Rottneros & Mårbacka!

Karlstad
Rottneros & Mårbacka!

Karlstad | Sverige | Buss | Risdal Touring

KUN 4.990,- per pers.
ved påmelding før 1. mai
Når
22.-25. juli 2020
Antall dager
4
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Bestill

På tur til ”søta bror”? Vi har laget en tur til trivelige Karlstad, som ifølge eget skryt er Sveriges mest ”solrike” by – de har visst vitenskapelig belegg for å kunne si at de er den byen i Sverige med flest antall soltimer pr dag! Det kan jo være vel verdt å ta med seg – når man vil på tur! Dette er turen for deg som vil ha litt avslapning, men som kanskje ikke kan ta all verdens fri. Det blir rikelig anledning til avslapning, shopping, kveldsliv og vi har også lagt inn litt kulturelle opplevelser. Vi kjører utflukt til Sunne hvor vi bl.a. Besøker Mårbacka, hjemmet til dikteren Selma Lagerlöf og Rottneros blomsterpark. Turen går med Color Line fra Sandefjord til Strömstad og ”svenskehandel” blir det selvfølgelig anledning til!

Tagger:, , , , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Onsdag 22. juli 2020:

Stavanger/Sørlandet/Grenland/Sandefjord/Strømstad – Karlstad: Vi starter fra Stavanger kl 05.30 med påstigning underveis sørover på E39 og østover E18. Underveis stopper vi også med jevne og behagelige mellomrom for en beinstrekk, og vi beregner å være i Sandefjord – på ferjekaien, i god tid før ferjeavgang med Fjordline kl 15.20 til Strömstad. Buffet om bord er inkludert som dagens middag. Resten av tiden om bord er til fri disposisjon. Fra Strømstad kjører vi strake veien gjennom Dalsland, forbi Åmål og Säffle og langs innsjøen Vänern – frem til Karlstad hvor det blir innsjekking for overnatting 3 netter på vårt samarbeidshotell.

Dag 2

Torsdag 23. juli 2020:

I Karlstad: Dagen starter med deilig frokostbuffèt på hotellet. Kl 10.00 møter vi vår lokalguide   som tar oss med på en spennende rundtur i byen. Etter guidingen er det fritt frem for å rusle rundt og kose seg i Karlstad på egen hånd. Noen finner kanskje også en trivelig fortausrestaurant hvor det er greit å slå seg ned og spise lunsj? Om kvelden er det felles middag.

Dag 3

Fredag 24. juli 2020:

Utflukt til Rottneros og Mårbacka: Frokostbuffèt på hotellet før vi finner våre plasser i bussen og kjører til Rottnerosparken. Her møter vår guide oss og gir oss en omvisning. Tilbake i bussen kjører vi det korte stykke til Sunne hvor vi bl.a. finner Mårbacka, hjemmet til den kjente, svenske dikteren Selma Lagerlöf. På Mårbacka får vi guidet omvisning gjennom huset og vi blir orientert om forfatterinnen, Nobelprisvinneren og mennesket Selma Lagerlöf. Vi får også fornemme den atmosfæren som omgav Selma Lagerlöf med de vakre møblene og kunstverkene fra hennes levetid. Ny, felles middag gjen i Karlstad denne kvelden.

Dag 4

Lørdag 25. juli 2020:

Karlstad/Strømstad/Sandefjord/Grenland/Sørlandet – Stavanger: Vi bevilger oss nok en god, men tidlig frokost på hotellet før det er på tide å ta farvel. Første etappe av turen fører oss til Strømstad hvor vi kl 13.40 har avgang med Color Line til Sandefjord. Før avgang har vi lagt opp til litt tid for å få handlet. Også nå er det mulig å bestille buffet ved påmelding til tur. Klokken 16.10 går vi i land i Sandefjord. Vi kjører E18 og videre E39 med avstigning underveis. Takk for turen!

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Dyktig sjåfør og helturist buss

¨  Reiseleder

¨  Ferje Sandefjord-Strømstad t/r

¨  3 hotellovernattinger

¨  3 frokoster og 3 middager (1 middag i form av buffet på ferja)

¨  Lokalguide og utflukter som beskrevet

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom 990,-

Buffet hjemreise: 249,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag