Innholdsrik tur!

Innholdsrik tur!

Hardanger | Ullensvang | Buss | Risdal Touring

KUN 5.990,- per pers.
Når
11. - 14. oktober 2020
Antall dager
4
Avreise fra
Telemarksporten/Sørlandet/Stavanger
Bestill

Vi vil gjerne få invitere med på en ny Norgestur; Hardanger og Ullensvang Hotell. Hardanger er vakkert på høsten, og Ullensvang Hotell er virkelig en godbit. Vi skal få med oss både Tyssedal kraftstasjon, Voss og cider produksjon. Bli med og opplev noe av alt det vakre Hardanger og Norge har å by på! Vi passer på at både sikkerhet på veien og om bord i buss blir holdt etter forskriftene. Max 30 passasjerer og alt av reinhold gjort etter forskriftene. Dette gjør at vi kan legge til rette for en hyggelig tur med litt mer avstand enn vi er vant til å holde, noe som nå er nødvendig.

Bli med på en flott tur i Norge med oss!

Tagger:, , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Søndag 11. oktober 2020: Telemarksporten – Kristiansand – Stavanger – Ullensvang: Vi starter fra de aktuelle påstigning stedene langs E18 og videre fra Kristiansand langs E39 til Stavanger. Vi stopper med behagelige mellomrom for å strekke på beinene, og det vil selvfølgelig bli mulig å få kjøpt seg mat underveis. Ved Haugesund svinger vi av E39 og fortsetter E134 forbi Ølen og Odda. På kvelden ankommer vi Ullensvang Hotell hvor vi får oss en god middag og hyggelig samvær.

Dag 2

Mandag 12. oktober 2020: Utflukt: Etter en god frokost i den koselige frokostsalen setter vi oss i bussen og kjører til Voss. Turen går via Kinsarvik og over Hardangerbrua og videre til Voss. Her kan vi spasere rundt på Vossevangen, og de som vil kan ta turen til Bordalsgjelet. Bussen kjører de som ønsker det bort til stien, det er ca 5 min fra sentrum. Bordalsgjelet er en spektakulær naturattraksjon i gangavstand fra sentrum. Det dype og dramatiske gjelet er tilrettelagt for publikum med informasjonstavle, utsiktspunkt og benker. Det er en merket sti du kan følge innover. Her får vi god utsikt til de fantastiske jettegrytene som is og elva har forma gjennom årtusen. Det er viktig at vi holder oss til de merkede stiene. De som ikke ønsker dette kan kose seg med god mat og drikke på en restaurant i sentrum (ikke inkl.), eller om det er ønskelig med en tur opp med gondolbanen. Vi vil også legge turen innom gardsbutikken Smalahovetunet på Løne Gard.

Her er det mulig å få kjøpt kjøtt som blir sendt hjem til deg, samt annet som tinn og glass produkter. Her i området får vi også tatt en kikk på den 110 m høye Tvindefossen som segnet sier er en ungdomskilde, så her er det gode muligheter til å komme hjem som en ny og yngre utgave av seg selv om man våger hoppe uti. Etter noen timer på Voss går turen til Ulvik hvor vi skal på cider smaking. Hardanger Saft- og Siderfabrikk ligg innerst inne i Hardangerfjorden på fruktgården Lekve i Ulvik. Gården har lang tradisjon for fruktdyrking. De lager produkter både med og uten alkohol, eplesaft, sider og brennevin, – slike produkter har lang tradisjon i Hardanger. Etter smaking her går turen tilbake til hotellet for deilig middag og hyggelig prat.

 

Dag 3

Tirsdag 13. oktober 2020: Utflukt: Vi koser oss med frokosten og samles deretter i bussen som skal ta oss til Tyssedal Kraftmuseum. Kraftmuseet ligger i Tyssedal i Odda kommune. Museet sin oppgave er å dokumentere og formidle Odda og Tyssedal sin industrihistorie, og mer generelt historien knyttet til vannkraftproduksjon, elektrisitet, kraftkrevende industri og samfunnet omkring. Etter omvising her kjører vi til Odda hvor det er litt tid på egenhånd, og hvor det også er mulig å få kjøpt seg litt å spise. Bussen kjører så tilbake til hotellet på Ullensvang hvor vi inntar turens siste inkluderte middag.

 

Dag 4

Onsdag 14. oktober 2020: Ullensvang – Haugesund – Stavanger – Kristiansand – Telemarksporten: Vi spiser frokost og pakker ut i bussen. Så er det på tide å ta farvel med Ullensvang og de som har stelt godt med oss de siste dagene. Turen går tilbake samme vei som vi kom, men det er helt nye opplevelser og synsinntrykk vi får med å reise andre veien, så det blir også i dag mye fin natur underveis mot Haugesund og deretter Stavanger. Så følger vi de kjente strekkene fra Stavanger langs E39 og fra Kristiansand videre til Telemarksporten langs E18. Når sjåføren sitter alene tilbake i bussen er turen slutt, og vi håper da alle ser med fornøyelse tilbake på disse 4 dagene i vakre Hardanger.

 

 

Annen informasjon

Avreisedato: Søndag 11. oktober 2020

Retur: Onsdag 14. oktober 2020

Turprisen inkluderer:

¨  Erfaren og dyktig sjåfør og helturistbuss

¨  Velorientert reiseleder

¨  3 overnattinger på hotell

¨  3 frokoster

¨  3 middager

¨  Cider smaking

¨  Omvisning i Tyssedal Kraftverk

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom 1.290,-,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

 

Hardanger

UK flag | German flag