Soknereise frå Bykle og Valle!

Oberammergau
Soknereise frå Bykle og Valle!

Oberammergau | Salzburg | Henrik West | Risdal Touring

KUN 17.330,- per pers.
Når
18.-26. mai 2020
Antall dager
9
Avreise fra
Bykle/Valle/Bygland/Evje/Kristiansand
Bestill

I 1633 hadde halvparten av befolkningen i Oberammergau omkommet som en en følge av pesten. På den tiden herjet pesten med skrekkelig og dødbringende virkning over store deler av Europa. Byens ledere var fra seg av fortvilelse og i et siste, desperat forsøk henvendte de seg til de himmelske makter: De lovte å oppføre et pasjonsspill om Jesu liv og levned dersom byen ble spart for videre død og lidelser. Andre småbyer i Bayern hadde allerede oppført slike pasjonsspill. Det fortelles at fra den dagen av, når lederskapet i byen hadde gitt sitt løfte – så var det ingen som døde av pesten i Oberammergau! Det første pasjonsspillet ble således oppført i 1634 – og i de senere årene oppføres pasjonsspillet hvert 10. år. Og altså i 2020 nå neste gang. Vi inviterer til en hyggelig rundreise i Europa, med innlagt pasjonsspill i Oberammergau. Andre opplevelser får vi også med oss i rikt monn! Bamberg – Frankens Roma – og Fränkisches Schweiz, Tyrol, Innsbruck, Salzburg og Rothenburg ob der Tauber er bare noen av stikkordene for alle disse tilleggsopplevelsene. En tur med hyggelig sosialt samvær og rikelig med opplevelser!

 

Denne turen går fra Bykle og Valle!

Tagger:, , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Mandag 18. mai 2020:

Bykle – Valle – Bygland – Evje – Kristiansand – Hirtshals – Hannover, ca 590 km fra Hirtshals: Tidlig start fra Bykle, Bygland, Valle og Evje. Mulighet for påstigning hele underveis, og på Evjemoen mulighet for parkering av privatbil trygt og godt mens reisen gjennomføres. Kl 08.00 seiler vi med MS Superspeed I fra Kristiansand til Hirtshals og om bord hygger vi med oss en deilig frokostbuffèt. Kl 11.15 klapper det store skipet til kai og vi tar fatt på turen gjennom Jylland. Midt på ettermiddagen passerer vi den dansk/tyske grensen, vi legger bak oss storbyen Hamburg og like sør for byen, inne i delstaten Niedersachsen – stopper vi for dagens middag på Gasthof Vossbur i Toppenstedt. En times tid senere er vi fremme ved vårt hotell i Hannover. Deilig nå å slappe av i en god hotellseng frem til neste morgen!

Dag 2

Tirsdag 19. mai 2020:

Hannover – Bamberg, ca 400 km: Dagen starter med en deilig hotellfrokost. Tysk frokostbuffèt tegner en god start for en innholdsrik dag! Vi kjører mot Bamberg i dag – kjent som Frankens Roma. Den tusenårige keiser– og bispeby ligger på sju hauger og er med sine utallige middelalderlige og barokke bygningsverk en av Tysklands vakreste byer. Hele den historiske bykjernen har vært på UNESCO’s liste over verdens kulturarv siden 1993. Bamberg er dessuten kjent for sitt øl og de mange bryggeriene.

Vårt besøk begynner med en felles byvandring der vi passerer noen av hovedattraksjonene, bl.a. det gamle rådhuset midt i elva Regnitz, fiskernes bindingsverkshus kjent som Klein Venedig (lille Venezia) – og endelig Domplatz, med keiserdomen, Alte Haushaltung og til slutt neue Residenz med den fargerike rosehagen. Etterpå blir det mulighet til å utforske byens attraksjoner og muséer på egen hånd eller i mindre grupper.

Middag og overnatting her like ved Bamberg.

Dag 3

Onsdag 20. mai 2020:

Bamberg – Veilbronn – Pottenstein – Ingolstadt – Wieskirche – Oberammergau, ca 380 km: Etter frokost på hotellet vårt kjører vi en tur gjennom Naturpark Fränkisches Schweiz med et par stopp underveis, bl.a. for å se dryppsteinsgrottene i Pottenstein. Senere går turen videre sørover gjennom Bayern, med innlagt lunsjpause i Ingolstadt. Kort før ankomst til Oberammergau gjør vi et stopp ved Wieskirche, en berømt pilgrimskirke ved foten av Alpene. Kirken er bygd i perioden 1745 – 1754 og er et mesterverk i rokokko-stil. Kirken har vært på UNESCO-listen siden 1983.

Når vi ankommer til Oberammergau innlosjerer vi oss på Parkhotel Sonnenhof som skal være vår base for 2 netter i forbindelse med pasjonsspillet. Hotellet ligger sentralt i Oberammergau med kort avstand til pasjonssteateret –  og holder god standard. Middag koser vi oss med på hotellet om kvelden før vi lar forventningene sige innover oss i forhold til den spennende morgendagen; pasjonsspilldagen!

Dag 4

Torsdag 21. mai 2020:

Pasjonsspillene i Oberammergau: Vi starter dagen med deilig frokost på hotellet vårt. Formiddagen har vi til fri disposisjon i den, i alle fall hvert 10. år, verdensberømte alpebyen. Lunsj får vi før første del av forestillingen tar til kl 14.30 i det flotte, store amfiet som er oppført spesielt til formålet. Etter ca 2 1/2 time er der så 3 timers middagspause – med middag inkludert. Kl 20.00 tar så siste del av forestillingen til, og omkring kl 23.00 er det avslutning. Mette av inntrykk og med den gode følelsen som slike felleskapsopplevelser gir, går vi etterhvert tilbake til hotellet for siste overnatting.

 

Dag 5

Fredag 22. mai 2020:

Oberammergau – Innsbruck – Zell am See – Salzburg, ca 350 km: Vi starter med deilig frokost før vi tar farvel med vårt vertskap for denne gang. Denne dagen kjører vi gjennom sentrale deler av Østerrike. Vi får oppleve Alpene og gjør en rekke stopp underveis. Dersom det er klart vær, begynner vi dagen med å ta gondolbanen til Zugspitze, Tysklands høyeste fjell. Lunsjpausen blir sannsynligvis i Tyrols vakre hovedstad, Innsbruck. Flere stopp utover dagen langs vår kjørerute som tar oss forbi idylliske Zell am See, vakkert beliggende ved Zeller See. I kveldingen ankommer vi til Salzburg hvor det blir middag og overnatting 2 netter.

Dag 6

Lørdag 23. mai 2020:

Opphold i Salzburg: Frokost på hotellet. Nye høydepunkter venter! Det er tid for å utforske Salzburg!

Byen – kjent som Mozarts hjemby og fra musikalen The Sound of Music, men byen har så uendelig mye mer å by på enn det! Salzburg har vært på UNESCO-listen siden 1996. På formiddagen blir det en kort, felles byvandring. Ettermiddagen er til fri disposisjon, på egen hånd eller i mindre grupper. Det er en uendelig rekke av attraksjoner og muséer innenfor kort gangavstand. På kvelden møtes vi igjen til felles middag og Mozart-konsert på byens store festningsverk Hohensalzburg, beliggende høyt over byen.

 

Dag 7

Søndag 24. mai 2020:

Salzburg – Hellbrunn – München – Augsburg – Rothenburg ob der Tauber – Würzburg, ca 440 km: Frokost. Før vi forlater Salzburg skal vi innom fyrstebiskopens lystslott, Hellbrunn, der vi får oppleve de artige Wasserspiele («vannleker»). Etterpå går ferden nordover gjennom Bayern med et par korte stopp underveis. Utpå ettermiddagen når vi frem til den usedvanlig velbevarte middelalderbyen Rothenburg ob der Tauber med komplett bymur, forsvarsverker, gotiske kirker og store mengder bindingsverkshus. Byen ligger flott på østsiden av den grønne Tauber-dalen, så her er det kort vei fra vakker natur til ekte middelalderstemning. Etter felles byvandring og middag kjører vi det korte stykket videre nordover til Würzburg for middag og overnatting.

Dag 8

Mandag 25. mai 2020:

Würzburg – Mühbrook, ca 590 km: Nye lodder og nye gevinster; nesten fristende å sette en slik overskrift for dagen! Frokost først, så besøker vi Residenz Würzburg. Et storslagent barokkslott som i følge mange besøkende overgår selv Versailles, Solkongens slott utenfor Paris. Vi har en av våre lengste etapper å kjøre i dag – så vi må ellers legge opp til å være effektive langs motorveien. Midt på dagen gjør vi et godt stopp for å få oss noe mat – og vi skal selvsagt pleie «det sosiale liv på tur». Selve gleden ved å være på tur! Oppleve – sammen. Vi legger bak oss kjente byer som Hannover og Hamburg før vi nærmer oss Neumünster og like nord for denne nord-tyske byen, Mühbrook hvor vi sjekker inn for middag og overnatting på Hotel Seeblick Engel. Trivelig sted, flott beliggenhet og super mat.

