Den vakre byen Vodice

Vodice Kroatia
Den vakre byen Vodice

Vakre Kroatia | Vodice | Fly | Risdal Touring

KUN 10.990,- per pers.
Antall dager
9
Når
30. april - 8. mai 2019
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Telemark
Bestill

Opplevelsesrike utflukter

Bli med på en  flott tur til Vodice, denne vakre byen som ligger ca 85 km nord fra Split. Byen ligger vakkert til med en historisk bykjerne og en trivelig havn som er byens midtpunkt. På begge sider er det vakre strender og nydelig turkis vann. Det er deilig å vandre på strandpromenaden, sitte på en kafe og se på livet eller bare slappe av ved hotellet. Når vi i tillegg tilbyr flotte utflukter med fin natur og mye kultur kan dette bli en av favoritt turene til våren 2019. Kom, bli med og opplev selv!

Tagger:, , , , , , , , , , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Vi starter opp etter tilsendt påstigningsliste fra Stavanger, og har påstigning langs E39 og E18 østover. Dagens middag spiser vi på Mortens Kro før vi ankommer vårt hotell på Gardermoen for overnatting.

Dag 2

I dag må vi tidlig opp, og får med oss frokostpakker fra hotellet. Kl 07.50 letter flyet vårt, og vi må være på flyplassen 2 timer før avgang. Vi flyr med Norwegian til Split. Tillatt bagasje er 2×20 kg innsjekket og 10 kg håndbagasje. I Split beregner vi å lande kl 10.40. Her venter vår Kroatiske buss og sjåfør oss, og sammen med vår norske reiseleder setter vi oss i bussen og kjører nordover, til Vodice og Hotel Miramare som er vår base de neste dagene. Hotel Miramare ligger bare 50 meter fra stranden, og tilbyr rom med klimaanlegg, et basseng med en stor terrasse rundt og en restaurant. Vodice sentrum og den lokale busstasjonen ligger mindre enn 500 meter unna. Alle rommene har balkong. Satellitt-TV, minibar og gratis Wi-Fi er standardfasiliteter på rommene. Du kan bestille romservice døgnet rundt. Nasjonale og internasjonale retter serveres i den elegante à-la-carte-restauranten. Hotellet har også en cocktailbar som serverer drikkevarer ved bassenget. På kvelden kan du besøke musikkbaren på stedet. Vi har inkludert frokost og middag alle dager her nede.

Du kan lese mer om hotellet her.

Dag 3

Dagen i dag skal vi bruke til å gjøre oss litt kjente på hotellet og i Vodice. De som vil kan etter frokost ta en tur rundt i Vodice sammen med reiselederen for å gjøre seg kjent med fasilitetene i byen, det kan være greit å finne ut hvor det er greie restauranter, minibank, apotek og annet som kanskje kan bli nødvendig å besøke befinner seg. Vi håper det kun er solkrem noen behøver fra apotek, men det er greit å få en oversikt. Vår reiseleder vil hver dag ha en stund i resepsjonen, hvor det er mulig å ta opp eventuelle ønsker eller problemer underveis. Dette vil det bli opplyst nærmere om på bussen innover til Gardermoen på utreisen.

Trykk her for turistinformasjon om Vodice.

Dag 4

Vi koser oss med frokosten før vi i dag har mulighet til å bli med på en flott båttur til øyene Zlarin og Prvic. Vi skal bli bedre kjent med Kroatias skjærgård, og på øyene skal vi spasere litt sammen med vår norsktalende guide. Vi har inkludert inngang til 2 museer på øyene. Velkomst drink og lunsj er inkludert på båten. Retur til hotellet for middag. Denne utflukten koster kr 460,- pr. person.

Dag 5

I dag er det mulig for de som ønsker det å bli med på en guidet tur til Split. Underveis tar vi et stopp ved Stella Croatia, en fabrikk som bruker gamle oppskrifter på tradisjonelle søtsaker, drikke, matprodukter osv. Alt blir gjort for hånd. Vi får presentasjon, smaksprøver og mulighet til å kjøpe med seg produkter. Vel framme i Split blir vi kjent med byen, sentrum med blant annet Diokletianus palass, verdens minste katedral og dagens Split med markedet m.m. Etter den guidede turen blir det tid til å gå på egenhånd. Da kan dere finne hyggelige restauranter for å nyte en god lunsj (ikke inkl.), eller shoppe litt. På ettermiddagen går turen tilbake til Vodice. Denne utflukten koster kr 290,- pr. person.

Dag 6

Denne dagen skal vi på en spennende utflukt til nasjonalparken Krka og Falk senteret. Bussen tar oss først til Falksenteret. Dette er ett av de 3 store rehabiliterings senter for fugler i Europa. Det er det mest vellykkede når det gjelder antall fugler som vender tilbake til naturen etter ett opphold på senter. Deretter fortsetter vi til Krka nasjonalpark hvor vi får godt med fritid til å utforske området. Vi spiser felles og inkludert lunsj og en kort båttur til byen Skradin hvor bussen venter på oss og tar oss med tilbake til hotellet. Denne utflukten koster kr 630,- pr. person.

 

Dag 7

I dag er det fridag for alle og det er bare å kose seg i og rundt hotell Miramare og byen Vodice. Frokost og middag på hotellet, og til lunsjen finner enhver en koselig restaurant med mat etter ønske. Det er nok av muligheter i Vodice. Vodice er kjent for sin herlige atmosfære og for å være en by med mange og gode restauranter. Her finner du fantastiske strender, vakre naturområder, kultur, historie, suvenirbutikker, matmarkeder, kafeer og gemyttlige restauranter. Vandre omkring i de smale gatene eller ta deg opp mot det gamle forsvarstårnet. Den gamle havnen er midtpunktet i byen. Dette er et sted hvor det er deilig å slappe av og nyte tilværelsen.

Dag 8

For de som fremdeles har lyst til å utforske og se nye ting er det også i dag lagt opp til utflukt. Vi reiser til Primosten og Jurlinovi dvori. Primosten er en liten by som befinner seg på en halvøy som er kjent for sine vakre vingårder og eldgamle steinmurer. Jurlinovi dvori er en eiendom som har vært bebodd av den samme familien i generasjoner, og vi får høre hvordan man bodde og levde der før, livet på landsbygda i Kroatia, men også om hvordan hverdagen er nå. Vi får også lunsj med drikke her før vi kjører tilbake til hotellet i Vodice. Denne utflukten koster kr 450,-

Dag 9

I dag er det tidlig frokost på hotellet og så er dessverre tiden kommet til å ta farvel med Vodice for denne gang. Turen til flyplassen i Split tar i overkant av 1 time, så vi må reise fra hotellet kl 08.00. Kl 11.25 letter Norwegian flyet med retning Gardermoen og med oss om bord. Kl 14.15 lander vi og går umiddelbart, etter å ha hentet bagasjen ut i vår ventende buss. Turen går så vestover og vi kjører raskeste vei mot Kristiansand og videre derfra mot Stavanger så langt vi har gjester til. Vi stopper selvfølgelig med jevne mellomrom for å strekke på beina, og det blir også mulig å få kjøpt seg noe å spise underveis.

Annen informasjon

Det er satt opp 4 flotte utflukter som MÅ påmeldes ved bestilling av turen. Se programteksten!

NB: alle utflukter må ha minimum 20 personer påmeldt for å kunne gjennomføres.

 

Tillegg for enkeltrom kr 1.290 ,- for alle 8 netter på hotell

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

 

Inspirasjonsbilder fra området

UK flag | German flag