line over til Gdynia og vi får 3 hele dager til å bli bedre kjent med «trillingbyene», Gdańsk, Sopot og Gdynia. Et innbydende bymiljø innbyr til late rusleturer med hyppige besøk på trivelige fortausrestauranter og serveringssteder. Alt til et prisnivå som vi nordmenn bare kan drømme om! Hjemveien har vi lagt gjennom Tyskland – med innlagte avstikkere av interessant og kulturell karakter! Alt til en pris som gir deg mye for pengene!

Tagger:, , , , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Lørdag 12. september 2020:

Stavanger/Sørlandet/Telemark – Borås: Vi starter fra Stavanger Byterminal om morgenen og kjører sørover E39 mot Kristiansand. Underveis er det selvsagt mulighet for påstigning – også videre østover E18. Fra Sandefjord reiser vi kl 15.20 med Fjordline sitt skip MS Oslofjord til Strömstad. Om bord er det mulighet for å kjøpe seg mat. Buffètbord kan tilleggs bestilles ved påmelding til turen og koster kr 259,- pr person. Ca kl 17.50 klapper skipet til kai og straks etter kjører vi videre til Borås og vårt hotell Quality Hotel Grand Borås for overnatting (middag ikke inkl.)

Dag 2

Søndag 13. september 2020:

Borås – Kalmar – Karlskrona, ca 370 km : Dagen starter med deilig frokostbuffèt på hotellet. Herfra går turen mot Gislaved og Värnamo. Stopp underveis med jevne og behagelige mellomrom, både for å få seg en strekk og også litt å spise for de som ønsker det (ikke inkl.). Utpå dagen beregner vi ankomst til Kalmar – og vi får med oss en lokalkjent guide som vil vise oss og fortelle om denne historiske byen. De fleste har vel hørt om både Kalmarkrigen og Kalmarunionen? Ca kl 20.00 er vi klare for ombordstigning i MS Stena Vision som kl 21.00 seiler til Gdynia i Polen. Om bord overnatter vi i innvendige dobbeltlugarer m/ dusj/WC – beliggende oppe i båten. Vi har inkludert både middags og frokost buffet om bord.

Dag 3

Mandag 14. september 2020:

Gdynia – Gdansk, ca 40 km : Vi nyter inkludert frokost om bord før vi ankommer til Gdynia kl 09.15. Straks etter ilandstigning møter vi vår lokalkjente guide som skal gjøre oss bedre kjent med det som ofte kalles «trillingbyene» ; Gdynia, Sopot og Gdansk. Det blir kombinert sightseeing med bruk av buss, og litt spasertur innimellom – og de som ønsker det, kan selvsagt følge bussen. Utpå ettermiddagen sjekker vi inn for overnatting 3 netter på Hotel Puro Gdansk Stare Miasto som ligger sentralt til i Gamle byen. Første kvelden er det felles og inkludert middag på hotellet og de 2 andre kveldene er det mulig å finne seg restaurant på byen eller selvfølgelig også på hotellet for å kose seg (ikke inkl.)

 

 

Dag 4 & 5

Tirsdag 15. september og onsdag 16. september 2020:

I Gdańsk og utflukt til Malbork : Nå skal vi kose oss 2 hele dager i byen – og begge dagene starter med god frokostbuffèt på hotellet. Gdańsk går for å være en av Europas vakreste middelalderbyer og er grovt sett delt inn i 2 hoveddeler; Główne Miasto (hovedbyen) og Stare Miasto (gamlebyen). Mesteparten av den historiske gamlebyen ble ødelagt under siste verdenskrig – men er bygget opp igjen. Vi finner bl.a. verdens største mursteinskirke her, Mariakirken – og på et tidspunkt kunne denne romme mer enn hele befolkningen i byen, omkring 25.000 mennesker er der plass til i kirken! I dag har Gdańsk ca 460.000 innbyggere, mens det i trillingbyene til sammen bor ca 750.000 mennesker. Byen har flere kjøpesentre, men det kan nok være vel så trivelig å rusle rundt i hovedgaten – mellom Den gylne port og Den grønne port, eller i koselige sidegater mellom. Det er også mange hyggelige restauranter hvor man kan få kjøpt god og rimelig mat både til lunsj og middag. En av dagene under oppholdet tilbyr vi også utflukt til Malbork, en mindre by som ligger en knapp times kjøretur fra Gdańsk. Vårt mål her er den tyske ordens slott (inngang ikke inkl.) – som ble bygd i begynnelsen av 1280-årene som «Marias borg». Opp gjennom århundrene har slottet fått hard medfart, bl.a. av prøyssiske tropper og sist av Den Røde Armé når de rykket frem i 1945. Etter et interessant besøk, returnerer vi til Gdańsk for siste overnatting før vi starter hjemreisen.

 

Dag 6

Torsdag 17. september 2020:

Gdańsk – Mecklenburg-Vorpommern, ca 550 km : Utsjekking fra hotellet i Gdańsk etter frokost og vi kjører langs Østersjøkysten, riktig nok uten å se så mye til den før utpå dagen – vestover, forbi Słupsk og Koszalin frem og forbi Szczecin, eller Stettin som vi kaller byen. Vi er da like øst for grensen til Tyskland og krysser grensen raskt. Vi kjører inn i området Mecklenburg-Vorpommern for overnatting og felles middag på vårt hotell.

 

Dag 7

Fredag 18. september 2020:

Mecklenburg-Vorpommern – Kolding, ca 470 km : God frokost er en god start på dagen! Vi er på hjemvei, men opplevelsene er ikke slutt med dette. Vestover bærer det, på den såkalte «Ostseeauto-bahn», A20 – nybygd for omkring 15 år siden og en del av oppbyggingen etter at gamle Øst-Tyskland ble innlemmet i Vest-Tyskland. Midt på dagen gjør vi en stopp i Lübeck hvor det blir anledning til å rusle rundt på egen hånd og vi lar også dette være lunsj/middags pausen (ikke inkl.) i dag – før vi fortsetter forbi Neumünster og etter hvert til den tysk/danske grensen. Her blir det tid til en stopp for litt shopping om ønskelig. Ved Kolding sjekker vi inn for overnatting denne kvelden (middag ikke inkl.).

 

Dag 8

Lørdag 19. september 2020:

Kolding – Hirtshals – Kristiansand/Telemark/Stavanger, ca 280 – 530 km: Tidlig opp og frokost før avreise. Nordover på kjente veier gjennom Danmark, forbi byer som Vejle, Aarhus og Aalborg. Vi er vel fremme i Hirtshals i god tid for ferjeavgang kl 12.15 med MS SuperSpeed I til Kristiansand. Om bord er det mulig å bestille buffètbord for kr 269,-pr person ved påmelding til turen. Tiden for øvrig om bord er til fri disposisjon. Allerede kl 15.30 klapper skipet til kai i Kristiansand og straks etter ilandstigning og tollklarering fortsetter vi mot de respektive avstigningssteder.

 

 

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Dyktig sjåfør og helturist buss

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferjeoverfarter Sandefjord-Strømstad, Karlskrona-Gdynia, Hirtshals-Kristiansand

¨  1 overnatting i innvendig dobbeltlugar

¨  6 hotellovernattinger

¨  7 frokoster

¨  3 middager 2 på hotell og 1 på ferje

¨ Lokalguide i Kalmar og i Gdansk

¨ Alle veiavgifter og bompenger

¨  Lokalguide i Kalmar og i Gdansk

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom: 1.690,-

Tillegg for enkeltlugar:  290,-

Buffet på utreise med Fjordline: 212,-

Buffet på hjemreise med Color Line: 299,-

Eventuelle inngangspenger er ikke inkludert. Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag