En spennende matreise!

En spennende matreise!

Jæren og Stavanger | matreise | Buss | Risdal Touring

KUN 6.990,- per pers.
Når
10. - 13. august 2021
Antall dager
4
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Bestill

Vi tenker nytt og spennende!

Bli med oss på en kulinarisk kultur reise vestover. Vi kjører den vakre Nordsjøvegen og får med oss vakker natur, god mat og kultur langs Jæren og i Stavanger. Vi har med oss flinke lokale guider og spiser kortreist og god tradisjonsmat. Når vi tenker på disse områdene tenker vi sau og lam, tomater og grønnsaker, hav og strender, bedehus og steingjerder, Garborg og Haugtussa…Det er så mye å ta av både når det gjelder natur, kultur og matopplevelser. Vi oppfordrer alle våre gjester til å bruke disse tider til å bli bedre og grundigere kjent med eget land, og gjerne det som ikke ligger så langt hjemmefra. En super tur for vennegrupper, syforeninger, bønder og byfolk,- ja en tur for alle! Meld deg på å se hva dette området og denne turen har å by på!

 

Tagger:, , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG

Dag 1

Tirsdag 10. august 2021: Vi starter opp fra Telemarksporten på morgenen og kjører langs E18 mot Kristiansand. Underveis tar vi med oss glade turdeltakere som blir ønsket velkommen av en glad og opplagt sjåfør. I Kristiansand kommer vår reiseleder på bussen og herfra kjører vi E39 til Flekkefjord. Her kjører vi ut på Nordsjøveien og til Sokndal. Sokndal var i 2003 den første kommune i Norden som ble medlem av den internasjonale bevegelsen Cittaslow. Tanken er å bremse litt på jaget, skru ned tempoet og prioritere livskvalitet og det gode liv. Vi får med oss Jøssingfjord med sin historie og det lille huset under helleren der. Tenk at det faktisk ikke er så lenge siden det bodde folk her … Videre skal vi stoppe i Sogndalstrand. Sogndalstrand var opprinnelig et gammelt ladested fra seilskutetiden. I dette idylliske miljøet finner du Sogndalstrand Kulturhotell (i nyrestaurert tredrakt) fra 1800-tallet. Her blir vi som reisende tatt imot med varme og stor gjestfrihet. Sogndalstrand Kulturhotell består av flere ulike hus. Den gamle Krambua, Kommunehuset, Folvikhuset, Skredderhuset, Sjøbua, Mydlandhuset samt Løa. Disse bygningene utgjør Sogndalstrand Kulturhotell. Sogndalstrand er et av de best besøkte reisemål i Rogaland, og er det eneste tettstedet i Norge hvor trehusbebyggelsen fra 1700- og 1800-tallet samt omkringliggende kulturlandskap er fredet av Riksantikvaren. Dette unike stedet med sjel og historie i alle vegger vil sjarmere med sin arkitektur uansett om det bugner av blomster på sommeren eller er ikledd vinterdrakt. Her skal vi spise en god og inkludert lunsj. Vi fortsetter til Egersund hvor vi kjører ut på E39 og fortsetter til Sandnes hvor vi skal bo på et unikt hotell, GamlaVærket Hotell, et av de Historiske Hoteller. GamlaVærket er et urbant gjestehus for alle sanser. I den gamle mursteinsfabrikken fra 1783 finner vi et av Norges mest særpregede hotell, med mye historie og herlig atmosfære. I 1783 startet Sandnes Tag- og Mursteens-Fabrique opp driften, og fikk etter hvert navnet GamlaVærket. I de omhyggelig renoverte fabrikklokalene finner vi nå GamlaVærket Gjestgiveri og Tracteringssted. Her, midt i Sandnes sentrum bor vi annerledes og herskapelig i store, luftige værelser, der noen er nostalgisk innredet, mens andre er moderne. Det særpregede interiøret bidrar til å gjøre GamlaVærket til et gjestehus helt utenom det vanlige. Det gamle teglverket danner en uhøytidelig ramme rundt gode og spennende matopplevelser. Vi samles til felles og inkludert middag.

 

Dag 2

Onsdag 11. august 2021: Vi starter dagen som seg hør og bør på en tur hvor mat og opplevelser er i sentrum, med en god frokost. Etter frokost møter vi vår guide Sandra Ohma som driver guide firmaet Norway-Jæren. Hun er oppvokst på gård i Time kommune og bor nå på Lyefjell, med Jærens beste utsikt etter eget syn. Vi skal være sammen med Sandra hele dagen og oppleve alt hun mener er det beste Jæren har å by på av mat, kultur og natur. Jæren oppstod som en kant laget av isbreen for ca 9 million år siden. Dette gav mineraler og jordsmonn som er perfekt til landbruk. Vi kjører rundt i det største matfatet i Norge! Grønnsaker av alle slag, beitedyr og osteproduksjon … alt har optimale kår på Jæren. Lyset og det vide åpne landskapet gir en herlig luftig følelse … noen ganger kanskje vel luftig, det blåser jo so kjent en del på Jæren. Vi skal også kjøre nasjonal turistveg Jæren 35 moh. Vi skal innom 7 kommuner og få se Sverd i fjell i Hafrsfjord, Solastranda, Arne Garborgs skriverhus Knudaheio (men høytlesing…)På høg-Jæren skal vi selvfølgelig også møte en bonde og få del i Jær-bondens hverdag, og kanskje vanker det her noe å smake på også. Der er også gårdsbutikk. Også TS Museet på Tjelta skal vi innom for å se utviklinga i jordbruket over år. Vi stopper også ved det kjente Voll ysteri hvor det er mulig å få kjøpt med seg godsaker. Lunsjen i dag er inkludert og den inntas i Edestova hos den kjente slakter Idar på Håland Kjøtt. Her er det også mulig å kjøpe med seg noe godt hjem. Vel tilbake på hotellet etter en innholdsrik dag er det også i kveld felles inkludert middag.

 

Dag 3

Torsdag 12. august 2021: Ny dag, nye muligheter! Og enda en god hotellfrokost. Så har vi litt tid til fri disposisjon i Sandnes før vi kjører til Stavanger for å møte vår kulinariske byguide. Vi starter med et stopp i en lokal restaurant hvor vi får servert lokale gode oster og brød med diverse tilbehør samt øl eller mineralvann. Deretter går vandringen videre og vi skal innom Stavangers eldste hus hvor det serveres en av husets spesialiteter, vafler med lokalbasert pålegg servert sammen med kaffe. Videre vandring i byen før vi avslutter turen i en liten sjokoladefabrikk/butikk med en herlig kopp ekte sjokolade og en liten smakebit av håndlaget sjokolade. En virkelig god dag for en livsnyter! Vi har litt tid i Stavanger før vi kjører til Sandnes og vårt hotell for å kose oss med en siste felles og inkludert middag.

 

Dag 4

Fredag 13. august 2021: Da er dagen kommet til å ta farvel med Stavanger, Sandnes og Jæren. Etter frokosten pakker vi ut og setter oss i vår gode buss. Reiseleder og sjåfør passer på at vi kommer trygt og godt hjem igjen. Vi stopper selvfølgelig med jevne mellomrom, og det blir også mulig å få kjøpt seg noe å spise underveis. Turen går i dag langs E39 og videre langs E18 så langt vi har gjester som skal av. TAKK FOR TUREN!

 

Til inspirasjon bilde tilhører CH - VisitNorway.com

UK flag | German flag