Vakre Krakow

Vakre Krakow

Polen | Vakre Krakow | Busstur | Risdal Touring

KUN 9.890,- per pers.
Rabatt ved påmelding før 1. mai
Antall dager
8
Når
26. juli - 2. august
Avreise fra
Stavanger/Grenland/Sørlandet
Bestill

Mye inkludert

Bli med på et vakkert sommereventyr; KRAKOW! En storby med en varm og intim atmosfære. Byen er fylt med historie og vakre gotiske kirker, palasser og markedsplasser. Attraksjonene ligger tett og der er mange serveringstilbud med høy kvalitet. Når vi i tillegg får med oss fine turer både frem og tilbake fra denne flotte byen er dette en sommertur vi virkelig kan anbefale!

 

 

Tagger:, , , , , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Søndag 26. juli 2020:

Stavanger/Telemark/Kristiansand – Neumünster, ca 460 km fra Hirtshals: Vi starter opp fra Stavanger og Telemarksporten på morgenen og kjører sørover på E39/E18, mens vi hele tiden stopper og tar med oss nye gjester underveis. Vi samles på en buss i Kristiansand og utreisen denne gangen er med den nye båten til Fjordline som kl 13.30 seiler ut havna med retning sørover. Det er mulig å forhåndsbestille buffet om bord ved påmelding til turen. Vel ankommet våre naboer i sør, går vi i land og setter oss i vår komfortable buss som skal frakte oss videre sørover. Utpå kvelden ender vi i Tyskland, nærmere bestemt i Neumünster. Her tar vi inn på vårt hotell og koser oss med felles og inkludert middag.

 

 

Dag 2

Mandag 27. juli 2020:

Neumünster – Cottbus, ca 480 km: På tur starter alle dager godt, med deilig hotell frokost. I dag skal vi kjøre litt syd og så vestover. Vi passerer byer som Lübeck, Schwerin og Berlin. Dagens hyggelige stopp tar vi i Potsdam litt vest for Berlin. Rett utenfor den tyske metropolen ligger Potsdam med sin småbysjarm, spekket med historie fra Preussens storhetstid. I bykjernen flokkes turistene til kafeene, museene og severdigheter som Alte Markt. Den gamle markedsplassen, som er Potsdams historiske sentrum, omgis av Nikolaikirken og det gamle rådhuset, der en gyllen Atlas med verden på sine skuldre ruver på bygningens karakteristiske sirkelrunde tårn.  Dessuten har vi også området som kalles det hollandske kvartalet – et femtitall røde mursteinshus i hollandsk stil oppført av Fredrik Vilhelm den første på midten av 1700-tallet for å innkvartere arbeidskraft fra Nederland. Etter noen timer i Potsdam kjører vi videre og utpå kveldingen ankommer vi vårt hotell i Cottbus for middag og overnatting.

 

Dag 3

Tirsdag 28. juli 2020:

Cottbus – Krakow ca 480 km: Vi koser oss med frokosten og samler oss i bussen for å fortsette turen. I dag er det en kort etappe til vi kjører over grensen fra Tyskland og inn i Polen. Vi kjører til Wroclaw som er regnet som en av de eldste og peneste byene i Polen, og en av grunnene til dette er at den store byen ligger spredt over 12 øyer i elven Odra, hvor mer enn 100 broer binder byen sammen. Til tross for store ødeleggelser under krigen, hvor hele 70% av byen ble ødelagt, står Wroclaw i dag gjenoppreist som en meget godt bevart middelalderby med fargerike bygninger og spennende arkitektur som er verdt å ta med kameraet sitt for. Wroclaw var europeisk kulturhovedstad i 2016. Her tar vi dagens hyggelige stopp, og det er fritt frem for shopping og lunsjbesøk på en av byens mange gode restauranter. Videre går turen til Krakow hvor vi tar inn på vårt hotell for 3 netter, Ibis Stare Miasto (Gamlebyen). Vi har inkludert middag på hotellet den første kvelden. De to neste kvelder er det fritt frem til å finne seg en hyggelig restaurant og vår reiseleder er behjelpelig om dere trenger assistanse til dette.

Dag 4 & 5

Onsdag 29. – torsdag 30. juli 2020:

Da er det bare å nyte 2 hele dager i vakre Krakow! Først frokost, så på med gode sko godt humør og være åpne for hva som kommer. Vi har lagt opp til guidet tur for de som ønsker det begge dagene i Krakow, se beskrivelse under. Begge de guidede turene er selvfølgelig frivillig og kan bestilles ved påmelding til turen. Vi anbefaler disse om du vil lære mer om Krakow. Byen er et eldorado for de som ønsker kultur, kafehygge og shopping, så byen passer de fleste av oss. Disse 2 kveldene er det ikke felles middag. Det er nok mange som har sett seg ut en hyggelig restaurant på sitt streif rundt på dagen, som de gjerne ønsker å oppsøke på kvelden. Både reiseleder og hotellet er selvfølgelig behjelpelige med å finne et egnet sted om dere spør. Her er det bare å kose seg!

Mer informasjon om Krakow kan dere lese her. 

Og her på Visit Krakow.

Schindlers fabrikk og rundvandring i det jødiske kvarter Kazimierz pris kr 290,- pr person

 

Vi får med oss engelsktalende guide (norsk om mulig) og kjører  til det jødiske kvarter Kazimierz hvor vi får en omvisning til fots. Deretter går turen til Oskar Schindlers fabrikk. Denne er mest kjent fra filmen Schindlers liste. Oskar Schindler var en tysk forretningsmann som kjøpte opp den konkurstruede fabrikken og overtok driften. Her bygde han opp en egen leir for sine jødiske arbeidere hvor de ble beskyttet fra de tyske fangevokterne. Til tross for sitt medlemskap i Nazipartiet jobbet Schindler for å beskytte sine arbeidere. Under et besøk her får vi ikke bare oppleve selve fabrikkens historie. Den permanente utstillingen tar også for seg Krakows historie under 2. verdenskrig. Byen, dens innbyggere og deres dagligliv blir presentert detaljert. Fabrikken er også Krakows bymuseum. Her er det inkludert inngang til museet, buss turen og guide.

 

Se Krakow,- både under og over jorden pris kr 290,- pr person

 

I dag tar guiden oss med på en tur både under og over jorden i Krakow. Under den flotte markedsplassen er det gjort arkeologiske utgravinger som har avdekket hele 4000 kvadratmeter av Krakows middelalderhistorie. Utgravingene er unike og tilbyr oss som besøkende en fantastisk opplevelse. Moderne teknologi som hologrammer og interaktive skjermer gjør byens turbulente middelalderhistorie levende for oss. Det er fokus på byens kontakt med andre sentrale deler av Europa i middelalderen. Vi får også se et stort utvalg originale gjenstander fra verktøy og smykker til mynter og våpen. Når vi er ferdige under jorden tar guiden oss med til Wawel høyden som befinner seg i gangavstand fra markedsplassen. Denne høyden er sentral i Polens og Krakows historie. Høyden som ligger over elven Wisla inneholder mange arkitektoniske perler, og av de mest kjente nevner vi det Kongelige Slott og Wawel-katedralen. I nyere tid har Wawel-høyden tjent som residens for presidenter. I dag er det nasjonalmuseum. Totalt på turen må man påregne ca 2-3 km gåing i lett tempo. Her er det inkludert inngang til utgravingene i undergrunns museet, inngang Wawel høyden og guide.

 

Turene betinger min. 20 personer

 

Dag 6

DAG 6

Fredag 31. juli 2020:

Krakow – Oranienburg, ca 630 km: Så er dessverre tiden kommet til å ta farvel med Krakow, eller kanskje heller på gjensyn? Vi få en god frokost før vi setter oss i bussen og fortsetter vår hyggelige sommertur tilbake til Tyskland og forbi Berlin. Denne dagen stopper vi i Oranienburg, like nord for Berlin. Her finner vi veien til vårt hotell og koser hos her med felles og inkludert middag. Tankene går nok også til at i utkanten av byen ligger den beryktede konsentrasjonsleiren Sachsenhausen som først var tysk, så russisk konsentrasjonsleir. Den ble ikke avviklet før i 1950, men er nå heldigvis bare et trist historisk minne som er viktig at aldri blir glemt.

Dag 7

Lørdag 1. august 2020:

Oranienburg – Hamburg, ca 260 km: Vi starter bussen etter frokosten og setter oss i våre gode seter, klare for nye opplevelser. Vi skal ikke så langt i dag, men vi vi likevel oppleve mye. Vi kjører til Hamburg hvor vi ankommer på dagen, og tilbringer noen timer i byen før vi kjører til vårt hotell. Vi kler oss om, kanskje en god jakke og gode sko, for deretter å kjøre til den vakre parken Planten un Blomen hvor vi spiser dagens inkluderte middag på Restaurant Rosenhof, hvor vi koser oss sammen. Det er også fint å rusle rundt i parken på egenhånd. Kl 22.00 får vi med oss den vakre Wasserlichtorgel konserten før vi returnerer til hotellet for en god natts søvn.

 

Dag 8

Søndag 2. august 2020:

Hamburg – Hirtshals – Kristiansand – Stavanger/Telemarksporten, ca 560 km til Hirtshals: Vi starter med god mat og setter oss i bussen for siste etappe på turen. Vi kjører raskt ut på gode veier som tar oss gjennom nordre del av Tyskland og videre inn i Danmark. Vi kjører forbi mange velkjente byer før vi når Hirtshals og vår ventende transport videre, Fjordlines nye båt, som kl 17.00 tar oss fra Hirtshals til kristiansand. Det er mulig å bestille buffet ved påmelding til turen. Vel i land i Hirtshals blir vi kjørt hver til vårt, en buss kjører østover til Telemarksporten og en buss drar vestover til Stavanger. Vi takker for oss etter hvert som vi går av bussen og gleder oss til neste tur.

 

Inspirasjonsbilder fra Krakow

UK flag | German flag