Minicruise og eplehøst på Helgøya i Ryfylket

Hjem » Reiser » Minicruise og eplehøst på Helgøya i Ryfylket

På den vesle øya Helgøy i Årdalsfjorden bor storfamilien Helgøy. Den lille øya er kjent for å være fruktbar på epler, pærer, plommer,
moreller – og barn! På de to fruktgårdene er det plantet om lag 40 000 fruktrær etter det moderne tettplantingsprinsippet. Fra blomstringen i mai og til de siste eplene blir høstet i slutten av oktober er det hovedsesong– Da er det full aktivitet på øya, og opplevelsene er mange og varierte for både øyner, luktesans og ikke minst for smakssansen! Vi har satt opp turbuss fra Skien i Telemark og hele veien til Kristiansand. Vi drar ut på et herlig minicruise med Fjord Line over Skagerrak til Hirtshals, så videre til Stavanger. På denne reisen får vi oppleve en perle av Ryfylket. Bli med på en herlig korttur full av opplevelser, med Olav som sjåfør!

Reiseprogram

Dag 1

Mandag 9. september 2024

Skien/Flekkefjord – Kristiansand – Hirtshals – Stavanger: Vi starter turbussen vår ved Skien kl. 10:30. Reisen går så sørover langs E18. Rundt kl. 13.20 svinger vi inn på Fjord Line terminalen i Kristiansand. For våre gjester fra vest kan vi organisere transport med vår ekspressbuss Konkurrenten.no med avgang fra Flekkefjord 11:13. Kl. 14.30 tar MS Bergensfjord oss ut fra Kristiansand. Vi sjekker inn i våre komfortable innvendige lugarer. Skipet har alle de moderne fasiliteter man kan ønske seg – restauranter, cafe, egen sportsbar og Tax-Free. Det er mulig for de som ønsker å bestille lunsjbuffet på overfarten til Hirtshals. Den blir servert på Dekk 7 i buffet restauranten ved avreise fra Kristiansand. Vi ankommer Hirtshals kl. 18.30, men vi går ikke i land. Kl. 19.15 går turen videre til Stavanger. Kl. 19.30 blir det servert middagsbuffet i restauranten på dekk 7. Denne er inkludert. Resten av overfarten nyter vi i godt selskap.

Dag 2

Tirsdag 10. september 2024

Stavanger – Helgøy – Stavanger – Hirtshals: Kl. 06.30 kjører i land i Risavika utenfor Stavanger. Vi kjører av ferja og tar frokosten på hotell Denne dagen skal vi få oppleve Ryfylket på sitt beste. Vi krysser Hidlefjorden gjennom den undersjøiske Ryfylketunnelen, som er verdens lengste. Vi kommer opp i dagen på Solbakk og turen går så videre til Tjøstheim og Bjørheimsbygda, hvor vi møter Astrid i Glasskjellaren. Hun viser oss noen av produktene sine og demo av hvordan hun lager de. Så blir det et handlestopp med formiddagskaffe fra bålkjelen til Olav, før vi kjører videre inn mot Hetlandsbygda.

Utpå dagen kommer vi til Mosnes hvor vi støter på den nye broa som ble åpnet i juni 2022, som nå binder Helgøy til fastlandet. Før vi kjører over brua møter vi vår lokale guide som blir med oss over broa til Helgøy. Vi besøker her en imponerende fruktgård med hele 18.000 frukttrær. Vi stopper turbussen litt før og går de siste par hundremeteren til gården. Dette er en enkel gåtur i slak nedoverbakke. Gården er kjent for sitt gode kjøkken og gårds-utsalg. På gården blir vi ønsket velkommen til bords og får servert nydelig hjemmelaget middag. Under måltidet kan vi nyte panoramautsikten vi har over Fisterfjorden. Det er vanskelig å ikke bli imponert over satsingen, og får høre mer under måltidet om dette og om framtidsmulighetene nå som de har fått fastlandsforbindelse. Vi har tid til å se oss litt om, handle kortreiste produkter som eplemost, hermetiserte moreller, tørkede epler og forskjellige produkter i gårdsbutikken. Timene går fort på denne interessante øya.

Returen legger vi om Askvik og legger til et stopp på Skabelonen i Årdal, utsalget til Gundhild og Eldfinn Austigard. Eldfinn er en eminent treskjærer og han viser oss rundt og forteller fra utskjæringene som han har i hagen. Det følger en historie med hver enkelt. Det er også mulig å få tak i noen lokale produkter her også. Vi får også en varm kopp kaffe her. Fra Årdalsbygda går turen gjennom den nye tunnelen langs Tysdalsvatnet ut til Solbakk og Ryfastforbindelsen igjen. Vi ankommer Stavanger og Risavika i god tid til å bli med MS Stavangerfjord tilbake til Hirtshals og Kristiansand kl. 19.30. Om bord er det ikke inkludert middag på returen. Resten av kvelden slapper vi av i våre komfortable innvendige lugarer.

Dag 3

Onsdag 11. september 2024

Hirtshals – Kristiansand – Skjelsvik – Skien: Det blir frokost om bord på båten før vi ankommer Hirtshals. Etter et kort stopp hvor vi ikke går i land går turen videre kl. 09.30 til Kristiansand. Overfarten over Skagerrak går raskt i godt lag og allerede kl. 13.25 seiler vi inn skjærgården og legger til kai i Sørlandets hovedstad. Turbussen tar oss så med tilbake østover langs E18 til de respektive avstigningsstedene og til slutt Skien hvor turen  avsluttes. Gjestene fra vest får skyss med Konkurrenten.no. Vi takker for en kort og minnerik reise!

Pris og annen informasjon

TURPRIS

3 dager kun kr 3.900,-. Pris per person i innvendig lugar

Turprisen inkluderer:

  • Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfaren sjåfør
  • 2 overnattinger i delt innvendige lugar
  • 2 frokostbuffeter
  • 1 middag FjordLine
  • 1 lunsj Helgøy
  • Utflukter og guider som beskrevet
  • Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltlugar kr 800,- per lugar
Tillegg for utvendig lugar kr 300,- per lugar
Tillegg for lunsjbuffet på utreise kr 269,- per person

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

 

 

Reisefakta

Når
9 – 11 september 2024
Antall dager
2
Avreise fra
Brokelandsheia, Flekkefjord, Lyngdal, Skien, Tangen, Telemarksporten
Pris per person
3.900,- per person

Trenger du hjelp med å bestille? Ta kontakt med oss på post@touring.no eller 37 93 15 15.