Dag 9

Tirsdag 26. mai 2020:

Mübrook – Hirtshals – Kristiansand – Evje – Bygland – Valle – Bykle, ca 450 km til Hirtshals: Frokost – og vi forlater vårt trivelige vertskap i denne søvnige, tyske landsbyen. En times tid etter er vi klare for grensepassering, men innen den tid blir det en anledning til å bruke opp de siste euro før vi entrer inn til våre trivelige, danske venner. Opp gjennom Jylland, frem forbi Kolding, Vejle, Aarhus og Aalborg. Hirtshals er jo en velkjent fiskerlandsby for de fleste av oss nordmenn, i alle fall sørlendinger – og vi gjøre klare for en ny opplevelse for de fleste; vi skal reise med Fjordline nye og store katamaran som kl 18.00 seiler til Kristiansand. Overfarten tar kun 2 1/4 halvtime, og det betyr at vi allerede kl 20.15 er klare for landkjenning i Norge. Siste del av kvelden bruker vi for å kjøre hjemover mot de respektive avstigningssteder.

 

Særskilte vilkår

Særskilte vilkår for påmeldinger og reiser i forbindelse med pasjonsspillet i Oberammergau 2020:

Vi anbefaler alle å melde seg på så raskt som overhodet og praktisk mulig. Det er kun stilt et begrenset antall plasser til vår rådighet – og vi regner med at det blir rift om disse plassene. Det er også slik at vi på forhånd må betale store depositum for å sikre oss billetter og arrangement i Oberammergau, og vi må derfor ha inn depositum fra de som ønsker å bli med på et langt tidligere tidspunkt enn hva normalt er i forbindelse med våre turer.

  1. Depositum

Straks etter at man har meldt seg på, og senest 1. desember innbetales kr 3.000,- pr person til Risdal Touring AS . Senest 1. februar 2020 innbetales så et tilleggsdepositum på kr 5.000,- pr person. Restbeløpet for turen forfaller til innbetaling 3 måneder før avreise for turen i 2020.

  1. Avbestilling

Vi anbefaler alle å tegne avbestillingsforsikring gjennom sitt eget forsikringsselskap. De aller fleste har allerede en slik gjennom helårlige reiseforsikringer. Kontrollèr dette nærmere ved å lese forsikringsvilkårene grundig, eller ta kontakt med ditt forsikringsselskap for å forhøre deg nærmere om dette. Har man slik avbestillingsforsikring er man normalt sikret å få tilbake det innbetalte dersom man må melde avbud p.g.a. Sykdom eller død hos reisende selv, eller personer i den nærmeste familie/husstand. Normalt definert som ektefelle, foreldre, barn, svigerforeldre, svigerbarn eller søsken. Ved avbestilling frem til 31. desember 2019 vil første del av depositumet, kr 3.000,- pr person, gå tapt og ikke bli refundert. Ved avbestilling etter 1. februar 2020 vil i tillegg også andre del av depositumet gå tapt og ikke bli refundert ved avbestilling, totalt da kr 8.000,-

  1. Ombooking og eventuelle prisendringer

Risdal Touring AS kan i tilfeller der avbestilling ikke omfattes av avbestillingsforsikring, forsøke å få videresolgt de reserverte plassene til andre, interesserte deltakere. Risdal Touring AS har kalkulert turene etter beste evne og med de priser som er kjent allerede på dette tidspunkt for 2020. Prisene er basert på valutakurser pr 10. juni 2019. Dersom våre kostnader endrer seg vesentlig, vil vi forbeholde oss retten til å endre også våre utsalgspriser.

  1. Reisegarantifondet

Risdal Touring AS har stilt de lovpliktige og nødvendige garantier overfor Reisegarantifondet. Hensikten med Reisegarantifondet er jo å sikre kundenes innbetaling i tilfelle av økonomiske vanskeligheter hos turarrangøren. Garantiens størrelse beregnes ut fra omsetning hos turselskapet. Les mer om ønskelig på www.rgf.no

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Erfaren sjåfør og helturistbuss

¨  Reisevertskap og reiseleder er Henrik West

¨  Ferje Kristiansand – Hirtshals t/r

¨  8 hotellovernattinger

¨  8 frokoster

¨  8 middager

¨  1 lunsj i Oberammergau

¨  Lokalguide i Salzburg

¨  Billett til pasjonsspillet i Oberammergau

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom: 3.900,- pr person

For mer informasjon:

Henrik West 907 48 168

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag