Nordlystur!

Nordlystur!

Lofoten & Senja | Norge | fly/buss | Risdal Touring

KUN 14990,- per pers.
Når
5. - 11. mars 2021
Antall dager
7
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Bestill

Bli med oss til Nord-Norge!

Det magiske nordlyset som bølger seg over himmelen. Det arktiske lyset. Det latinske navnet er Aurora Borealis. Myteomspunnet helt fra norrøn tid – og sikkert før det. Vikingene kalte nordlyset for Bifrost – folketroen her i nord knyttet nordlyset til døde kvinner, spesielt de døde jomfruers sjel. Vår tur tar deg litt utenfor allfarvei, til de store og fantastiske naturopplevelsene. Vi har ingen garanti for å oppleve nordlyset – men jo lenger vi oppholder oss i nord, desto større sjanse har vi for å oppleve det. Jakten er spennende i seg selv. Opplevelsen av Nord-Norge på vinterstid er uansett vel verdt å ta med seg. . Her er det mye å glede seg til! Meld deg på tidlig for å sikre deg plass. Vi passer på at både sikkerhet på veien og om bord i buss blir holdt etter gjeldende regler. Max 30 passasjerer og alt av reinhold gjort etter forskriftene. Dette gjør at vi kan legge til rette for en hyggelig tur med litt mer avstand enn vi er vant til å holde, noe som nå er nødvendig. Bli med på en fin tur i Norge med oss!

Tagger:, , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Fredag 5. mars 2021:

Stavanger – Sørlandet – Grenland – Oslo – Oslo Lufthavn Gardermoen: Vi starter ut fra de respektive påstigningstedene, fra Stavanger i vest og kjører E39 sørover mot Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis. Videre østover E18 og nye turdeltakere kommer på. Underveis gjør vi selvfølgelig også småstopp – og snart går nok praten livlig blant våre turgjester! Utpå ettermiddagen passerer vi vår vakre hovedstad. I kveldingen sjekker vi inn for overnatting på et av våre samarbeidshoteller i nærheten av Oslo Lufthavn Gardermoen. En god natts søvn venter oss før store opplevelser de neste dagene!

 

Dag 2

Lørdag 6. mars 2021:

Oslo Lufthavn Gardermoen – Evenes – Svolvær: Vi starter dagen med deilig frokostbuffèt på hotellet før vår buss og sjåfør kjører oss frem til terminalen og innsjekkingen på Oslo Lufthavn Gardermoen. Vår reiseleder er med hele tiden og bistår. Etter å ha landet på Evenes, skal vi raskt ta med oss bagasjen til vår ventende buss og sjåfør. Vi kjører over fjellet og kommer ned mot Gullesfjordbotn. Snart etter har vi vakker utsikt mot Møysalen – en kjent fjellformasjon med sitt eget trollsagn, om stygge troll og vakre døtre. E10, som vi følger, krysser snart Tengelfjord og på holmen Gunnarbåten stopper vi for å nyte utsikt og fotomulighet. Under her, går skipsleia og det er her Hurtigruten seiler gjennom, en nordgående og en sørgående, hvert døgn. Nye bruer og fjordkryssinger ligger fremfor oss – og vi kommer etter hvert frem til Svolvær, Lofotens «hovedstad», hvor vi skal ha middag og overnatting 3 netter.

 

Dag 3

Søndag 7. mars 2021:

Utflukt i Lofoten: Frokost på hotellet. Svolvær har omkring 4.700 innbyggere og fikk bystatus allerede i 1910. Høyt over byen kneiser Svolværgeita, 942 m.o.h. Et kjent landemerke som mange bestiger i sommermånedene. De som vil, kan bli med på en liten utflukt til Kabelvåg, Leknes , Reine og Å ytterst i Lofoten denne dagen – så blir vi litt bedre kjent med dette flotte området av Norge. Koselige fiskevær og idylliske bygder. En helt fantastisk opplevelse i nydelig natur!

 

Dag 4

Mandag 8. mars 2021:

Som alle dager, frokost og middag på hotellet også denne dagen. Vi gjør oss litt bedre kjent i Svolvær på egenhånd og på ettermiddagen kjører vi til Henningsvær. Akkurat når og hvor vi oppsøker nordlyset, avgjøres selvsagt av lys- og skyforholdene. Vi er avhengige av klarvær, men vi er beredt til å sette oss i bussen for å kjøre dit hvor der er minst mulig forstyrrende, kunstig lys. Middagene på hotellet legger vi opp til å spise kl 18.00 hver kveld – og det fortelles oss at det er størst og best sjanse til å oppleve nordlyset på sitt beste mellom kl 18.00 og kl 01.00…. Ingen garanti – men med 5 netter i nord, bør vi ha en rimelig sjanse. Så er det umulig denne dagen prøver vi igjen.

 

Dag 5

Tirsdag 9. mars 2021: Svolvær – Finnsnes: Vi samles til deilig frokost på hotellet før vi setter oss ut i vår behagelige buss for å fortsette turen. Vi kjører E10 til Bjerkvik og derfra E6 forbi kjente navn som Setermoen og Bardufoss. Begge steder kjent for mange blant annet på grunn av sine militærleirer. Derfra via Sørreisa, og vi ender dagen på Finnsnes der vi tar inn på Finnsnes Hotell hvor vi skal ha 2 overnattinger. Middag inkludert på hotellet begge kvelder.

 

Dag 6

Onsdag 10. mars 2021:  Utflukt til Senja: Med dagens frokost vel fortært setter vi oss i bussen klar for en spennende dag. Vi har med oss lokalkjent guide hele dagen og lunsj og kaffe pause er inkludert så nå er det bare å kose seg på tur! Alle har vi vel hørt om «yttersia», et begrep som ofte brukes om den delen av Senja som ligger ut mot storhavet. De bratte fjellene som stuper rett i havet er et overveldende syn, men vi lar oss fascinere også av en myk side av Senja. Lune fjordarmer. Små idylliske steder. Strender med kritthvit korallsand. Et bad her er for de aller, aller tøffeste selv på den varmeste sommerdag! Vår kjøretur tar oss gjennom et dramatisk landskap på en tidvis smal og svingete vei. På de forunderligste steder ligger det små fiskevær og hus som har klort seg fast. Vi kjører til Hamn og videre til Skaland kirke hvor vår lokalkjente guide forteller oss litt om Norges første kvinnelige prest, Ingrid Bjerkaas og de utfordringene hun hadde. Vi legger inn lunsj på Skagi Senja. Videre kjører vi mot Botnhamn og stopper på utsiktspunktene med de velklingende navnene; Magasuget, Tungenesset og Gulldassen. Dette er plasser som er utbygd som Nasjonal Turistveg. Det blir et kaffestopp med noe å bite i, og litt historie i Botnhamn Bygdesamling. Vi er tilbake på hotellet ca kl 17.30. Middag på hotellet om kvelden.

 

Dag 7

Torsdag 11. mars 2021:

Finnsnes – Bardufoss – Gardermoen – hjem: Vi spiser en deilig frokost på hotellet før vi kjører med bussen mot Bardufoss Lufthavn. Herfra flyr vi til Gardermoen på formiddagen. Her venter vår buss og sjåfør oss – nytt bekjentskap denne gang i forhold til den bussen og sjåføren vi forlot i nord – klar for å kjøre oss sørover mot mer hjemlige trakter.

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag