To flotte byer!

Berlin
To flotte byer!

Julemarked | København & Berlin | Buss | Risdal Touring

KUN 8.880,- per pers.
Når
26. november - 2. desember
Antall dager
7
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Bestill

Bli med oss til to fascinerende byer! Vi bor midt i København og har hele dagen til å utforske byen. Vi anbefaler en tur i det julepyntede Tivoli. Deretter setter vi kursen mot Berlin. Byen har mye å by på i seg selv, og julemarkedene gjør den om mulig bare enda mer spennende. Her finnes over 60 små og store markeder, og vi er så heldige å bor midt i noen av de største og flotteste av dem; julemarkedet på Alexanderplatz og julemarkedet ved Rote Rathaus er to av de største og begge er bare et steinkast fra hotellet vårt. Det er også mange mindre julemarkeder i nærheten. Tar du hop on hop off buss kan du rekke mange flere om du ønsker! Bli med oss på et julemarkeds eventyr!

Tagger:, , , , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Stavanger – Sørlandet – Telemark – Oslo: Vi starter turen fra Stavanger byterminal på morgenen og kjører E39 sørover. Vi stopper og tar på folk underveis. Ifra Kristiansand går turen videre langs E18 og vi kjører gjennom Telemark og videre til hovedstaden. Vi er i Oslo og på terminalen til DFDS i god tid før cruise ferjen har avgang kl 16.30 til København. Om bord blir vi tildelt våre utvendige dobbeltlugarer m/ dusj/WC og vi møtes til felles Julebuffèt i restauranten før resten av kvelden om bord er til fri utfoldelse…..

 

Dag 2

I København: Vi går i land og setter oss i bussen. Først får vi en guidet tur i byen før vi sjekker inn på vårt hotell First Hotel Mayfair, i sentrum av København. Vi bor nær tivoli så kvelden er reddet. Her er det fint julepyntet og mye å se på. Vi anbefaler også en shoppingtur i den lange gågaten «strøget». Alt i gangavstand fra hotellet. Det er mange gode restauranter i nærheten så det er opp til enhver hvor man vil innta middagen denne kvelden (ikke inkl.)og julen har for alvor begynt å sette sitt preg på byen.

Dag 3

København – Rostock – Berlin, ca 440 km: Vi koser oss med god frokost før vi setter oss i bussen for å kjøre til Gedser. Herfra ferjer vi til Rostock i Tyskland, og kjører videre på gode veier til Berlin. Her sjekker vi inn for overnatting 3 netter på vårt hotell, Park Inn Alexanderplatz. Hotellet er beliggende i sentrum av det som tidligere var øst Berlin, nettopp på Alexanderplatz.  Hotellet kan du lese mer om på www.parkinn.com/hotel-berlin

Dag 4 og 5

I Berlin: Etter en god natts søvn og frokost på hotellet, er det klart for å gjøre seg bedre kjent med Berlin. De som vil kan være med på en sightseeing sammen med vår lokalkjente, skandinavisktalende guide. Resten av ettermiddagen stilles til fri disposisjon, og julemarkedene venter på oss. Berlin har hvert år mellom 60 og 100 små og store julemarkeder. Hva med å ta seg en tur til topps i fjernsynstårnet på Alexanderplatz for virkelig å få oversikten? Mat og julesnack er det på hvert gatehjørne i disse tider, så det er bare å kose seg. Neste dag er det også bare å gå ut døren og nyte Berlin og julemarkedene. Det er flere store julemarkeder i kort avstand fra hotellet, og ønsker noen å utforske flere julemarkeder andre steder i Berlin er det mulig å kjøpe seg billett til Hop on hop off bussene som starter og stopper rett utenfor døra til hotellet. Berlin er en flott by og julemarkedene gjør den ikke mindre flott!

Dag 6

Berlin – Kolding, ca 525 km: Vi starter også denne dagen med en deilig frokost. Vi kjører rett ut på Berliner ring, motorveien som går rundt Berlin. Vi setter kursen mot Hamburg og Schleswig-Holstein. Underveis stopper vi selvfølgelig med jevne og behagelige mellom, både for å strekke litt på kroppen og for å eventuelt kjøpe litt å bite i. Ved Flensburg gjør vi tidlig på ettermiddagen et stopp med mulighet for litt grensehandel, før vi tar oss nordover til Kolding, hvor vi stopper for overnatting.

 

Dag 7

Kolding – Hirtshals – hjem, ca 275 km til Hirtshals: Etter en lang og god dansk frokost går vi om bord i bussen som tar oss nordover Jylland, forbi Vejle og videre til Århus. Her gjør vi et stopp noen timer på dagen. Det er da mulig å gjøre litt juleshopping, både av mat, drikke og julepresanger. De som ønsker det kan ta seg en tur i Den Gamle By, der er det julestemning og vi får en tidsreise i julens historie som nok er nokså lik den vi kjenner i Norge. Seint på ettermiddagen kjører vi fra Aarhus til Hirtshals.  Fra Hirtshals reiser vi kl 20.45 med MS Color Superspeed I til Kristiansand. Her er det mulig å bestille Julebuffèt ved påmeldingen til turen. Pris kr 339,- Også om bord er det mye godt og flott å få kjøpt, både julemat og presanger. Etter ilandstigning og toll klarering fortsetter kjøreturen –til de respektive avstigningssteder.

 

Annen informasjon

Tillegg for enkeltrom: 1.990,-

Julebordsbuffet på hjemreise: 339,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag