Sjekk ut Beelitz Heilstätten!

Mecklenburg
Sjekk ut Beelitz Heilstätten!

Mecklenburg, Spreewald & Cottbus | Tyskland | Buss | Risdal Touring

KUN 10.990,- per pers.
Når
5. - 11. juli 2020
Antall dager
7
Avreise fra
Stavanger/Grenland/Sørlandet
Bestill

Tyskland har så mye å by på. Flerfoldig er landet – og om vi har et helt liv på oss til å utforske det, ville vi neppe rukket over alt. Vår sommertur har Cottbus som mål for et opphold. Byen ligger ved naturområdet Spreewald. Reisen gir oss en smak av det Tyskland som ligger litt utenfor de store turiststrømmene, i alle fall om vi ser bort fra hvor tyskerne selv reiser på ferie. Innsjøområdet i Mecklenburg, nord for Berlin, åpner opp landskap som vi ikke direkte forbinder med innenlands-Tyskland. Rolige dagsetapper både når vi reiser ut på tur – og hjem igjen – gir oss en behagelig sommertur hvor vi ikke skal føle jag og stress. 3 netters opphold i Cottbus bidrar til å gi turen et rolig preg med god tid til avslapning.

Tagger:, , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Søndag 5. juli 2020:

Stavanger/Grenland/Sørlandet – Kristiansand – Hirtshals – Mühbrook, ca 450 km fra Hirtshals: Vi reiser fra Stavanger i vest på morgenen og tilsvarende fra Skien/Porsgrunn i øst. Turen tar oss langs E39/E18 til Kristiansand – med mulighet for påstigning etter avtale underveis. Fremme i Kristiansand midt på dagen, gjør vi oss klare for ombordstigning i den nye, store hurtigferjen til Fjordline som kl 13.30 seiler til Hirtshals. Om bord er det mulighet for avslapning – eller man kan ved påmelding til turen bestille seg en middagsbuffèt om bord. Allerede kl 15.45 klapper skipet til kai i Hirtshals og vi tar fatt på turopplevelsene. Tenk, nå er vi for alvor på ferie! Sørover E45 forbi Aalborg og Aarhus på kjente veier. Omkring kl 20.00 gjør vi et stopp for litt grensehandel, og for de som ønsker det – anledning til å kjøpe seg en matbit. Etter avreise herfra og en times tid etterpå, ankommer vi til Mühbrook og Hotel Seeblick Engel hvor vi skal overnatte til neste dag.

Dag 2

Mandag 6. juli 2020:

Mühbrook – Mecklenburg – Cottbus, ca 500 km: Vi starter dagen med en god frokostbuffèt på hotellet. God og velsmakende mat. Nye opplevelser venter oss – og i dag har vi tenkt å kjøre litt utenfor allfarvei. Vi kjører forbi Lübeck og langs Ost-See-Autobahn, A20, østover mot Rostock. Dette var en av de motorveiene som ble bygget etter Murens fall i 1989. Hensikten var selvsagt å forbedre reisemulighetene mellom øst og vest. Landskapet vi kjører gjennom er rimelig flatt, med små høydedrag og åser ut mot kysten her. Vi dreier innover i det som på tysk heter Mecklenburgische Seenplatte – «innsjøplatået i Mecklenburg». Store arealer er lagt ut som nasjonalpark. Når vi ser den idylliske naturen, forstår vi godt hvorfor disse områdene er bevart og tatt vare på for ettertiden. Midt på dagen gjør vi et stopp i den idylliske byen Plau am See. Her blir det anledning til å rusle rundt litt på egen hånd før vi fortsetter forbi Berlin, tar ringveien rundt og fortsetter frem til Cottbus hvor vi sjekker inn for middag og overnatting 3 netter.

Dag 3 og 4

Tirsdag 7. og onsdag 8. juli 2020:

