Adriatiske opplevelser!

Vodice Kroatia
Adriatiske opplevelser!

Kroatia | Vodice | Adriaterhavskysten | Buss

KUN 16.990,- per pers.
Når
14. - 30. september
Antall dager
14
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Bestill

FORLENG SOMMEREN! Bli med oss til opplevelser på den Adriatiske kysten. I Vodice på Adriaterhavskysten i Kroatia, bor vi på  Hotel Olympia. På vei ned får vi inntrykk av Danmark fra København til Gedser. Derfra ferje til Rostock, og vi kjører gjennom store deler av det som før var Øst-Tyskland. Vi skal også gjennom Tsjekkia og Slovakia. I Østerrike overnatter vi også før vi tilbringer hele 7 netter på hotellet vårt i den trivelige byen Vodice – med sine ca 10.000 innbyggere. Utfluktene bringer oss bl.a. til Zadar og til Split! På hjemveien har vi lagt opp til ny overnatting i Østerrike og Tyskland. I Danmark blir det siste overnatting i Kolding. Bli med og nyt dagene underveis og ved Adriaterhavets deilige kyst!

 

 

Tagger:, , , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Mandag 14. september 2020:

Stavanger – Sørlandet – Grenland – Oslo: Vi starter ut fra de respektive påstigningsstedene, fra Stavanger i vest og kjører E39 sørover mot Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis. Videre østover E18 og nye turdeltakere kommer på. Underveis gjør vi selvfølgelig også småstopp – og snart går nok praten livlig! Utpå ettermiddagen er vi fremme i Oslo, og det blir innsjekking for ferjeoverfart med DFDS Seaways til København. Kl 16.30 har båten avgang, vi får tildelt våre lugarer m/ dusj/WC – alle beliggende oppe i båten, og vi møtes til felles buffètbord i restauranten.

 

Dag 2

Tirsdag 15. september 2020:

København – Berlin – Dresden: En deilig frokostbuffèt står klar og venter i restauranten før skipet klapper til kai i København. Vi kjører ut av den danske hovedstaden, frem til ferjehavnen Gedser – helt syd på Falster. Et par timer tar ferjeturen herfra over til Rostock i det forhenværende Øst-Tyskland. På gode, tyske landeveier fortsetter ferden vår så mot og forbi den tyske hovedstaden, Berlin. Denne dagen spiser vi middagen på ferja mellom Danmark og Tyskland og fortsetter så til vårt hotell i Dresden området for overnatting. Ca 590 km.

 

Dag 3

Onsdag 16. september 2020:

Dresden – Praha – Brno – Wien – Semmering: Frokost på hotellet før en interessant dagsetappe ligger foran oss. Sørover og snart krysser vi grensen inn til Tsjekkia ved Zinnwald. Vi passerer i løpet av formiddagen Praha og på motorvei leder neste etappe oss frem og forbi Brno i Tsjekkia. Litt avhengig av trafikkflyt og dagsprogrammet, stopper vi med jevne og behagelige mellomrom denne dagen. Fra Slovakia skal vi krysse grensen inn til Østerrike og vi fortsetter over Donau og forbi Wien. Turen i dag skal bringe oss enda litt videre og sørover i alpelandet, frem til grenseområdet mellom delstatene Niederösterreich og Steiermark. Ved Semmering sjekker vi inn for middag og overnatting.  Ca 570 km.

 

Dag 4

Torsdag 17. september 2020:

Semmering – Vodice: Frokost på hotellet og deretter setter vi kursen forbi storbyen Graz, inn i Slovenia og forbi Maribor før vi igjen krysser en grense, nå inn til Kroatia.  Landet er blitt EU-medlem og den økonomiske oppblomstringen kan godt merkes, samtidig som det også er store forskjeller mellom fattig og rik. Vi stopper underveis på en passende sted for å få kjøpt oss litt å spise før vi igjen setter oss i vår behagelige turbuss – nå for å ta fatt på siste etappen som skal bringe oss helt frem til vårt mål og for opphold en hel uke: Vodice ved Adriaterhavskysten. Kroatia er et mangfoldig land – og vi vil oppleve et meget variert landskap på vår ferd frem til kysten og Vodice. Gjennom skogsområder, daler og over fjell, flotte utsikter og etter hvert ned til en kystlinje med blått hav, pittoreske landsbyer og både små og store øyer utenfor kysten. Hotel Olympia blir vår base. Dette hotellet holder 4-stjerners standard. For de som ønsker å lese mer om hotellet, kan vi anbefale hjemmesiden www.olympiavodice.hr. Hotellet ligger ca 300 m fra byen Vodice med sine omkring 10.000 innbyggere, men har for øvrig et vell av fritidstilbud på hotellområdet – og kun 50 m til stranden. Klimaet er slik at det normalt er dagtemperaturer som kan måle seg med en god norsk sommerdag i midten av september.  Ca 600 km.

 

Dag 5 - 10

Fredag 18. september – onsdag 23. september 2020:

I Vodice og utflukter: Vi har nå hele 6 dager deilige dager å bli bedre kjent med Kroatia. Frokost og middag på hotellet hver dag. Våre utflukter skal bl.a. gå til den vakre byen Zadar, og vi skal besøke Split og Trogir. Zadar er en by kjent allerede fra oldtiden, og har i dag ca 70.000 innbyggere – også ligger den så idyllisk til! Byene Split og Trogir ligger begge sør for Vodice, og i løpet av en heldagsutflukt besøker vi begge disse som også har det til felles at de står på UNESCOs verdensarvliste. Nasjonalparken Krka besøker vi også, og selvfølgelig også Sibenik hvor elven Krka munner ut i Adriaterhavet. På denne utflukten har vi med guide i Krka, samt både en liten båttur og lunsj. Denne utflukten koster kr 490,- pr person og må påmeldes ved påmelding til turen.  Et par av dagene blir det også «utflukts fri”, da sjåføren må avholde ukehvil i henhold til de internasjonale kjøre- og hviletidsbestemmelsene. Disse dagene er det greit å kunne rusle inn til den lille byen eller bare slappe av på hotellet. I det hele; det blir et variert program og en fornuftig kombinasjon mellom avslapning og aktiviteter.

 

Dag 11

Torsdag 24. september 2020:

Vodice – Wörthersee området: Det blir nok litt vemodig, men etter frokost er det ugjenkallelig på tide – vi må ta farvel med Vodice og vårt vertskap for denne gang. Vi kjører nordover og inn i Slovenia. Ikke lenge etter stopper vi i byen Novo Mesto et par timer før veien videre går frem til Østerrike og området omkring Wörthersee hvor vi stopper for middag og overnatting. Ca 490 km.

 

Dag 12

Fredag 25. september 2020:

Wörthersee – Rudolphstein: Frokost på hotellet. Nye naturopplevelser venter; i dag skal vi igjen krysse gjennom Alpene. Gjennom Kärnten til Salzburger Land glir de mektigste naturinntrykk forbi oss. Ved byen Salzburg kjører vi videre nordover forbi Regensburg til Rudolphstein og finner her vårt hotell for natten. Her blir vi servert deilig middag før overnatting. Ca 570 km.

 

Dag 13

Lørdag 26. september 2020:

Rudolphstein – Kolding: Vi starter ut etter frokost på hotellet og skal om formiddagen kjøre gjennom deler av det som før var Øst-Tyskland. Byene Gera, Leipzig og Magdeburg passeres før vi dreier vestover, mot industribyen Wolfsburg og deretter forbi Hannover. Middagen spiser vi i dag underveis nord i Tyskland, før vi fortsetter frem til siste overnatting i Kolding. Ca 720 km.

 

Dag 14

Søndag 27. september 2020:

Kolding – Hirtshals – Kristiansand – Sørlandet/Grenland/Stavanger: Frokost på hotellet og forholdsvis tidlig avreise. Århus og Aalborg passeres og vi beregner å være fremme i Hirtshals i god tid før ferjeavgang igjen med MS Color SuperSpeed I. Buffet kan bestilles for kr 269,-. Avgang kl 12.15 og overfarten er beregnet til å ta kun 3 ¼ time, så allerede omkring kl 15.30 beregner vi å være i Kristiansand. Turen fortsetter så frem til de respektive avstigningssteder vest- og østover. Turdeltakere som skal til Telemarksporten og innover mot Oslo, kan vederlagsfritt reise med vår ekspressbuss som har avgang fra Kristiansand kl 17.00.

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Erfaren sjåfør og helturist buss

¨  Velorientert reiseleder

¨  1 overnatting i dobbel innvendig lugar

¨  12 overnattinger på hotell

¨  13 frokoster

¨  13 middager

¨  Ferjeoverfarter som beskrevet

¨  Utflukter som beskrevet, med unntak av utflukt til Krka.

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom 2.790,-

Utflukt til Krka kr 490,- pr person

Buffet på returen kr 269,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

 

 

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag