Marispelet i Rjukan! Foto: Dag Jensen

Marispelet i Rjukan! Foto: Dag Jensen

Marispelet | Rjukan og Kongsberg | Busstur | Risdal Touring

KUN 5.990,- per pers.
Når
23. - 25. juli 2021
Antall dager
3
Avreise fra
Flekkefjord/Sørlandet/Grenland
Bestill

Dette er en tur for deg som ikke vil være borte for lenge,-  men likevel ha en innholdsrik og spennende tur. Vi skal nyte den norske sommeren for fullt, gjennom indre Agder, Telemark og Buskerud, og langs kysten tilbake. Vi skal oppleve stort drama, se det vakre høyfjellet kledd i sommerklær, og bokstavelig talt gå inn i  en vesentlig del  av Norges historie. Bildet over er fra Marispelet, kanskje det vakreste spelet i Sør-Norge.  Lokale og nasjonale skuespillere sammen, i et forrykende drama om kjærlighet og sorg, som utspiller seg rett på kanten av Rjukanfossen. Gripende og nært, vil det berøre alle som er tilstede. Videre går turen til Kongsberg, med omvisning i Sølvgruvene og neste dag en flott guidet tur i Stavern området. Bli med på en tur med dramatikk og hygge!

På slutten av forestillingen slippes Rjukanfossen løs, og vi får høre dens mektige brus når den faller ned i juvet. Etter forestillingen er veien stengt for trafikk, slik at vi kan gå litt nedover bakken og se fossen i all sin prakt

Tagger:, , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Fredag 23 juli 2020:

Vi starter opp fra våre respektive påstigning steder,- fra Flekkefjord i vest og Telemarksporten i øst, begge steder starter vi kl 6.00, og samles etter hvert i Kristiansand hvor vi går sammen i en buss og reiser derfra kl 08.30. Turen går oppover den vakre Setesdalen, og på Rysstad tar vi en pause og inkludert lunsj på Sølvgarden Hotell. Vi fortsetter over Hallbjørnsekken, og gjennom Telemarks vakre natur, før vi ender opp på Skinnarbu Nasjonalparkhotell for innsjekking og felles middag. Etter middag tar bussen oss med til plassen ved Krokan Turisthytte og det fantastiske Marispelet. Sagnet om Mari fra Fosso som forelsket seg i feil gutt utspilles på kanten av Rjukanfossen, i den trolske sommerkvelden.  På slutten av forestillingen slippes Rjukanfossen løs, og vi får høre dens mektige brus når den faller ned i juvet. Etter forestillingen er veien stengt for trafikk, slik at vi kan gå litt nedover bakken og se fossen i all sin prakt, før bussen plukker oss opp, og kjører oss tilbake til Skinnarbu for overnatting.

 

Dag 2

Lørdag 24. juli 2020:

Etter en god hotell frokost, setter vi oss i vår behagelige turbuss, og fortsetter vår tur oppover til vi når toppen på Imingfjell. Her blir det igjen en lengre pause, hvor vi har inkludert en god lunsj på Imingfjell turisthytte. Etter lunsj fortsetter vi nedover Uvdal til vi kommer frem til Kongsberg og Saggrenda. Her har vi lagt opp til en omvisning i Sølvgruvene.  Vær oppmerksomme på at alle som vil være med på omvisningen i Sølvgruvene må kunne gå ca 800 meter, og et antall trapper tilsvarende ca 5 etasjer. Og man må kunne gå ut av gruven, ca 2,3 km i tilfelle evakuering. Jakke og gode sko anbefales, da det er kun +6 grader inne i gruven. De som ikke ønsker omvisning i gruven, kan bli kjørt ned til Kongsberg sentrum, hvor de kan tilbringe en god time med shopping, før de vil bli plukket opp igjen og kjørt til vårt hotell, Quality Grand Hotell Kongsberg hvor vi spiser felles inkludert middag.

 

 

Dag 3

Søndag 25. juli 2020:

Etter frokost setter vi kursen ned Numedalen. Vi fortsetter gjennom Larvik og kjører videre til Stavern, en kystperle. Her har vi inkludert en lett lunsj  og vi får anledning til å bli med vår gode lokalguide rundt og se oss om i de vakre omgivelsene, før bussen kjører oss tilbake mot Kristiansand og videre til Flekkefjord. Underveis sier vi farvel,- og kanskje også på gjensyn etter hvert som vi går av på våre respektive steder.

 

 

Marispelet

UK flag | German flag