Spennende påsketur!

Kaliningrad
Spennende påsketur!

Kaliningrad | Russland | Buss | Risdal Touring

KUN 9.880,- per pers.
ved påmelding før 1. februar
Når
5.-12. april 2020
Antall dager
8
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Bestill

Vi byr på en spennende påsketur til Kaliningrad! Byen er en russisk enklave, et russisk territorium inneklemt mellom Polen og Litauen. Byen har tidligere tilhørt Tyskland og er en gammel tysk hansaby og het da Königsberg. I 1946 erobret russerne byen og omdøpte den til Kaliningrad. Byen klarte seg bra gjennom 2. verdenskrig – utrolig nok, uten å bli helt ødelagt og bombet sønder og sammen. I dag har byen omkring 430.000 innbyggere og er utbygd til vestlig standard på mange områder. Vi har laget en 8 dagers tur, med varierte dagsetapper og hele 3 netter på samme hotell i Kaliningrad. Bli med oss og opplev denne spennende byen!

Tagger:, , , , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Søndag 5. april 2020:

Stavanger/Sørlandet/Telemark – Gøteborg: Vi starter fra Stavanger Byterminal om morgenen og kjører sørover E39 mot Kristiansand. Underveis er det selvsagt mulighet for påstigning – også videre østover E18. Fra Sandefjord reiser vi kl 15.20 med Fjordline sitt skip MS Oslofjord til Strömstad. Om bord blir det felles inkludert buffètbord som dagens middag. Ca kl 17.50 klapper skipet til kai og straks etter kjører vi videre til Gøteborg og vårt hotell Quality Hotel 11 for overnatting (middag ikke inkl.)

Dag 2

Mandag 6. april 2020:

Gøteborg – Kalmar – Karlskrona, ca 370 km: Dagen starter med deilig frokostbuffét på hotellet. Herfra går turen mot Gislaved og Värnamo. Stopp underveis med jevne og behagelige mellomrom, både for å få seg en strekk og også litt å spise for de som ønsker det (ikke inkl.). Utpå dagen beregner vi ankomst til Kalmar – og vi får med oss en lokalkjent guide som vil vise oss og fortelle om denne historiske byen. De fleste har vel hørt om både Kalmarkrigen og Kalmarunionen? Ca kl 18.00 er vi klare for ombordstigning i MS Stena Vision som kl 19.30 seiler til Gdynia i Polen. Om bord overnatter vi i innvendige dobbeltlugarer m/ dusj/WC – beliggende oppe i båten. Vi koser oss med felles inkludert buffet om bord.

 

Dag 3

Tirsdag 7. april 2020:

Gdynia – Malbork – Kaliningrad, ca 230 km: Dagen tar til med frokostbuffét på ferja før vi igjen finner våre komfortable seter i turbussen. Vi skal nå i løpet av dagen kjøre til Kaliningrad, det er ikke så langt. Underveis stopper vi selvfølgelig med jevne og behagelige mellomrom – utpå dagen gjør vi et stopp ved Malbork, et slott påbegynt i 1280 og bygget av Den tyske orden. Slottet regnes for å være verdens største mursteinsbygning og står i dag på verdensarvlisten til UNESCO. Etter besøket her fortsetter vi til grensen mellom Polen og Russland, ja – Kaliningrad ligger i en russisk enklave mellom Polen og Litauen. Etter å ha vist pass og ordnet med visum, kjører vi frem til vårt hotell for middag og overnatting 3 netter.

Dag 4 & 5

Onsdag 8. &  torsdag (skjærtorsdag) 9. april 2020:

I Kaliningrad: Vi spiser frokost og middag på hotellet hver dag – og begge dagene får vi med oss en lokalkjent guide som skal vise oss og fortelle nærmere om både by og land. Frem til 1946 het byen Königsberg – et øst-prøyssisk navn, og byen har da også vært en tidligere hansaby. Etter krigen annekterte Sovjetunionen byen og området, og byen fikk navn etter Mikhail Kalinin – det daværende statsoverhode i landet. Byen kom relativt uskadet fra siste verdenskrig – noe bybildet bærer preg av den dag i dag med imponerende arkitektur, store alléer bekranset av flotte trær, store og ikke minst, store – gamle villaer. Selvsagt får vi også tid til å rusle rundt litt på egen hånd – og shopping er det også avsatt tid til. Andre dagen under oppholdet skal vi på utflukt. Vi kjører først til den lille byen Jantarnij hvor man i 1827 begynte å utnytte ressursen som lå i rav, forsteinet kvae – som nå i dag blir til de fineste smykker. Herfra kjører vi videre til kur- og badebyen Cranz, en av de eldste og flotteste i Kaliningrad. Opprinnelig var byen beliggende langs den steile Østersjø-kysten en fiskerlandsby, men ble under det tyske keiserriket mer og mer populær som turistby.

 

Dag 6

Fredag (langfredag) 10. april 2020:

Kaliningrad – Stettin ca 490 km: Vi forlater Kaliningrad etter frokost på hotellet vårt, og snart etter krysser vi grensen inn til Polen igjen. Vi kjører på tvers nord i Polen og ender dagen i Stettin hvor vi tar inn på vårt hotell for middag og overnatting.

Dag 7

Lørdag (påskeaften) 11. april 2020:

Stettin – Kolding: God frokost er en god start på dagen! Vi er på hjemvei, men opplevelsene er ikke slutt med dette. Vestover bærer det, på den såkalte «Ostseeauto-bahn», A20 – nybygd for omkring 15 år siden og en del av oppbyggingen etter at gamle Øst-Tyskland ble innlemmet i Vest-Tyskland. Vi kjører nordover til den tysk/danske grensen. Her blir det tid til en stopp for litt shopping om ønskelig. Vi stopper for dagens middag på en hyggelig kro i Danmark. Ved Kolding sjekker vi inn for overnatting denne kvelden.

Dag 8

Søndag (1. påskedag) 12. april 2020:

Kolding – Hirtshals – Kristiansand/Telemark/Stavanger, ca 280 – 530 km: Tidlig opp og frokost før avreise. Nordover på kjente veier gjennom Danmark, forbi byer som Vejle, Aarhus og Aalborg. Vi er vel fremme i Hirtshals i god tid for ferjeavgang kl 12.15 med MS Superspeed I til Kristiansand. Om bord er det mulig å bestille buffètbord for kr 299,-pr person ved påmelding til turen. Tiden for øvrig om bord er til fri disposisjon. Allerede kl 15.30 klapper skipet til kai i Kristiansand og straks etter ilandstigning og tollklarering fortsetter vi mot de respektive avstigningssteder.

Takk for turen!

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  6 hotellovernattinger

¨  1 overnatting på Stenaline

¨  7 frokoster

¨  7 middager

¨  Ferje Sandefjord – Strømstad, Karlskrona – Gdynia og Hirtshals – Kristiansand

¨  Guide i Kalmar og Kaliningrad

¨  Utflukt som beskrevet i programmet

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom: 1.790,-

Buffet retur: 299,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag