Vakre Korsika

Vakre Korsika

Frankrike | Vakre Korsika | Busstur | Risdal Touring

KUN 11.890,- per pers.
Rabatt ved påmelding før 1. juli
Antall dager
9
Når
3. - 11. oktober 2020
Avreise fra
Stavanger/Grenland/Sørlandet
Bestill

Vill, vakker og tvers igjennom ekte! Superlativene er mange for vår nye destinasjon, Korsika. Beliggende nord – øst i Middelhavet omgitt av azurblått hav, ligger en langstrakt øy, delt på langs av en høy og bratt fjellkjede. Hele 120 topper på over 2000 meter. Her finner vi de vakreste strender samt pittoreske små landsbyer som klorer seg fast i bratte fjellsider eller ligger behagelig flatt helt nede ved sjøen. En slik landsby er vårt utgangspunkt på denne turen, landsbyen L’lle Rousse, hvor vi skal nyte de gode dagene. Bli med vår lokalkjente reiseleder Annette Messell og se selv!

Tagger:, , , , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Lørdag 3. oktober 2020:

Vi starter tidlig fra Stavanger. Bussen har gode seter og vi har mulighet til å hvile oss litt underveis. Det er påstigning underveis, og vi kjører sør og østover E39 til Kristiansand og derfra langs E18 gjennom Telemark og frem til Horten, hvor vi tar fergen over til Moss. Underveis stopper vi med behagelige mellomrom og det vil bli mulighet til å få kjøpt seg litt å spise. Vel i land, kjører vi siste etappe frem til Landvetter Flyplass i Göteborg, hvor vi er i god tid før vårt fly til Korsika letter Kl 19:35. Vel nede i Bastia finner vi bussen som skal ta oss tvers over øya til vårt hotell Napoleon Bonaparte, i  L’lle Rousse

Dag 2 - 7

Søndag 4. – 9. oktober 2020: Nå venter det oss noen deilige dager, på det koselige, nesten eventyrslott liknende hotellet i Île-Rousse. Hver dag står vi opp til en nydelig frokostbuffet og hver kveld møtes vi til en deilig middag i hotellets spisesal, eller ute på terrassen om man foretrekker det. Maten er nydelig, lokale spesialiteter og kontinentale retter. Bassengområdet på hotellet har egen lunsjrestaurant og bar. Det er kort vei til sentrum hvor barer, restauranter og kafeer ligger tett sammen med små butikker og boder i de trange små gatene. På Place Paoli, torget, utspiller hele landsbyens sosiale liv seg. Her møtes man for kaffe eller et glass, her spiller de lokale gubbene Petanque, eller boccia som vi kaller det. Her samles alle fra 0-99 år, og her holdes det av og til gratiskonserter og andre små festligheter for alle som bor her, – og for oss som er på besøk. På torgdager selges alt som kan fanges, dyrkes, fiskes eller avles på Korsika i selve torghallen. Ost og pølse, fisk og kjøtt, skalldyr og grønnsaker, alt rykende ferskt og kortreist. Strendene på Korsika er vakre og rene, de brukes vel så mye av lokalbefolkningen som av turister. Det er ca 3 min å gå til stranden  og torget fra hotellet.  Andre strender ligger mer gjemt i bukter og kurver langs den vakre kysten. Det finnes strender for enhver smak her. Fra  L’lle Rousse kan man ta toget, – gå av ved vakre strender langs kysten sørover og ta toget tilbake om ettermiddagen. Vi skal  selvsagt ha noen utflukter, mens vi er på Korsika. På alle våre utflukter er vår norske, lokalkjente reiseleder Annette med.

 

Dag 3

Tirsdag 28. juli 2020:

Cottbus – Krakow ca 480 km: Vi koser oss med frokosten og samler oss i bussen for å fortsette turen. I dag er det en kort etappe til vi kjører over grensen fra Tyskland og inn i Polen. Vi kjører til Wroclaw som er regnet som en av de eldste og peneste byene i Polen, og en av grunnene til dette er at den store byen ligger spredt over 12 øyer i elven Odra, hvor mer enn 100 broer binder byen sammen. Til tross for store ødeleggelser under krigen, hvor hele 70% av byen ble ødelagt, står Wroclaw i dag gjenoppreist som en meget godt bevart middelalderby med fargerike bygninger og spennende arkitektur som er verdt å ta med kameraet sitt for. Wroclaw var europeisk kulturhovedstad i 2016. Her tar vi dagens hyggelige stopp, og det er fritt frem for shopping og lunsjbesøk på en av byens mange gode restauranter. Videre går turen til Krakow hvor vi tar inn på vårt hotell for 3 netter, Ibis Stare Miasto (Gamlebyen). Vi har inkludert middag på hotellet den første kvelden. De to neste kvelder er det fritt frem til å finne seg en hyggelig restaurant og vår reiseleder er behjelpelig om dere trenger assistanse til dette.

 

Dag 8

Lørdag 10. oktober 2020: Da er det på tide å si farvel til Korsika, for denne gang. Etter frokost har vi noen timer på oss til å gå en liten tur i landsbyen, eller kanskje et siste bad i bassenget eller Middelhavet før bussen til flyplassen i Bastia går fra hotellet. Kl 16.00 letter vårt fly som tar oss tilbake til Landvetter i  Göteborg. Vel ankommet Gøteborg blir vi hentet av vår buss og sjåfør og kjørt til hotellet vårt for felles middag og overnatting.

 

Dag 9

Søndag 11. oktober 2020: Etter en god frokost setter vi oss i vår behagelige  turbuss, som frakter oss til Strömstad.  Her ferjer vi med Fjordline over til Sandefjord. På båten får vi mulighet til å spise lunsj, og buffet kan bestilles ved påmelding til turen, og koster kr. 249,-  Vel i land, kjører bussen sør – og vestover, og  etter hvert må vi si adjø til våre turvenner som går av bussen på sine respektive avstigningssteder, helt frem til Stavanger.

 

Utflukter

UTFLUKTER: Tur til Calvi: Nabobyen Calvi har et meget kjent Citadel, hvor Korsikanerne hårdnakket hevder at Christoffer Columbus ble født. Sannhetsgehalten i det bestrides vel litt, men hvem vet sikkert…? Calvi regnes også som Korsikas St. Tropez, hvor jetsetterne møtes om sommeren. Etter å ha vandret rundt i Citadellet en stund, kan man sette seg og nyte en deilig lunsj på en av de gode restaurantene i havnen, eller gå på shopping i butikkene i de trange gatene i den gamle byen. Pris kr. 290,- Utflukt til Corte: Corte er den tidligere hovedstaden på øya, den ligger oppe i fjellene, vakkert plassert på en topp. I Corte finnes øyas eneste universitet, som er et kjent og populært studiested for mange studenter. Korsikas største helt (nei, det er ikke Napoleon som er størst blant Korsikanerne) Pasquale Paoli, vokste opp her. Vi kjøres til Corte, og kan bruke dagen på å utforske byen, sammen med vår reiseleder. Pris kr 390,- Vi besøker en lokal vingård: Som Frankrike alltid har vært, er Korsika også kjent for sine gode viner, og et besøk på en vingård er jo alltid interessant og koselig. Vi skal prøvesmake og lære litt om produksjonen. Kanskje passer det slik at vi kommer i tide til å se innhøstningen av druene. Etter besøket på vingården skal vi besøke St.Florent, en vakker liten by nord for Ilê Rousse, hvor det blir felles lunsj i havnen. Deretter kan de som vil besøke kirken, citadellet eller bare gå på shopping. Pris kr 490,- Påmelding til utfluktene samtidig med påmelding til turen.

 

Inspirasjonsbilder fra Korsika

UK flag | German flag