Opplev julestemning i Røros | 5 dager

Hjem » Reiser » Opplev julestemning i Røros | 5 dager

I desember er det julestemning i hjertet av Bergstaden Røros, og igjen vil Røros’ sjarmerende handlegater fylles med trivelige mennesker på jakt etter den gode julestemningen, julemat og tradisjonsrike aktiviteter. Med sine fargerike trehus, hvit snø som legger seg oppetter veggene og en blåtime som fortryller både store og små, danner verdensarven Røros den perfekte  rammen for en juleopplevelse av de sjeldne. Vi bor sentralt på Røros Hotell, hvor vi får oppleve stemningen og i tillegg får et makeløst julebord med det beste fra Røros på lørdagskvelden. I tillegg får vi også oppleve julestemningen i Sverige. Bli med oss da vel, og opplev en koselig førjulstur.

 

 

Reiseprogram

Dag 1

Torsdag 5. desember 2024:

Stavanger/Sørlandet/ Grenland – Sandefjord – Elverum: Avreise fra Stavanger om morgenen og vi kjører E39 sørover mot Kristiansand. Derfra videre langs E18 gjennom Aust-Agder mot Telemark. Mulighet for påstigning underveis østover. Middagen spiser vi på Mortens Kro. Vi kjører videre til Elverum hvor vi tar inn på Thon Hotel Elgstua.

Dag 2

Fredag 6. desember 2024

Elverum – Røros: Deilig frokost på hotellet før vi skal fortsette mot Røros. Milene glir raskt unna og sent på ettermiddagen beregner vi ankomst til Røros og vårt hotell med god beliggenhet, Røros Hotell, hvor vi skal bo 2 netter. Her får vi også servert kveldens middag, kjøkkensjefens anbefalte 2 retters, basert på sesongens råvarer.

Dag 3

Lørdag 7. desember 2024

På Røros: Dagen starter godt, med god frokost på hotellet. Vi gjør oss så klar for en fin dag på Røros. Et yrende folkeliv preger nå Røros og vi anbefaler å bare gå rundt, suge inn atmosfæren og virkelig kose seg! Julestemning finner vi i hele Bergstaden. Her er tradisjonelt julemarked med boder i julepyntede gater, nisser, musikk og  sang og lyden av dombjeller og lukten av juletre. Sammen med snøhvite  omgivelser midt i den sjarmerende trehusbebyggelsen på Røros gir dette oss ekte julenostalgi og julestemning. Butikkene selger selvsagt alt som hører julen til.

Dag 4

Søndag 8. desember 2024:

Røros – Charlottenberg: Dagen starter, som vanlig på tur – med deilig frokost på hotellet. Vi svinger ut fra hotellets parkeringsplass og tar oss frem via Tufsingdalen og videre langs innsjøen Femunden sørover. Etter hvert kjører vi inn i Sverige og på ettermiddagen tar vi inn på vårt hotell i Charlottenberg. Nå blir det mulighet til litt svenskehandel på shoppingsenteret her. På hotellet spiser vi felles, inkludert middag.

Dag 5

Mandag 9. desember 2024

Charlottenberg – Kristiansand – Stavanger: Vi spiser vår siste deilige hotellfrokost for denne gang og setter oss på plass i vår komfortable buss som nå bringer oss over grensen og videre mot hjemlige trakter. Vi følger E18 til Kristiansand og etter hvert E39 videre til Stavanger. Avstigning der det det er ønskelig underveis.

Pris og annen informasjon

TURPRIS

5 dager kun kr 9.500,- pris ved påmelding innen 15. september, deretter kr 10.500,- pris per person i delt dobbeltrom

Avreisedato: Torsdag 5. desember 2024

Retur: Mandag 9. desember 2024

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og dyktig sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Totalt 4 netter på hotell

¨  3 frokoster og 1 jule brunch

¨  4 middager, 1 i form av stort julebord på  Røros

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom kr 1.990,- per rom
Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

Reisefakta

Når
5. – 9. desember 2024
Antall dager
5
Avreise fra
Rogaland/Sørlandet/Telemark

Trenger du hjelp med å bestille? Ta kontakt med oss på post@touring.no eller 37 93 15 15.