Forleng sommeren!

Vodice Kroatia
Forleng sommeren!

Kroatia | Vodice | Adriaterhavskysten | Buss

KUN 14.990,- per pers.
ved påmelding før 1. juli 2021
Når
19. september - 2. oktober 2021
Antall dager
14
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Bestill

Bli med oss til opplevelser på den adriatiske kysten. I Vodice på Adriaterhavskysten i Kroatia, bor vi på flotte Hotel Olympia. På vei ned får vi inntrykk av Danmark fra København til Gedser. Derfra ferje til Rostock, og vi kjører gjennom store deler av det som før var Øst-Tyskland. Vi skal også gjennom Tsjekkia og Slovakia. I Østerrike overnatter vi også før vi tilbringer hele 7 netter på hotellet vårt i den trivelige byen Vodice – med sine ca 10.000 innbyggere. Utfluktene bringer oss bl.a. til Zadar og til Split! På hjemveien har vi lagt opp til nye overnattinger i Slovenia og Tyskland. En reise i behagelig tempo og hvor vi får se mye. Bli med og nyt dagene underveis og ved Adriaterhavets deilige kyst!

 

Tagger:, , , , , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Søndag 19. september 2021:

Stavanger – Sørlandet – Grenland – Oslo: Vi starter ut fra de respektive påstigningsstedene, fra Stavanger i vest og kjører E39 sørover mot Kristiansand. De som vil, kan dagen i forveien reise med vår ekspressbuss kl 12.30 fra Stavanger og overnatte i Kristiansand mot et tillegg på kr 400,- pr person i dobbeltrom. Mulighet for påstigning underveis. Videre østover E18 og nye turdeltakere kommer på. Underveis gjør vi selvfølgelig også småstopp – og snart går nok praten livlig! Utpå ettermiddagen er vi fremme i Oslo, og det blir innsjekking for ferjeoverfart med DFDS Seaways til København. Kl 14.15 har båten avgang, vi får tildelt våre lugarer m/ dusj/WC – alle beliggende oppe i båten, og vi møtes til felles buffètbord i restauranten.

 

 

Dag 2

Mandag 20. september 2021:

København – Berlin – Dresden: En deilig frokostbuffèt står klar og venter i restauranten før skipet klapper til kai i København. Vi kjører ut av den danske hovedstaden, frem til ferjehavnen Gedser – helt syd på Falster. Et par timer tar ferjeturen herfra over til Rostock i det forhenværende Øst-Tyskland. På gode, tyske landeveier fortsetter ferden vår så mot og forbi den tyske hovedstaden, Berlin. Denne dagen spiser vi middag underveis, og fortsetter så til vårt hotell i Dresden for overnatting. Ca 590 km.

 

 

Dag 3

Tirsdag 21. september 2021:

Dresden – Praha – Brno – Wien – Semmering: Frokost på hotellet før en interessant dagsetappe ligger foran oss. Sørover og snart krysser vi grensen inn til Tsjekkia ved Zinnwald. Vi passerer i løpet av formiddagen Praha og på motorvei leder neste etappe oss frem og forbi Brno i Tsjekkia. Litt avhengig av trafikkflyt og dagsprogrammet, stopper vi med jevne og behagelige mellomrom denne dagen. Fra Slovakia skal vi krysse grensen inn til Østerrike og vi fortsetter over Donau og frem til Wien. Turen i dag skal bringe oss enda litt videre og sørover i alpelandet, frem til grenseområdet mellom delstatene Niederösterreich og Steiermark. Ved Semmering sjekker vi inn for middag og overnatting.  Ca 570 km.

Dag 4

Onsdag 22. september 2021:

Semmering – Vodice: Frokost på hotellet og deretter setter vi kursen forbi storbyen Graz, inn i Slovenia og forbi Maribor før vi igjen krysser en grense, nå inn til Kroatia. Zagreb er hovedstad i Kroatia og har omkring 1 mill. innbyggere og er i dag en by i rivende utvikling. Landet er blitt EU-medlem og den økonomiske oppblomstringen kan godt merkes, samtidig som det også er store forskjeller mellom fattig og rik. Vi gir oss tid til å rusle rundt litt i gamlebyen, før vi igjen setter oss i vår behagelige turbuss – nå for å ta fatt på siste etappen som skal bringe oss helt frem til vårt mål og for opphold en hel uke: Vodice ved Adriaterhavskysten. Kroatia er et mangfoldig land – og vi vil oppleve et meget variert landskap på vår ferd frem til kysten og Vodice. Gjennom skogsområder, daler og over fjell, flotte utsikter og etter hvert ned til en kystlinje med blått hav, pittoreske landsbyer og både små og store øyer utenfor kysten. Hotel Olympia blir vår base. Dette hotellet holder 4-stjerners standard. For de som ønsker å lese mer om hotellet, kan vi anbefale hjemmesiden www.olympiavodice.hr. Hotellet ligger ca 300 m fra byen Vodice med sine omkring 10.000 innbyggere, men har for øvrig et vell av fritidstilbud på hotellområdet – og kun 50 m til stranden. Klimaet er slik at det normalt er    dagtemperaturer opp til 20-24°C, mens nattetemperaturen kan komme ned i 13-15°C i siste halvdel av september måned.  Ca 600 km.

Dag 5 - 10

Torsdag 23. september – tirsdag 28. september 2021:

I Vodice og utflukter: Vi har nå hele 6 dager deilige dager å bli bedre kjent med Kroatia. Frokost og middag på hotellet hver dag. Våre utflukter skal bl.a. gå til den vakre byen Zadar, og vi skal besøke Split og Trogir. Zadar er en by kjent allerede fra oldtiden, og har i dag ca 70.000 innbyggere – også ligger den så idyllisk til! Byene Split og Trogir ligger begge sør for Vodice, og i løpet av en heldagsutflukt besøker vi begge disse som også har det til felles at de står på UNESCOs verdensarvliste. Nasjonalparken Krka besøker vi også, og selvfølgelig også Sibenik hvor elven Krka munner ut i Adriaterhavet. På denne utflukten har vi med guide i Krka, samt både en liten båttur og lunsj. Denne utflukten koster kr 550,- pr person og må påmeldes ved påmelding til turen.  Et par av dagene blir det også «utflukts fri”, da sjåføren må avholde ukehvil i henhold til de internasjonale kjøre- og hviletidsbestemmelsene. Disse dagene er det greit å kunne rusle inn til den lille byen eller bare slappe av på hotellet. I det hele; det blir et variert program og en fornuftig kombinasjon mellom avslapning og aktiviteter.

 

Dag 11

Onsdag 29. september 2021:

Vodice – Kranj: Det blir nok litt vemodig, men etter frokost er det ugjenkallelig på tide – vi må ta farvel med Vodice og vårt vertskap for denne gang. Vi kjører nordover og inn i Slovenia. På ettermiddagen gjør vi et stopp ved de berømte Postojna-grottene. De som ønsker, kan ta seg en tur inn – eller er der et flott park-/uteområde på stedet. En times kjøring lenger nord, ved Kranj – stopper vi for dagens middag og overnatting. Ca 420 km.

 

Dag 12

Torsdag 30. september 2021:

Kranj – Nürnberg: Frokost på hotellet. Nye naturopplevelser venter; i dag skal vi igjen krysse gjennom Alpene. Gjennom Kärnten til Salzburger Land glir de mektigste naturinntrykk forbi oss. Ved byen Salzburg kjører vi videre vestover inn i Tyskland, forbi storbyen München og frem til vårt hotell ved Nürnberg for middag og overnatting. Ca 550 km.

 

Dag 13

Fredag 1. oktober 2021:

Nürnberg – Hamburg (nord): Vi sjekker ut etter frokost på hotellet og skal om formiddagen kjøre gjennom deler av det som før var Øst-Tyskland. Byene Gera, Leipzig og Magdeburg passeres før vi dreier vestover, mot industribyen Wolfsburg og deretter forbi Hannover. Vi kjører over heidelandskapet Lüneburger Heide og snart ligger storbyen Hamburg foran oss. Er det en tid siden du sist kjørte her, blir du nok imponert over «innbyggingen» av motorveien, A7, som er gjort de siste årene. Tyske veibyggere har utvidet bredden med flere kjørefelt og de har støpt betongdekke over slik at det som før var et åpent «trafikksår» i bybildet er blitt til parker og grøntarealer. Middag på hotellet. Ca 650

 

 

Dag 14

Lørdag 2. oktober 2021:

Hamburg (nord) – Hirtshals – Kristiansand – Sørlandet/Grenland/Stavanger: Frokost på hotellet og vi krysser grensen inn til Danmark ved Flensburg. Et kort stopp her. Århus og Aalborg passeres og vi beregner å være fremme i Hirtshals i god tid før ferjeavgang igjen med Fjordlines nye og store hurtigferje, MS FASTR (uttales «faster», raskere. Buffet kan bestilles for kr 259,-. Avgang kl 18.00 og overfarten er beregnet til å ta kun 2 ½ time, så allerede omkring kl 20.15 beregner vi å være i Kristiansand. Turen fortsetter så frem til de respektive avstigningssteder vest- og østover.

 

Annen informasjon

Avreisedato: Søndag 19. september 2021

Retur: Lørdag 2. oktober 2021

Turprisen inkluderer:

¨  Erfaren sjåfør og helturist buss

¨  Velorientert reiseleder

¨  1 overnatting i dobbel innvendig lugar

¨  12 overnattinger på hotell

¨  13 frokoster

¨  13 middager

¨  Ferjeoverfarter som beskrevet

¨  Utflukter som beskrevet, med unntak av utflukt til Krka.

¨ Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom 2.800,-

Utflukt til Krka kr 550,- pr person

Buffet på returen kr 259,-

 

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag