Vakre Polen

Vakre Polen

Polen | Krakow & Zakopane | Risdal Touring

KUN 11.990,- per pers.
Pris ved bestilling innen 15. april 2023
Antall dager
9
Når
2. - 10. august 2023
Avreise fra
Stavanger/Grenland/Sørlandet
Bestill

STORBY, LANDSBY OG FJELL!
BLI MED PÅ TUR I SOMMER TIL
MANGFOLDIGE POLEN

Kystbyene Gdansk, Stettin og hovedstaden Warszawa er vel kjent for mange nordmenn.  Vi tenkte å vise dere litt annet av Polen denne gangen og inviterer til reise fra Østersjøen til Tatrafjellene. Vi besøker den spennende byen Łódź, vintersport-stedet Zakopane og kulturbyen Krakow.  Det blir storslåtte fjell, sjarmerende bygater,  historiske bygg og kulturopplevelser i skjønn forening. 

 

Tagger:, , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Onsdag 2. august 2023 

Stavanger – Kristiansand – Gøteborg: Avreise Stavanger og Sørlandet retning Sandefjord hvor vi får en hyggelig overfart med mulighet for litt shopping før ankomst Strömstad. Vi kjører videre nedover Bohuslän til vårt hotell ved Göteborg for middag og overnatting.

 

Dag 2

Torsdag 3. august 2023  

Gøteborg – Karlskrona – Gdansk: Etter frokost på hotellet tar vi plass i vår komfortable buss og setter kursen videre mot Karlskrona ved Østersjøen. Her skal vi ta ferge over natten til Gdynia, en av trippelbyene rundt Gdansk (Gdansk, Sopot og Gdynia = trippelbyene).  Vi spiser felles middagsbuffet om bord og koser oss under overfarten.

 

Dag 3

Fredag 4. august 2023 

Gdansk – Łódź: Etter ankomst Gdynia setter vi kursen mot Łódź som ligger ca 400 km rett sørver fra havnebyen. Vi passerer Nikolaoi Kopernikus` by Torun og ankommer Łódź på ettermiddagen. Byen er befolkningsmessig Polens tredje største by og hovedstaden i Łódź voivodskap i sentrum av landet. Byen er hovedsenteret for tekstil- og filmindustrien samt elektronikk- og underholdningsbransjen i Polen. Med sine universiteter, teatre, museer og den verdensberømte filmhøyskolen er Łódź også et viktig akademisk og kulturelt senter.

I Łódź overnatter vi på det morsomme og litt utradisjonelle, men 4* hotell Cinema Hotel. (cinemahotel.pl). Middag på hotellet på kvelden.

 

Dag 4

Lørdag 5. august 2023 

Łódź – Zakopane: Etter frokost går ferden videre sørover i Polen, forbi bl.a. Krakow før vi i kvelden er framme i vakre Zakopane, for nordmenn kanskje mest kjent som vintersportssted. Byen er kjent for sin spesielle arkitektur, Koliba-stilen, og vi skal bl.a. innom Villa Koliba som viser noe av dette. Vi spiser middag sammen på en tradisjonell restaurant litt utenfor byen og dette bruker være en veldig hyggelig opplevelse.

 

Dag 5

Søndag 6. august 2023 

Opphold i Zakopane: Vi tilbringer dagen i Zakopane og utforsker byen på egenhånd. Byen er veldig trivelig og like nedenfor gågata ligger et stort marked hvor man får  handlet mye forskjellig som eksempelvis skinnvarer, ost, røkte pølser og annet fra de lokale bøndene i tillegg til brukskunst og annet.

 

Dag 6

Mandag 7. august 2023 

Zakopane – Krakow: Etter en rolig frokost og kanskje en siste tur innom markedet, setter vi kursen litt nedover i  lavlandet igjen og kjører de ca 11 milene til Krakow. Her skal vi bo i gangavstand til byens torg Rynek og ha noen gode dager sammen. For å bli litt kjent i byen guides det litt inn mot hotellet før vår guide møter oss på hotellet og tar oss med på en vandring i gamlebyen og til slottet og Wawer-høyden. Dette etter at vi har hatt en lunsjpause på egenhånd. På kvelden spiser vi middag sammen på hotellet og vi sjekker også ut hvilke konserter Krakow har å by på mens vi er der.

 

Dag 7

Tirsdag 8. august 2023 

Opphold i Krakow: I dag skal vi ha en veldig spennende utflukt, nemlig til saltgruvene som ligger like utenfor byen og vi tar oss dit med innleid, lokal buss. Her får vi en omvisning som viser oss det lille samfunnet under bakken med egen katedral uthugget i saltstein. Stedet er på Unescos verdensarvliste og en stor opplevelse. Vi er tilbake i Krakow i tid for lunsj som inntas på det stedet du ønsker. På kvelden møtes vi for å ta oss ned til den jødiske bydelen hvor det blir middag med levende musikk på Steven Spielbergs “stamkafè” under innspillingen av Schindlers liste. Dette er en meget hyggelig opplevelse i spesielle omgivelser.

 

Dag 8

Onsdag 9. august 2023 

Opphold i Krakow: Denne dagen er til din disposisjon og reiseleder er tilgjengelig ved frokosten for å komme med innspill og forslag til aktiviteter.  Krakow har mye å tilby og det anbefales å oppsøke byens hovedtorg, Rynek Glowny som ligger en kort spasertur fra hotellet. En sommerdag i Krakow kan også brukes til å rusle ned mot elven Wisla eller å ta en tur innom et av byens konditorier. Felles middag på hotellet på kvelden.

 

Dag 9

Torsdag 10. august 2023 

Krakow – Gardemoen – Kristiansand – Stavanger: Etter frokost blir det tid til en liten siste shoppingrunde eller bare slappe av fram til bussen kjører til flyplassen kl 13.00 og flyet tilbake til Norge og Gardermoen går kl 15.15 med ankomst kl 17.20. For reisende til Bergen og Stavanger henholdsvis kl 21.30 og kl 15.50. Deltakere til Sørlandet reiser med vår komfortable buss fra Gardermoen og hjem til avreisestedet.

 

Inspirasjonsbilder fra Krakow

UK flag | German flag