Tirsdag 7. juli og onsdag 8. juli 2020: Vi spiser frokost hver dag på hotellet vårt. Vi har nå 2 hele dager til disposisjon i byen. Første formiddagen blir det tid til å gjøre seg bedre kjent med Cottbus, som har omkring 100.000 innbyggere. Frem til Murens fall, lå Cottbus langt inne i DDR – under kommunistregime og som nå, nær opp til den polske grensen. Byen bærer fortsatt preg av sin fortid under kommunismen, men det gamle torvet – Altmarkt – og byens sentrum har fått sin oppussing og tilbake mye av den atmosfæren som preger tyske byer i dag. Her er det trivelig å rusle rundt, kikke i butikker og slå seg ned på en av de mange fortausrestaurantene. Første ettermiddagen i Cottbus kjører vi utflukt til Lübbenau im Spreewald. Området er kjent for sine kanaler og elver. Flatbunnede prammer som stakes frem av båtførere – og det blir selvsagt anledning for de som ønsker å ta med på en slik båttur som inkluderer tur med pram på elva Spree, og er vi heldige får vi se Stork på rede. Det er også inkludert lunsj og tur tilbake til Lübbenau med «toget» SpreewalderMolly. En flott utflukt og det er  påmelding ved bestilling av turen. Siden vi har et sentrumsnært hotell i Cottbus, lar vi begge formiddagene her være opp til hver og en å disponere. Frokost når man vil, avslapning og bare nyte det å være på hotell. Rusle ut i byen når man vil. De som ønsker det, kan bli med på en ettermiddagsutflukt til Gubin i Polen – en kort kjøretur unna Cottbus. Gubin er tvillingby med den tyske byen Guben. Frem til 1945 var disse byen en og samme, men etter 2. verdenskrig og Potsdamerkonferansen i 1945 ble den såkalte Oder-Neisse-linjen valgt som grense mellom Tyskland og Polen. Elven Neisse som renner tvers gjennom byen delte da byen i to, og delt er den fortsatt den dag i dag.

Dag 5

Torsdag 9. juli 2020:

Cottbus – Beelitz Heilstätten – Königslutter am Elm, ca 320 km: Frokost på hotellet. Vi tar farvel med vårt hotell og vertskap etter frokost. Kursen settes mot den lille byen Beelitz, syd for hovedstaden Berlin. Her skal vi besøke en spektakulær severdighet. Et gammelt lungesanatorium som ble bygget opp fra 1898 ble etter Murens fall nedlagt og forlatt. Gradvis har naturen tatt området og bygningene tilbake. Ruinene står der. Alt mens trær, busker og kratt gradvis har vokst seg større og større. Området er et synlig bevis på at naturen tar tilbake det vi mennesker lar forfalle og forlater. For drøye 10 år siden ble det bygget en «tretoppsti», ca 20 meter over bakken og 320 m lang. Høyt hevet gir «tretoppstien» et fantastisk overblikk og vi kan studere i detalj forfallet og det som jo er naturens verk og utvikling. De som ikke ønsker å stige opp i høyden, kan slappe av på stedets kafeteria og resepsjon. Vår tur fortsetter etter denne opplevelsen i retning Magdeburg, forbi og frem til det som tidligere var grenseområdene mellom øst og vest. Vi sjekker inn for middag og overnatting på Avalon Hotelpark Königshof i Königslutter am Elm.

Dag 6

Fredag 10. juli 2020:

Königslutter am Elm – Lübeck – Neumünster, ca 320 km: Vi spiser frokost på hotellet. Nok en ny og trivelig dag venter. I dag skal vi snirkle oss fremover i det tyske landskapet, riktig nyte å kjøre på småveier og gi oss selv tid til å oppleve. Første stopp for dagen blir i den trivelige middelalderbyen Celle. Her blir det par timers tid på egen hånd sammen med vår reiseleder, før vi kjører landeveien videre forbi Lüneburg. Frem til elven Elben som vi krysser ved Lauenburg an der Elbe. Midt på ettermiddagen kommer vi frem til Lübeck. Den gamle Hansabyen som har vært så tett forbundet i handel med bl.a. Bergen. Også her parkerer bussen nær opp til byens gamle sentrum og reiselederen tar oss med på en liten rusletur. Fra Lübeck er der kort vei til Neumünster hvor vi har lagt inn siste middag og overnatting på denne turen.

Dag 7

Lørdag 11. juli 2020:

Neumünster – Hirtshals – Kristiansand – Sørlandet – Stavanger/Grenland, ca 450 km til Hirtshals: Vi starter dagen med frokost på hotellet. I løpet av en times tid er vi ved den tysk/danske grensen. Vi krysser raskt inn til Danmark og vi følger raske og effektive veier nordover Jylland. Vi beregner å være fremme i Hirtshals i god tid før ferjeavgang med den nye og store hurtigferjen til Fjordline kl 17.00 fra Hirtshals. Om bord er det mulighet for avslapning – eller man kan ved påmelding til turen bestille seg en middagsbuffèt om bord. Landkjenning i Norge og Kristiansand blir det kl 19.15 og straks etter ilandstigning fortsetter kjøreturen vest- og østover til de respektive avstigningssteder.

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  6 hotellovernattinger

¨  6 frokoster

¨  5 middager

¨  Ferje Kristiansand-Hirtshals t/r

¨  Utflukter som beskrevet. Eventuelle inngangspenger ikke inkludert.

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom kr 1.590,-

Buffet Fjordline utreise kr 279,-

Buffet Fjordline hjemreise kr 299,-

Båttur på elva Spree kr 300,-

Inkl. båttur, lunsj og en tur med Spreewald Molly  (traktortog)

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag