Fra Bergen

Fra Bergen

Fra Vestlandet | Påsketur til Rotterdam | Buss | Risdal Touring

Velkommen til Rotterdam!

Vi inviterer deg med på en spennende reise til Rotterdam, Nederlands nest største by. Byen kan skryte på seg å ha Europas største og mest travle havn. Vi får tre netter i denne byen. Vel fremme i Rotterdam skal vi kose oss med god mat, severdigheter, og sosialt samvær. Det blir utflukt til Nederlands kanskje mest bevarte hemmelighet – kanalbyen Delft. Byen er berømt for sin produksjon av vakkert porselen. Reisen ut fra Norge blir med Color Line fra Kristiansand. Første overnatting har vi i Aalborg før vi fortsetter vår ferd mot neste stopp Tyskland og byen Oldenburg. Når vi ankommer Rotterdam dag 3, har vi to fulle dager med hygge og opplevelser. Hjem igjen reiser vi med den nye cruiselinjen fra Eemshaven i Nederland. Fremme i Kristiansand fortsetter vi til de respektive avstigningssteder og alle  vil komme hjem til egen seng før natten siger på.

 

Tagger:, , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Lørdag 1. april 2023

Bergen – Stord – Aksdal – Stavanger – Kristiansand –  Hirtshals – Aalborg: Vi starter turen med buss fra Bergen bussterminal kl. 06.00. Reiser går sørover til Halhjem hvor vi tar ferge over til Sandvikvåg. Videre over Stord til Leirvik – sørover på E39. Det blir stopp underveis. Vi ankommer Stavanger bussterminal hvor vi får en lengre pause, ypperlig til å skaffe seg en matbit, samt streke litt på beina. Deretter fortsetter vi langs E18 til Kristiansand. Vi beregner å være i Kristiansand i god tid før Color Lines ferjeavgang kl 16.30. Om bord har vi inkludert deilig middagsbuffèt som blir    kveldens måltid. Vel i land i Hirtshals kjører vi til vårt hotell Scandic Aalborg Øst for overnatting.

 

 

Dag 2

Søndag 2. april 2023 (palmesøndag)

Aalborg – Glückstadt – Wischafen – Oldenburg 610 km: Dagen starter med god dansk morgenmad. Tidlig             ettermiddag ankommer vi grensebutikken ved Flensburg. Her blir det anledning til å gjøre litt innkjøp – reiseproviant kalles det vel gjerne? Kafeteria gir mulighet til å kjøpe seg en matbit. Turene våre samkjøres herfra. Det gir oss  mulighet til å utvide turtilbudet samtidig som vi har større garanti for at turene faktisk blir gjennomført – at vi får tilstrekkelig deltakerantall på hver tur. Avhengig av hvor du skal reise videre, kan det nå bli bytte til en annen buss, sjåfør og reiseleder for den videre ferd. Ved Rendsburg svinger vi av og fortsetter til Glückstadt der vi tar en ferge over til Wischafen. Fergeturen tar en halvtime og vi            fortsetter gjennom flott landskap fram til Bremehaven hvor vi tar oss tid til et stopp. Bremerhaven er en havneby i   Tyskland med rundt 115 000 innbyggere. Her arrangeres den berømte Sail Bremerhaven-festivalen hvert år. Festivalen feirer Bremerhavens maritime historie, og tiltrekker seg fartøy og besøkende fra hele verden.  Vi fortsetter mot Oldenburg og spiser middag før vi ankommer Bavaria hotel Oldenburg der vi tilbringer natten.  Vi legger til rette for pauser underveis.

 

Dag 3

Mandag 3. april 2023:

Oldenburg – Zwolle – Rotterdam, 370 km: Dagen starten med dagens viktigste måltid – frokost. Vi finner plassene våres i turbussen før vi setter nesen mot Zwolle der vi gjør et stopp på vår vei til Rotterdam. Hansabyen Zwolle har et historisk sentrum spekket av gode restuaranter, museer og annet spennende. Her finner du byporten Sassenpoort fra begynnelsen av 1200-tallet. Byporten var en del av byens forsvarsverk, og er et av Nederlands 100 viktigste monumenter på UNESCOs verdensarvliste.  Vi tar en rusletur i Zwolles sjarmerende sentrum og kanskje tar vi en kaffekopp på en fortauskafe før vi igjen går om bord i bussen. Det blir felles middag på kvelden i Rotterdam.

 

 

Dag 4

Tirsdag 4. april 2023

Rotterdam:  Vi starter dagen med frokost og nyter å være på tur. Denne dagen er lagt opp til at hver og en hygger seg på egenhånd i byen. Vi har valgt å ikke ha middag på  hotellet på kvelden da det er mange gode og hyggelige    restauranter som kan friste med nydelige retter. Ta turen ut i Rotterdams gater. Besøk gjerne Markthal – et enormt  marked i Rotterdam hvor det er over 100 boder som selger fersk mat, krydder, frukt og grønnsaker.  I tillegg finner du matbutikker og flere restauranter. Markedet er åpent hele uka og har blitt et veldig populært sted å reise innom for å kjøpe seg litt god snacks som kanskje en god ost? Videre anbefales Beurs, byens shoppingstrøk, Lijnbaan, gaten som går for å være den første gaten i Europa som ble anlagt som moderne gågate. Byen er kjent for sin spesielle arkitektur, som du vil oppleve selv dersom du besøker Kube-husene, Blaaktoren, Euromast og Markthal. Ta også turen til Oude Hafen. Havnen har blitt svært populær for turister. Her   ligger kafeer og restauranter som perler på en snor og  frister med alt de har å by på.  På samme tid er gamlehavnen blitt en kompakt miniutgave av hele byen. Her vil du se håndverkerne som restaurerer gamle båter, og være omgitt av hus fra over flere tidsepoker. Her nevnes det «Hvite hus» som på 1800-tallet skal ha vært Europas høyeste   kontorbygg i tillegg til mer moderne bygg. Nyt dagen og alt dere opplever.

 

Dag 5

Onsdag 5. april 2023:

Utflukt til Delft: Etter en god frokost, kan vi på ny rusle ut i Rotterdams gater. For de som ønsker har vi i dag lagt inn en utflukt til Delft. Vi kjører fra Rotterdam kl 13.00. Utflukten kommer som et tillegg i prisen, og kan velges når turen  bestilles. Delft sies å være Nederlands kanskje best bevarte hemmelighet. Denne nydelige kanalbyen har et flott historisk bysenter omgitt av storslått arkitektur og sjarmerende begyggelse helt tilbake fra middelalderen. Bydelen har helt siden 1200–tallet vært en av Nederlands viktigste kulturbyer. Kunstneren  Johan Vermeer – lysets og stillhetens   maler, kommer fra Delft. Delft er også berømt for sin      produksjon av vakkert porselen og vi skal besøke Royal Delft porselensfabrikk. Over hele denne koselige gamle byen vil du finne kafeer og restauranter. Delfts historiske senter består i dag av to kraftige kirketårn og den gamle markedsplassen Markt med byens vakre rådhus i renessansestil. Utflukten er selvfølgelig frivillig, og den som ønsker å bli igjen i Rotterdam må gjerne det. Også i dag blir det middag på eget initiativ.

 

Dag 6

Torsdag 6. april 2023 (skjærtorsdag)

Rotterdam – Eemshaven, 280 km: Vi koser oss med frokost vår siste dag på dette hotellet. Etter utsjekk finner vi våre plasser i bussen og er klare til vår reise mot Eemshaven. Vi kjører nordover og passerer blant annet Antwerpen på vår vei.  Også på denne etappen tar vi oss god tid og har pauser underveis. Vi er framme i Eemshaven før avgang med M/S Romanika kl 15:30. Vi anbefaler å pakke en mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk, slik at hovedbagasjen kan bli stående i turbussens bagasjerom. Om bord finner vi våre lugarer og spiser en god middag. Det er også mulig å benytte seg av skipets ulike fasiliteter som spa-avdelingen, kafeer eller se et flott show i Starlight Hall.

 

 

Dag 7

Fredag 7. april 2023 (langfredag)

Kristiansand – Stavanger – Haugesund – Bergen – Knarvik, 460 km: Vi spiser en god frokost, mens skipet gjør sin ankomst inn mot Kristiansand kl 09.30. Reisens siste etappe tar oss med langs E39 til Stavanger. Herfra går bussen  innom Haugesund til Bergen. Underveis blir det mulig med avstigning. Vi takker for en hyggelig tur!

 

Pris og annen informasjon:

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfarne sjåfører

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferge Kristiansand – Hirtshals

¨  Minicruise Eemshaven – Kristiansand

¨  5 overnattinger i dobbeltrom/lugar

¨  6 frokoster, hvorav en på ferjen

¨  4 middager, noen som buffet

¨  Utflukter som beskrevet i programmet

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 2.990,-

Tillegg for utvendig lugar kr 300,-

Tillegg for Utflukt til Delft kr 290,-

 

 

VIKTIG INFORMASJON

I Risdal Touring  er vi opptatt av å gi alle våre reisende en god opplevelse. Våre turer har utflukter der den reisende må kunne gå korte eller lengre strekninger. Med bakgrunn i dette og av hensyn til de medreisende i gruppen, vil det ikke være mulig for reiseleder/sjåfør å yte ekstra bistand dersom du for eksempel har behov for rullator/rullestol e.l. Det kan heller ikke forventes at andre av våre reisende skal stille sin tid til rådighet.

Forbehold om skrivefeil og endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

UK flag | German flag