Påske i Berlin, Bremen & Hamburg!

Påske i Berlin, Bremen & Hamburg!

Påske | Berlin, Bremen & Hamburg | Buss | Risdal Touring

KUN 9.790,- per pers.
ved påmelding innen 1. februar 2022
Når
10. -17. april 2022
Antall dager
8
Avreise fra
Stavanger/Grenland/Sørlandet
Bestill

Bli med på en flott påsketur denne våren!

Berlin – Tysklands hovedstad og myteomspunnet fra sin tid som selve møtepunktet mellom øst og vest! Vi skal bo sentralt i Berlin, på Park Inn Alexanderplatz, og vi har dermed korte avstander til så vel påskemarkedet og shopping som ute-/kveldsliv. Videre går turen via    Wolfsburg og Volkswagen sitt anlegg Autostadt til Bremen som er en flott by,- vel verdt et besøk. Her har vi også sentralt hotell med kort vei til gamlebyen og alle dens hyggelige fasiliteter. Vi overnatter i Danmark både på vei ut og hjem. Turen er lagt opp med frokost på hotellene, men vi har inkludert middag første kvelden i Berlin for å lære hverandre litt bedre å kjenne. Reiseleder er selvfølgelig behjelpelig om det er noen som gjerne vil ha gode råd og hjelp til å finne en god restaurant. Her er det bare å melde seg på,- og kose seg på tur!

Tagger:, , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Søndag 10. april 2022:

Stavanger/Grenland/Sørlandet – Kristiansand – Hirtshals  – Odense, ca 325 km fra Hirtshals: Vi reiser fra Stavanger i vest på morgenen og tilsvarende fra Skien/Porsgrunn i øst. Turen tar oss langs E39/E18 til Kristiansand – med mulighet for påstigning etter avtale underveis. Fremme i Kristiansand midt på dagen, gjør vi oss klare for ombordstigning i MS SuperSpeed som kl 16.30 seiler til Hirtshals. Om bord har vi reservert plass på det store buffetbordet og dette kan bestilles ved påmelding til tur. Det anbefales å kjøpe seg et godt måltid på båten. Vel ankommet  Hirtshals kjører vi sørover E45 forbi Aalborg og Aarhus på kjente veier. Like sør for Vejle svinger vi mot Lillebælt, over broen og ut på Fyn. Vi kjører frem mot Odense hvor vi har lagt inn kveldens overnatting.

 

Dag 2

Mandag 11. april 2022:

Odense – Gedser – Rostock – Berlin, ca 432 km: Vi starter dagen med deilig, dansk morgenmat på hotellet. For  danskene er jo frokost lunsj og morgenmat på dansk tilsvarer vår frokost. Vi pakker våre kofferter og setter oss i vårt komfortable sete i bussen. Turen går videre og snart etter er vi fremme ved Gedser og det blir en litt lengre ferjetur, 1 time og 45 minutter, over til Rostock. Vi har nå drøye 3 times kjøretur frem til Berlin. Tysklands fornemme og interessante hovedstad. En verdensby og en metropol! Vi sjekker inn for overnatting 3 netter på Park Inn         Alexanderplatz, et hotell med sentral beliggenhet. Her har vi inkludert en middag på kvelden for å bli litt bedre kjent med hverandre.

 

Dag 3 - 4

Tirsdag 12. – onsdag 13. april 2022:

I Berlin: Vi spiser frokost hver dag på vårt komfortable  hotell. Tirsdag formiddag blir det mulighet for en inkludert rundtur med vår buss og lokalkjent, skandinavisktalende guide i Berlin. Vi får se noen av de mest interessante     severdigheter i byen – mens vi hele tiden krysser mellom det som tidligere var øst og vest, fra den tiden Tyskland var delt. Selvsagt blir det også rikelig med tid til å begi seg rundt i byen på egen hånd. Reiselederen som er med, gir sine råd og vink om hva som kan inngå i opplevelses     programmet. Onsdagen er vi klare for bare å nyte Berlin,  og en av nytelsene er påskemarkedet. Tyske påskemarked byr ikke bare på mat og underholdning, de er gjerne en severdighet i seg selv da tyskerne ikke sparer på             dekorasjoner. Markedet på Alexanderplatz i Berlin er kjent for sitt «Ostereihaus» (påskeegghus) hvor man kan beskue over 6 000 hånddekorerte egg i utallige farger og mønster. I Tyskland er det dessuten vanlig å pynte trær med håndmalte egg både på markedene og hjemme i hagen.  Det er som på julemarkedene mye godt både å spise og drikke, samt mange flotte påskedekorasjoner å få kjøpt.

Om opplevelsesrike Berlin:

Berlin ble hovedstad i Tyskland igjen i 1990, etter gjenforeningen. Etter siste verdenskrig ble Tyskland som kjent delt i to, Vest– og Øst-Tyskland (DDR). Berlin ble i denne perioden liggende som en «øy» inne i DDR, siden også hovedstaden ble delt i to etter krigen. Den kalde   krigen ble for alvor innviet når Berlin-muren ble bygget på begynnelsen av 1960-tallet. Byen har nesten 3,5 mill. innbyggere og er kjent som et av Europas største turistreisemål, med nærmere 12,5 mill. besøkende hvert år. Berlin blir ofte omtalt som «den grønne byen»,. Den har mange parker og ikke minst elver, kanaler og vannveier. Reis gjerne på oppdagelsesferd med turistbåt! Beliggenheten til Berlin i krysningspunktet mellom øst og vest, har gitt den en til dels myteomspunnet historie og mang en spionroman er blitt til med inspirasjon fra byen. Stor by, med et stort og fantastisk tilbud! Faktisk er byen nå den største innenfor EU – lenge overgått av London i Storbritannia, som meldte seg ut av unionen januar 2020. Vi finner flere store varehus i byen, bl.a. KaDeWe – forkortelse for Kauf-haus Des Westens. Berlin er også kjent for sine mer enn 160 muséer. Mange av disse finner vi på Museumsinsel – museumsøya» – hvor vi bl.a. finner Pergamon-muséet. Her er det mye å se, så det blir nok ikke siste turen til Berlin for oss dette. Vi avdekker stadig nye spennende ting både fra fortiden og i nåtid som må utforskes.

 

Dag 5

Torsdag (skjærtorsdag) 14. april 2022:

Berlin – Wolfsburg – Bremen, ca 430 km: Vi koser oss med frokost før eventyrlysten fører oss videre. I dag skal vi besøke Wolfsburg og Autostadt hvor de lager Volkswagen og har bygd opp en hel opplevelsesby rundt dette. Volkswagen Autostadt er som en spennende fornøyelsespark. Her kan fornøyde kunder hente sine nye biler og samtidig utforske det utrolige underholdningsanlegget som flere millioner mennesker besøker hvert år. Volkswagen Autostadt kan friste med flotte biler, egen jernbanestasjon, innsjøer, parker, underholdningssenter og restauranter. Her får vi en guidet omvisning og får blant annet se den flotte heisen som de frakter nye biler i og den vakre parken i anlegget. Anlegget åpnet i år 2000 for å vise frem Volkswagens anerkjente bilteknologi og gi et innblikk i produsentens fremtidsplaner. Hvis du elsker biler, kan du enkelt tilbringe dagen her og finne ut mer om favorittmerkene dine. Selv om du ikke har en lidenskap for biler, er det mye annet å utforske i denne store bygningen på hele 28 hektar. Her er også mulighet til å få kjøpt seg en lunsj så vi skal heller ikke her sulte. En ekte tysk lunsj er kraftig og god kost og et godt grunnlag når man er ute på spennende eventyr. Videre på ettermiddagen går turen over Lüneburger Heide til Bremen hvor vi tar inn på vårt sentrumsnære hotell; IBIS Bremen City. Kvelden er til fri disposisjon i byen, og de som vil kan bli med vår reiseleder ut for å   finne en god restaurant og spise deilig middag.

Dag 6

Fredag (langfredag) 15. april 2022:

I Bremen: Etter frokosten er det bare å ta på seg gode sko og begi seg ut i byen. Det er nok av hyggelige shopping  gater og sentere, samt gode stemningsfulle restauranter hvor vi kan tilbringe timer med god mat, ditto drikke og ellers bare se på mennesker og livet i de hyggelige gatene i gamlebyen. Det er nok mange som i løpet av dagen finner seg en restaurant de vil tilbake til og spise middag på   kvelden. Hotellets resepsjon er også et greit sted å spørre om råd når det gjelder god mat og hyggelig stemning til kveldens måltid.

 

Dag 7

Lørdag 16. april 2022:

Bremen – Hamburg – Kolding området, ca 369 km: Vi starter dagen med frokost på hotellet. Avreise og farvel med vårt tyske vertskap. Vi kjører til Hamburg og tar oss et hyggelig avbrekk her. Vi stopper i sentrum, nær den kjente handlegata Mönchebergstrasse slik at det er enkelt for alle å ta seg en tur ut og se på livet i storbyen. Her er det mange koselige plasser å sette seg ned for de som ønsker å nyte en god lunsj. Turen går videre nordover fra Hamburg  og vi gjør et stopp ved grensebutikken i Flensburg før vi kjører inn i Danmark og videre til Kolding hvor vi overnatter denne siste natten på turen.

Dag 8

Søndag (1. påskedag) 17. april 2022:

Kolding – Hirtshals – Kristiansand – Stavanger/Grenland/Sørlandet, ca 280 km til Hirtshals:  I dag går turen på   kjente veier for veldig mange. Vi ankommer Hirtshals i god tid før ferja forlater kaia kl 12.15. Det er mulig å bestille buffet om bord ved påmelding til turen. Vel i land i Kristiansand kjører vi hver til vårt, en buss går østover og en vestover til siste gjest er vel tilbake til sitt utgangspunkt. Da er det bare å ønske takk for turen og velkommen tilbake på ny tur!

 

Pris og annen informasjon:

8 dager kun kr 9.790,-

Pris per person ved påmelding senest
1. februar 2022, deretter kr 10.390,-.

 

Avreisedato: Søndag 10. april 2022

Retur: Søndag 17. april 2022

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  7 hotellovernattinger i delt dobbeltrom

¨  7 frokoster

¨  Felles middag i Berlin

¨  Guide i Berlin

¨  Inngang og guide Autostadt

¨  Øvrige utflukter som beskrevet (evt. inngang ikke inkludert)

¨  Ferje Kristiansand-Hirtshals t/r med Color Line, Gedser-Rostock med Scandlines

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom: kr 2.350,-

Buffet utreise: kr 349,-

Buffet hjemreise: kr 299,-

 

Forbehold om endringer som følge av
skrivefeil eller forhold utenfor vår kontroll!

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag