Pasjonsspillet i Oberammergau!

Oberammergau
Pasjonsspillet i Oberammergau!

Oberammergau | Gardasjøen | Normisjons seniorutvalg | Risdal Touring

KUN 16.700,- per pers.
Når
20.-30. juni 2020
Antall dager
11
Avreise fra
Evje / Vennesla / Kristiansand
Bestill

I 1633 hadde halvparten av befolkningen i Oberammergau omkommet som en en følge av pesten. På den tiden herjet pesten med skrekkelig og dødbringende virkning over store deler av Europa. Byens ledere var fra seg av fortvilelse og i et siste, desperat forsøk henvendte de seg til de himmelske makter: De lovte å oppføre et pasjonsspill om Jesu liv og levned dersom byen ble spart for videre død og lidelser. Andre småbyer i Bayern hadde allerede oppført slike pasjonsspill. Det fortelles at fra den dagen av, når lederskapet i byen hadde gitt sitt løfte – så var det ingen som døde av pesten i Oberammergau! Det første pasjonsspillet ble således oppført i 1634 – og i de senere årene oppføres pasjonsspillet hvert 10. år. Og altså i 2020 nå neste gang. Vi inviterer til en hyggelig rundreise i Europa, med innlagt pasjonsspill i Oberammergau. Andre opplevelser får vi også med oss i rikt monn! Tyrol og Innsbruck, Brenner-passet, Dolomittenene, Gardasjøen, Verona, Lugano, St. Gotthards-passet, Vierwaldstättersee, Luzern og Riquewihr er bare noen av stikkordene for alle disse tilleggsopplevelsene. En tur med hyggelig sosialt samvær og rikelig med opplevelser!

Turen er i regi av Normisjons seniorutvalg.

Her kan du lese mer om pasjonsspillet. 

 

Tagger:, , , , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Lørdag 20. juni 2020:

Evje – Øvrebø – Vennesla – Kristiansand – Hirtshals – Kolding, ca 280 km fra Hirtshals: Vi møtes ved Risdal Tourings lokaler på Evjemoen kl 13.45. Anledning til å parkere personbilen i eller ved garasjeanlegget. Turen går forbi Hægeland til Skarpengland, ned til Vennesla hvor vi beregner å være kl 14.45. Derfra kjører vi ned til Kristiansand og er ved ferjeterminalen til Color Line kl 15.15. Her blir det samling i den behagelige turbussen fra Risdal Touring, bagasjen settes under – og reiselederne står for utdeling av billetter og nødvendig informasjon før vi går om bord i MS Superspeed I som kl 16.30 har avgang til Hirtshals. Om bord samles vi i buffètrestauranten ”Catch me if You Can” for å spise fra det store buffètbordet som står dekket. De forhåndsreserverte plassene i restauranten beholder vi da også under hele overfarten. Allerede kl 19.45 beregner vi ankomst til  Hirtshals. Ilandstigning, vi finner våre seter igjen i turbussen og vi tar fatt på kjøreturen gjennom Jylland. Forbi kjente byer som Aalborg, Århus og Vejle før vi kommer til Kolding og vårt hotell for natten.

Dag 2

Søndag 21. juni 2020:

Kolding – Wittenberg, ca 600 km: Vi starter dagen med deilig frokost på hotellet. Vi setter oss i bussen og kjører raskt frem til grensepassering ved Flensburg. Gjennom Schleswig-Holstein, forbi Lübeck og vi dreier ørlite østover mot det som før var Øst-Tyskland, DDR. Midt på dagen gjør vi et stopp i Schwerin. Byen preges av det flotte slottet som ligger like ved Schweriner See. Turen fører oss i løpet av dagen forbi utkanten av Berlin og vi fortsetter frem til Lutherstadt Wittenberg – en by som historisk er uløselig knyttet til Martin Luther. Middag på hotellet og om kvelden tar vi oss en spasertur i denne trivelige byen for å gjøre oss bedre kjent.

Dag 3

Mandag 22. juni 2020:

Wittenberg – Oberammergau, ca 600 km: En god, tysk frokost starter dagen vår – og vi finner snart etter våre komfortable seter i turbussen. Stø kurs stakes igjen ut mot de tyske motorveier, Autobahn. Ikke alltid de mest severdige, men effektive. På en tur som dette, er det fint å legge opp til en kombinasjon av litt landeveis- og litt motorveis-kjøring. Man kommer liksom «tettere på» det lokale når man dreier inn på landeveien. Hovedstoppet denne dagen, litt utpå ettermiddagen – er et besøk i den forhenværende konsentrasjonsleiren Dachau, beliggende like nord-vest for München. Et par timers tid senere beregner vi å være fremme ved vårt tildelte hotell i området rundt/ved Oberammergau. Hotellet holder 3-stjerners standard og er dermed av det vi kaller god middelklassekategori. Middag koser vi oss med på hotellet om kvelden før vi lar forventningene sige innover oss i forhold til den spennende morgendagen; pasjonsspilldagen!

Dag 4

Tirsdag 23. juni 2020:

Pasjonsspillene i Oberammergau: Vi starter dagen med deilig frokost på hotellet vårt. Formiddagen har vi til fri disposisjon i den, i alle fall hvert 10. år, verdensberømte alpebyen. Lunsj får vi før første del av forestillingen tar til kl 14.30 i det flotte, store amfiet som er oppført spesielt til formålet. Etter ca 2 1/2 time er der så 3 timers middagspause – med middag inkludert. Kl 20.00 tar så siste del av forestillingen til, og omkring kl 23.00 er det avslutning. Mette av inntrykk og med den gode følelsen som slike felleskapsopplevelser gir, går vi etterhvert tilbake til hotellet for siste overnatting.

Dag 5

Onsdag 24. juni 2020:

Oberammergau-området – Gardasjøen, ca 390 km: Vi starter med deilig frokost før vi tar farvel med vårt vertskap for denne gang. Et kort lite stykke videre, så gjør vi et stopp ved Kloster Ettal – benediktinerklosteret som ble grunnlagt allerede i år 1330. Dagen i dag blir full av opplevelser! En kort kjøretur videre, så er vi i Garmisch-Partenkirchen, en jo ikke helt ukjent vintersportsdestinasjon for oss nordmenn. Ved Mittenwald krysser vi grensen inn til Østerrike, og vi er med ett i Tyrol. Vi kjører forbi Seefeld til Innsbruck og vi får bl.a. se hoppbakken ved Berg-Isel før vi kjører over Europabrücke og gjennom Brennerpasset inn i Italia. Nye natur– og kulturinntrykk venter oss, de høye alpetoppene lar vi oss begeistre av – og vi kan gjerne gjøre et stopp i trivelige Vipiteno, eller Sterzing som den heter på tysk. Dette området av Italia har «undertoner og strømninger» av at de heller ville tilhørt Østerrike enn Italia. Resten av ettermiddagen bruker vi for å kjøre frem til Gardasjøen hvor vi skal overnatte 3 netter. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 6-7

Torsdag 25. – fredag 26. juni 2020:

Opphold ved Gardasjøen / utflukt til Verona: Frokost på hotellet. Nye høydepunkter venter! Den ene dagen har vi lagt opp litt rolig. Vi blir ved Gardasjøen – og vi gjør oss bedre kjent med området. Rusler litt rundt i en trivelig småby, men legger også opp til en båttur på denne norditalienske innsjøen som er et av Europas mest kjente reisemål. Uten å love det, forsøker vi også å få til et gårdsbesøk – eller i det minste noe mer i retning av landbruksrelatert. Vi har erfart at mange liker slikt. Den andre dagen under vårt opphold her tar vi turen til Verona, kanskje en av Italias vakreste byer og med en svært så interessant historie. Ved Piazza Erbe finner vi balkongen kjent fra Shakespeares skuespill; Romeo og Julie. Ellers har byen sitt Colosseum, faktisk 50 år eldre enn det man finner i Roma!

Dag 8

Lørdag 27. juni 2020:

Gardasjøen – Lugano – Buochs, ca 360 km: En forholdsvis kort dagsetappe venter oss etter frokost denne dagen. Likevel blir det vanskelig å velge ut hvilke opplevelser vi skal prioritere. Mulighetene er så mange. Vi har valgt å legge opp en kjørerute som vil gi oss en smakebit av Sveits, ja – faktisk også en overnatting med utsikt over Vierwaldstättersee, like sør for Luzern. Før vi kommer så langt, passerer vi Bergamo og Milano. Vi kommer forbi sørenden av Como-sjøen. Grensen inn til Sveits krysser vi like etter. Vi gjør midt på dagen et godt stopp i Lugano. Vi lar oss atter imponere! Fra Lugano har vi knappe 3 timers kjøretur igjen denne ettermiddagen. Vi passerer det sagnomsuste St. Gotthards-passet og kjører frem til det lille stedet Buochs hvor vi skal spise middag og overnatte på Hotel Burestadl.

Dag 9

Søndag 28. juni 2020:

Buochs – Riquewihr – Frankfurt, ca 540 km: Nye lodder og nye gevinster; nesten fristende å sette en slik overskrift for dagen! Frokost først, så nordover på vår hjemvei – og turen er på ingen måte over enda. Først passerer vi Luzern og vi nærmer oss etter hvert igjen Tyskland. Gradvis ser vi at landskapet endrer karakter, fra høye alpetopper til mer avrundete og «myke» åsrygger. Ved Basel krysser vi grensen og vi fortsetter inn i Frankrike. Frem til Alsace og vi gjør et stopp midt på dagen i Riquewihr som er en flott by å kose seg i. Her i området finner vi også Technik Museum Speyer, hvor bl.a. en romferge og flere store fly er utstilt på et noe nært et unikt, teknisk museum. Resten av ettermiddagen bruker vi til å kjøre nordover mot Frankfurt, hvor vi har lagt kveldens middag og overnatting til et av hotellene som ligger litt øst av selve sentrum .

Dag 10

Mandag 29. juni 2020:

Frankfurt – Neumünster, ca 600 km: Frokost – og vi skal gjøre en ny dag til en opplevelse. Målsetningen må jo være at vi hver dag på tur skal skape gode minner sammen! Midt på dagen legger vi inn et besøk til Weltvogelpark Walsrode. En utrolig flott fuglepark å rusle rundt i. Utpå ettermiddagen passerer vi igjen verdensbyen Hamburg. Vi kan ikke annet enn å la oss imponere av de store veiutbygginger. Forhåpentligvis er også kø og trafikkbilde av det håndterbare slaget denne ettermiddagen – og vi unngår forsinkelser. Vi koser oss om bord i bussen med både kaffi og kald, forfriskende drikke. En times tid nord for Hamburg sjekker vi inn for middag og overnatting på Best Western Hotel Prisma i Neumünster.

Dag 11

Tirsdag 30. juni 2020:

Neumünster – Flensburg – Hirtshals – Kristiansand – Vennesla – Evje, ca 450 km til Hirtshals: Vi nyter deilig tysk frokost før vi er klare i bussen. En times tid etter avreise fra Neumünster er vi ved den tysk/danske grensen. Vi gjør et stopp for litt grensehandel, det later liksom til å høre med under avslutningen av en slik tur. Opp gjennom Danmark glir milene greit. Vi passerer igjen Kolding, Vejle, Aarhus og Aalborg. Fremme i Hirtshals er vi i god tid til å entre om bord i Fjordlines nybygde katamaranferje som er omtrent 3 ganger så stor som den forrige de hadde. Buffet er inkl. Kl 17.00 er det avgang og allerede etter 2 timer og 15 minutter klapper skipet til kai i Kristiansand, kl 19.15. Vi kjører etter tollklarering frem til Vennesla, Øvrebø og Evje hvor turen avsluttes igjen.

 

Særskilte vilkår for påmeldinger og reiser i forbindelse med pasjonsspillet i Oberammergau 2020:

Vi anbefaler alle å melde seg på så raskt som overhodet og praktisk mulig. Det er kun stilt et begrenset antall plasser til vår rådighet – og vi regner med at det blir rift om disse plassene. Det er også slik at vi på forhånd må betale store depositum for å sikre oss billetter og arrangement i Oberammergau, og vi må derfor ha inn depositum fra de som ønsker å bli med på et langt tidligere tidspunkt enn hva normalt er i forbindelse med våre turer.

  1. Depositum

Straks etter at man har meldt seg på, og senest 1. oktober innbetales kr 3.000,- pr person til Risdal Touring AS . Senest 1. januar 2020 innbetales så et tilleggsdepositum på kr 5.000,- pr person. Restbeløpet for turen forfaller til innbetaling 3 måneder før avreise for turen i 2020.

  1. Avbestilling

Vi anbefaler alle å tegne avbestillingsforsikring gjennom sitt eget forsikringsselskap. De aller fleste har allerede en slik gjennom helårlige reiseforsikringer. Kontrollèr dette nærmere ved å lese forsikringsvilkårene grundig, eller ta kontakt med ditt forsikringsselskap for å forhøre deg nærmere om dette. Har man slik avbestillingsforsikring er man normalt sikret å få tilbake det innbetalte dersom man må melde avbud p.g.a. Sykdom eller død hos reisende selv, eller personer i den nærmeste familie/husstand. Normalt definert som ektefelle, foreldre, barn, svigerforeldre, svigerbarn eller søsken. Ved avbestilling frem til 31. desember 2019 vil første del av depositumet, kr 3.000,- pr person, gå tapt og ikke bli refundert. Ved avbestilling etter 1. januar 2020 vil i tillegg også andre del av depositumet gå tapt og ikke bli refundert ved avbestilling, totalt da kr 8.000,-

  1. Ombooking og eventuelle prisendringer

Risdal Touring AS kan i tilfeller der avbestilling ikke omfattes av avbestillingsforsikring, forsøke å få videresolgt de reserverte plassene til andre, interesserte deltakere. Risdal Touring AS har kalkulert turene etter beste evne og med de priser som er kjent allerede på dette tidspunkt for 2020. Prisene er basert på valutakurser pr 10. juni 2019. Dersom våre kostnader endrer seg vesentlig, vil vi forbeholde oss retten til å endre også våre utsalgspriser.

  1. Reisegarantifondet

Risdal Touring AS har stilt de lovpliktige og nødvendige garantier overfor Reisegarantifondet. Hensikten med Reisegarantifondet er jo å sikre kundenes innbetaling i tilfelle av økonomiske vanskeligheter hos turarrangøren. Garantiens størrelse beregnes ut fra omsetning hos turselskapet. Les mer om ønskelig på www.rgf.no

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Erfaren sjåfør og helturistbuss

¨  Reisevertskap er Jon Dagfinn Kjetsaa og Svein Kleivane

¨  Ferje Kristiansand – Hirtshals t/r

¨  10 hotellovernattinger

¨  10 frokoster

¨  10 middager

¨  1 lunsj i Oberammergau

¨  Lokalguide i Verona

¨  Billett til pasjonsspillet i Oberammergau

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom: 4.200,- pr person

 

For mer informasjon:

Svein Kleivane 977 74 321

Jon Dagfinn Kjetsaa 950 50 140

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag