Fly t/r

Kroatia
Fly t/r

Makarska | Kroatia | Fly | Risdal Touring

KUN 10.990,- per pers.
ved påmelding før 1. mars
Når
18.-26. mai 2020
Antall dager
9
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Gardermoen
Bestill

Leter du etter vakre strender med krystallklart vann? Da er Makarska-kysten stedet! Makarska kysten, eller Makarska Riviera som den også kalles, strekker seg ca 60 km mellom byene Brela og Gradac. Den betegnes som den vakreste kyststrekningen på fastlandet i Kroatia. Rivieraen er en av de mest besøkte turistområdene i Kroatia, først og fremst takket være den fantastiske kystlinjen med kilometervis med nydelige strender, pinjetrær, rent og klart vann, samt de høye vakre Biokovo fjellene i bakgrunnen.

Den største og mest populære byen på strekningen heter Makarska. Denne byen har noe å tilby alle som liker å ha litt liv og røre rundt seg, med mange aktiviteter å velge mellom. Det er i denne byen vi skal ha vår base i 6 hele dager og 7 netter.

Tagger:, , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Mandag 18. mai 2020:

Stavanger – Sørlandet – Gardermoen: Vi starter denne dagen opp etter egen påstigningsliste på formiddagen fra Stavanger og beregner å være på Gardermoen i litt utpå kvelden. Vi overnatter på et av hotellene ved flyplassen. Her sjekker vi inn og spiser en deilig felles middag på hotellet.

Dag 2

Tirsdag 19. mai 2020:

Gardermoen – Dubrovnik – Makarska: Vi spiser frokost på hotellet og pakker ut i vår ventende buss. Flyet går kl 09.50 og vi må være på flyplassen i god tid før det. Vi ankommer Dubrovnik kl 12.45 og finner, sammen med vår norske reiseleder frem til vår kroatiske buss og sjåfør. Vi kjører til Dubrovnik by og får en omvisning med lokal guide. Etter en tur i denne vakre byen setter vi oss i bussen og kjører nordover den vakre kysten til vårt mål for turen, Park Hotel i Makarska. Hotellet er førsteklasses, med deilige rom som har aircondition. Vi spiser frokost og middag på hotellet hver dag. Hotellet er også kjent for god mat og flotte fasiliteter som sjø og fjell utsikt, bassenger, boblebad og muligheter for spa behandlinger. Her kan man skjemme seg bort! Deilig … Hotellet ligger bare noen få meter fra det vidunderlig vakre blågrønne Adriaterhavet. Vi bruker dagene til flotte opplevelser i en fortryllende natur, en verden av blågrønt vann og hvite kalksteinsfjell. Legger du da til hyggelige, gjestfrie Kroater og flotte utflukter, – hvem kan da ha det bedre enn oss? Det er bare å nyte livet! For å kikke på hotellet og fasiliteter gå inn på www.parkhotel.hr

Dag 3

Onsdag 20. mai 2020:

I Makarska: Denne dagen er avsatt til å kose seg på og rundt hotellet og da starter vi selvfølgelig med en deilig frokost. Makarska er en hyggelig liten by, med en koselig havn og mange kafeer hvor det er deilig å sitte og nyte livet med en kopp kaffe, en kald øl, eller et glass god kroatisk vin. Nå er det bare å nyte livet og turen!

Dag 4

Torsdag 21. mai 2020:

I Makarska/utflukt: For de som ønsker det vil det i dag bli tilbudt en båttur til øya Brac. Fra havnen i Makarska går vi om bord i båten som skal bringe oss ut til denne vakre øya. Vi skal i land på øya å kikke, og vi får også servert deilig lunsj på båten. Pris pr. person 550,- inkl. lunsj m. saft/vin. Betinger min. 15 påmeldte.

 

Dag 5

Fredag 22. mai 2020:

I Makarska/utflukt: I dag vil det bli tilbud om elvetur og etter frokost legger vi i vei. Vi starter med buss fra hotellet til «pirat byen» Omis, hvor vi først får en guidet tur i byen samt litt tid på egenhånd, deretter setter vi oss i elvebåter som tar oss med på en 35 min lang båttur opp elva Cetina til en gammel nedlagt mølle. Her er det i dag restaurant som serverer deilig lunsj og fantastisk hjemmebakt brød. Vi blir hentet av bussen på restauranten og kjørt tilbake til hotellet i Makarska.  Pris pr. person 390,- inkl. lunsj. Betinger min. 15 påmeldte.

Dag 6

Lørdag 23. mai 2020:

I Makarska: Vi skal ha tid til å slappe av litt også, det er jo ferie! Vi koser oss i Makarska og på vårt hotell som begge har mye å tilby.  Nyt dagen i spa avdelingen eller på en koselig kafe eller restaurant i byen. Mulighetene er mange!

 

Dag 7

Søndag 24. mai 2020:

I Makarska/utflukt: For de som ønsker det kan vi tilby en utflukt med vinsmaking på en av de utsøkte vingårdene i Kobiljaca. Området som tidligere var en innsjø er nå Kroatias største vinområde med hele 11 millioner vinstokker. Vi besøker familien Grmoja i en virkelig genuin del av Dalmatia. Vi lærer oss hemmeligheten bak deres gode vin og hva som ligger bak deres store suksess. Vi får servert småretter og vinprøver i form av 3 forskjellige viner + 1 søtvin. Pris pr. person 450,- for utflukt med buss, guide samt mat og vin som beskrevet.

 

Dag 8

Mandag 25. mai 2020:

I Makarska/utflukt: Etter en god frokost på hotellet vil vi bruke denne dagen til å kjøre til Split på opplevelse- og handletur. Byen Split er den nest største byen i Kroatia, og blir på folkemunne kalt Dalmatias hovedstad. Av severdigheter kan vi nevne Diokletians palasset, bygget av den romerske keiser Diokletian et par hundre år e.Kr. Utfra dette palasset vokste byen Split frem. Pris pr. person 390,- for utflukt med buss og guide.

Dag 9

Tirsdag 26. mai 2020:

Makarska – Dubrovnik – Gardermoen – Sørlandet – Stavanger: Etter en siste deilig hotellfrokost tar vi farvel med Hotel Park og Makarska for denne gang. Vi finner vår plass i bussen hvor vi kan fortsette å slappe, eller se på det vakre landskapet vi kjører gjennom mens vi blir kjørt til flyplassen i Dubrovnik hvor vi må være senest kl 11.30. Her tar vi farvel med vår kroatiske sjåfør og sjekker inn baggasje og passasjerer. Kl 13.30 er det avgang med Norwegian fra Dubrovnik til Gardermoen, hvor vi er beregnet å være kl. 16.30. Etter en tur gjennom tollen og henting av bagasje bærer det hjemover langs E18 og turen går videre langs E39 for de som skal videre vestover. Underveis stopper vi med jevne mellomrom, og det blir selvfølgelig mulig å få kjøpt seg noe å spise underveis (ikke inkl.). Takk for turen!

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Buss til og fra Gardermoen samt i Kroatia

¨  Velorientert reiseleder

¨  Flyreise t/r Gardermoen – Dubrovnik

¨  8 hotellovernattinger

¨  8 frokoster

¨  8 middager

¨  Alle veiavgifter, flyavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom  kr 2.190,-

Utflukter som beskrevet i programmet kommer i tillegg. Gi beskjed ved påmelding.

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag