Herlig sommertur

Herlig sommertur

Tyskland | Helgoland & Husum | Bussreise | Risdal Touring

KUN 8.650,- per pers.
ved påmelding før 1. april
Antall dager
6
Når
6. - 11. juli 2019
Avreise fra
Stavanger/Grenland/Sørlandet
Bestill

Tur med behagelige dagsetapper

Sommertur – hva er vel mer passende enn å legge turen til et sted vi vel alle har hørt om, men de aller, aller færreste har vært der? Vi har vært der med flere gruppeturer. Nå til sommeren kombinerer vi en reise til Helgoland med opphold i Husum. En by som er blitt velkjent for mange av våre gjester som har vært med oss hit til julemarked, på en helt annen årstid. Bli med oss på en rolig og opplevelsesrik sommertur til Husum og Helgoland. Behagelige dagsetapper og mange, mange muligheter til små pustehull i ferietiden. Et godt avbrekk fra hverdagen!

Her kan du lese mer om hotellet i Husum.

Tagger:, , , , , , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Vi starter fra Telemarksporten i øst og fra Stavanger i vest, og våre busser kjører langs E18 og E39 i retning av Kristiansand. Ved Color Lines ferjeterminal får vi utlevert våre ombordstigningskort og vel om bord i MS Superspeed I som har avgang kl 16.30 finner vi våre forhåndsreserverte plasser i buffètrestauranten «Catch Me If You Can», helt forut på dekk 8. Varme og kalde retter inngår, fritt valg – og der er også inkludert fri drikke av forskjellige slag. Dette er dagens middag. Plassene beholder vi helt frem til ankomst Hirtshals, som er beregnet til kl 19.45. Straks etter ilandkjøring fortsetter vi en knapp times tid på dansk motorvei, frem til Aalborg og innsjekking på First Hotel Aalborg for overnatting.

Dag 2

Dagen starter med en deilig dansk morgenbuffèt på hotellet. Vi kjører så sørover til Himmerland, dreier av fra motorveien og tar landeveien mot Viborg og Herning. Ferden vår går til Esbjerg – en vestjysk fiskeriby som for mange nordmenn er nokså ukjent. Midt på dagen gjør vi et stopp her, og det blir tid til fri disposisjon før vi fortsetter langs Vadehavet – nå nasjonalpark – til den dansk/tyske grensen. Ved Ribe, Danmarks eldste by, gjør vi også et stopp før vi krysser landegrensen. Nå kjører vi inn i delstaten Schleswig-Holstein og vi fortsetter frem til Husum hvor vi sjekker inn for middag og overnatting 3 netter på Hotel Osterkrug – sentralt beliggende i denne trivelige byen som har omkring 22.000 innbyggere.

Dag 3 & 4

Vi spiser frokost og middag på hotellet hver dag. Første dagen i Husum har vi helt og holdent til fri disposisjon – fritt frem for å rusle rundt på egen hånd i byen, shoppe, besøke museum eller bare slå seg ned på en av byens mange restauranter og uteserveringer. I juli måned, i Nord-Tyskland, har man lov til å håpe på godvær! Tirsdagen bruker vi på å reise til Helgoland – et lite øysamfunn, egentlig bestående av 2 øyer ; Hauptinsel (hovedøya) og Dünen (dyna) – som her henholdsvis 1 km² og 7.000 m² store! Ikke store flekkene altså. Frem til 1720 var disse to øyene ett, men den naturlige forbindelse mellom dem ble da ødelagt i en storm. Etter store ødeleggelser og bombing fra de alliertes side i slutten av 2. verdenskrig, ble Helgoland tilbakeført til tysk suverenitet i 1952. Øya ble gjenoppbygget og fikk skatteprivilegier for å stimulere økonomien. Den dag i dag står Helgoland utenfor Schengen-samarbeidet – og hovedinntektskilden er turisme og inntekter fra avgiftsfritt salg av alkohol og tobakk. Det kan vi denne dagen nyte godt av. Vi reiser fra Büsum kl 09.30 med MS Funny Girl, ankommer til Helgoland kl 11.45 og har tiden frem til returavgang kl 17.30 til disposisjon. Tilbake i Büsum er vi ca kl 19.45 og vi kjører da strake veien tilbake til hotellet for siste middag og overnatting.

Dag 5

Vi nyter å ha ferie – og å ha god tid. Tysk, velsmakende morgenbuffèt står dekket og klart før vi forlater vårt komfortable hotell for denne gang. Kursen settes mot Flensburg, velkjent for mange nordmenn – og det blir tid til litt grensehandel her før vi krysser inn i Skandinavia igjen. Vi følger gamleveien over grensen, kjører langs østkysten og har lagt inn gode stopp underveis. I kveldingen ankommer vi til Århus hvor vi sjekker inn på hotel i området. Middag her før vi går til ro for kvelden.

Dag 6

Morgenmat er på dansk ikke det samme som frokost på dansk, men vi unngår alle språkforvirringer – forlater hotellet gode og mette, og setter kursen mot Hirtshals. Forbi Randers og Aalborg. Opp gjennom Vendsyssel til Hirtshals og klare for ferjeavgang derfra kl 12.15 med MS Superspeed I igjen – nå i motsatt retning, til Kristiansand. Om bord er det anledning til å tilleggs kjøpe lunsjbuffèt til en pris av kr 299,- pr person. Gi i tilfelle beskjed ved påmelding til turen. Allerede kl 15.30 klapper skipet til kai i Kristiansand og vi fortsetter frem til avstigningsstedene.

Annen informasjon

Tillegg for enkeltrom på hotellene, kr 1.690,- pr person totalt for alle 5 nettene på hotell.

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder fra Helgoland og Husum

UK flag | German flag