Mye inkludert!

Mye inkludert!

Lillehammer | Norge | Buss | Risdal Touring

KUN 6.990,- per pers.
Når
3.-6. august 2020
Antall dager
4
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Bestill

En tur med særdeles mye inkludert! Bli med oss og opplev det nye Kistefos-muséet, verdensberømt. Særlig mindre verdensberømt er heller ikke Lillehammer, mest kjent for å være vertsby for vinter-OL i 1994. «The best games ever», ifølge daværende IOC-president, Juan Antonio Samaranch. En opplevelse og et arrangement som gjorde noe med oss nordmenn. Vi skal bo 3 netter på Clarion Collection Hotel Hammer og får 2 avslappende dager med utflukter. Maihaugen har i alle år vært et yndet besøksmål på Lillehammer. Vi har satt av tid til dette – og vi kjører den korte turen opp til Norsk Veimuseum. Bygd opp gjennom noen år nå, og svært så interessant museum. Løitens Brænderi en drøy times tid fra Lillehammer vier vi en hel ettermiddag og liten kveld – med innlagt «middag med mord». Før dette har vi vært med på en «akevisitt», et rollespill hvor en og samme omviser formidler historien knyttet til brenneriet fra ulike menneskers ståsted. Gled deg!

OBS! Søndag 2. august 2020: Som et alternativ til svært tidlig avreise, kan de som ønsker å være med vestfra Kristiansand reise med vår ekspressbuss Konkurrenten.no uten pristillegg. Vi tilbyr overnatting på Comfort Hotel Kristiansand til kr 490,- pr pers i dobbeltrom. Gi beskjed om du ønsker dette ved påmelding. Enkeltromstillegg 290,-.

Tagger:, , , , , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Mandag 3. august 2020:

Stavanger/Sørlandet/Grenland – Oslo – Lillehammer: Vi reiser svært tidlig fra Stavanger denne morgenen. I komfortabel buss og med sjåfør som kjører behagelig, setter vi kursen mot Sørlandet med påstigning underveis. Fra Kristiansand forsetter vi gjennom resten av det som nå er blitt et nytt og sammenslått fylke, Agder. Mulighet for å kjøpe lunsj underveis. Vi møter en lokalguide i Oslo som tar oss med på en rundtur. Flott å se hvordan hovedstaden utvikler seg. Vi er kommet såpass langt ut på dagen, at vi legger inn middagen på et spisested like nord for Oslo. Deretter kjører vi forbi Minnesund, langs Mjøsa og frem til Lillehammer hvor det blir middag og overnatting 3 netter på Clarion Collection Hammer Hotel, midt i sentrum.

Dag 2 & 3

Tirsdag 4. – onsdag 5. august 2020:

Utflukter i området: Første dagen, etter frokost – møter vi vår lokalguide som skal presentere OL-byen på en 2 timers rundtur. Tidlig på ettermiddagen har vi lagt opp til besøk ved Norsk Veimuseum, like nord for Lillehammer. Interessant for både «karer og kvende»! Onsdagen kjører vi til Maihaugen og får guidet omvisning i den delen som kalles «bygda». På kvelden tar vi turen til Løiten. Til et vaskeekte brenneri, nå museum. Potetbøndene i området leverte sine råvarer. Ferdig, sterk sprit kom ut som sluttprodukt. Til glede og fortvilelse. Vi skal få en «akevisitt», et besøk hvor historien formidles gjennom en forestilling hvor omviseren spiller flere roller underveis. Det hele avsluttes med en middag – en middag med MORD! Et helt arrangement med velkomstdrink og 3-retters middag. Etter dette kjører tilbake til hotellet og beregner å være der akkurat omtrent når det er på tide å gå til ro for kvelden. Lunsj på egen hånd begge dager.

Dag 4

Torsdag 6. august 2020:

Lillehammer – Jevnaker – Oslo – Grenland/Sørlandet/Stavanger: Frokost på hotellet før avreise og farvel med Lillehammer. Vi kjører forbi Gjøvik, til Raufoss og frem til Jevnaker. Vi stopper for å besøke det spektakulære og nye, og snart verdensberømte, Kistefos-muséet. Populært kalt for «tvisten» fordi bygget liksom «vrir» seg over fossen fra den ene siden av elven til den andre bredden. Utpekt nylig av selveste The New York Times til å være et av de 20 mest attraktive reisemål i verden for 2020! Deretter kjører vi til Blaafarveværket. Området har rike kulturtradisjoner – og vi har jo på ingen måte fått med oss alt. De gamle koboltgruvene skaffet jo først og fremst råstoff til blåfargen, derav navnet på stedet. Deretter går turen hjemover. Underveis stopper vi selvsagt for både beinstrekk, litt pause og for at de som blir sultne, kan få kjøpe seg noe mat.

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  3 hotellovernattinger

¨  3 frokoster og 3 middager

¨  Inngang og omvisning på Maihaugen, Løitens Brænderi og Blaafarveverket(gruvetur også inkludert)

¨  Lokalguide  i Oslo og på Lillehammer

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom 950,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag