Kortferie

Kortferie

Herlige Riga | Fly | Risdal Touring

KUN 5.990,- per pers.
Når
1. - 5. juni 2023
Antall dager
5
Avreise fra
Oppmøte Gardemoen - mulighet for buss
Bestill

Det er ikke mye som slår forsommeren i Riga. Utekafèene har fått bord og stoler ut og det er grønt over alt. Det blomstrer i Rigas mange og flotte parker og de mange mulighetene til aktiviteter i den latviske hovedstaden, gjør byen til en favorittdestinasjon for mange. Vår reiseleder er over seg av begeistring for byen og etter utallige besøk i byen er det bare ett spørsmål han stiller seg når han reiser derfra; – når skal jeg tilbake? Riga har flere Jugend-bygg enn både Paris og Wien, shoppingmulighetene er rikelige og tilbudet for spa-interesserte er mange.  Legger du til at byen har et yrende uteliv og mange gode restauranter, har du alle grunner du trenger for å bli med til Riga. Det er fine strender i utkanten av byen og det er bare å ta med badebuksa.

Tagger:,

Turen dag for dag:

Dag 1

Torsdag 1. juni 2023

Gardermoen – Riga: Oppmøte på Gardermoen kl 18:00 hvor flyet til Riga går 19:55 med ankomst kl 22:25. Utenfor ankomsthallen venter bussen som kjører oss til vårt 4 stjerners hotell.  Bellevue Hotel er et meget godt hotell med fine rom og gode restauranter. Det ligger ved en stor park og det er 3 trikkestopp til Vecriga, gamlebyen. Det er også en fin spasertur over Daugava, den mektige elva som renner ut i Rigabukta.

Reiseleder følger deltakere fra Kristiansand til Oslo med Konkurrenten.no til Oslo bussterminal hvor vi tar flybussen til Gardermoen. Egen info om dette kommer etter påmelding.

 

Dag 2

Fredag 2. juni 2023

Opphold i Riga Bellevue Hotel har en meget god frokostbuffet og vi nyter denne før vi samles i lobbyen for å gå på en felles byvandring med reiselederen som guide. Vi får se Okkupasjonsmuseet, Rigas rådhus, byens smaleste gate, Domplassen, slottet, nasjonalforsamlingen og Svenskeporten for å nevne noe. Turen avslittes ved Frihetsmonumentet. De som ønsker det kan slå følge med reiselederen til Rigas sentralmarked, Nord-Europas største marked hvor man får kjøpt alt mulig. På kvelden anbefales det å spise middag på en kjeller-restaurant i gamlebyen.

 

DAG 3

Lørdag 3. juni 2023

Opphold i Riga: Programmet i Riga fortsetter og byens  venter på deg! Om du vil på spa, øl-spa, bryggerivandring, ta en utflukt til badebyen Jurmala, er reiseleder tilgjengelig i resepsjonen mellom kl 9 og 10 for å hjelpe til med informasjon og veiledning. På kvelden møtes de som har lyst for å dra ut til LIDO Krasta, et restaurantkompleks litt utenfor byen. I det som antakelig er Europas største lafta bygning er det levende musikk i helgene med mulighet for en svingom. Her er det også god og rimelig mat. Kvelden kan eksempelvis avsluttes i panorama-baren på Hotel Latvija. I nærheten av hotellet vårt er det også noen gode muligheter og her er sjansen for å møte turister mye  mindre.

 

DAG 4

Søndag 4. juni 2023

Opphold i Riga: Vi inntar nok en hotellfrokost og reiseleder er tilgjengelig i resepsjonen mellom kl 9 og 10. Kl 10:30 går de som ønsker det sammen med reiseleder til Kalnciema lørdagsmarket. Det kan minne om “bondens marked” med mat, brukskunst og andre varer i et hyggelig trehusmiljø. Derfra tar man enkelt trikken til Gamlebyen og kan nyte lørdagen videre i Riga. Kanskje en utflukt til badebyen Jurmala, kjent bl.a. for sine hvite strender og vakre trehus.

 

DAG 5

Mandag 5. juni 2023

Riga – Gardermoen: Vi har nok en dag til disposisjon i Riga og kjøpesentre og sentralmarkedet er åpne. På de mange uteserveringene får man kjøpt seg en god og rimelig lunsj. Det kan også være mulig med en båttur på Daugava eller på kanalene i sentrum. Kl 16:30 går bussen tilbake til flyplassen hvor airBaltics avgang til Oslo går kl 18:30 med ankomst Gardermoen 19:10. De som skal overnatte til neste dag tar shuttlebuss til hotellet sammen med reiseleder.

 

Pris og annen informasjon:

Turprisen inkluderer:

¨  Flyreise Oslo – Riga t/r

¨  Reiseleder

¨  4 overnattinger i delt dobbeltrom

¨  4 frokoster

Tillegg buss Sørlandet-Oslo t/r inkludert overnatting på Gardermoen etter ankomst fra Riga kr. 890,- pr. person i dobbeltrom

Tillegg for enkeltrom kr 1.050,-

Tillegg for bryggeribesøk kr 250,-

Tillegg for besøk til garn og lin produkter utsalg kr 0,-

Tillegg for utflukt til Riga Motormuseum kr 300,-

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

UK flag | German flag