PÅSKETUR

PÅSKETUR

Påske | Wien | Buss | Risdal Touring

KUN 18.590,- per pers.
ved påmelding innen 15. januar 2024
Når
21. - 31. mars 2024
Antall dager
11
Avreis fra
Stavanger/Telemark/Sørlandet
Bestill

Påske og Wien er aldri feil!

En herlig 11 dagers tur står foran oss, med trivelige stopp nedover Europa mot fantastiske Wien. Mengder med nye inntrykk og turopplevelser kan vi by på underveis. På veien overnatter vi blant annet i den sjarmerende lille Tyske byen Königslutter. Vi skal innom Dresden der vi får med oss litt historie og videre til Usti Nad Labem i Tjekkia. Med ankomst Wien søndag ettermiddag, kan vi glede oss til to fulle dager foran oss i denne vakre hovedstaden. Nydelig mat og opplevelser ligger bare og venter på oss. En av dagene har vi en engelsktalende guide som viser oss rundt. På returen skal vi innom Mozart’s fødeby Salzburg og kanskje får vi også tid til å få en titt på byen der Albert Einstein ble født.

God fornøyelse!

 

Tagger:, , , , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Torsdag 21. mars 2024

Stavanger – Kristiansand – Telemarksporten – Rebild Bakker: Vi starter turen med buss fra Stavanger og Telemarksporten, og kjører E39/E18 frem til Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis. Vi beregner å være i Kristiansand i god tid før Color Lines ferjeavgang kl 16.30. Om bord har vi inkludert deilig middagsbuffèt som blir kveldens måltid. Vel i land i Hirtshals kjører vi til Skørping i Nord Jylland der vi skal sjekke inn på Comwell Rebild Bakker hotell.

 

Dag 2

Fredag 22. mars 2024

Skørping –  Königslutter, 655 km: Dagen starter med en solid dansk morgenmad. Etter hvert ankommer vi grensebutikken ved Flensburg. Her blir det anledning til å gjøre litt innkjøp – reiseproviant kalles det vel gjerne? Kafeteria gir mulighet til å kjøpe seg en matbit. Turen fortsetter i behagelig tempo forbi Hamburg. Videre passerer vi Hannover og tar etter hvert av mot Königslutter – en sjarmerende liten by kjent for sin imponerende Romanske katedral. Der vi skal overnatte på Avalon Konigshof Hotelpark. Det blir selvfølgelig stopp underveis, og mulighet for å strekke på bena. Vi hygger oss med felles, inkludert middag på hotellet denne kvelden.

 

Dag 3

Lørdag 23. mars 2024

Königslutter – Dresden – Usti Nad Labem Tjekkia, 365 km: God morgen. En helt ny ubrukt dag står foran oss, og vi starter med å spise oss gode og mette før vi fortsetter vår reise. I dag er målet Tjekkia, men før vi kommer dit skal vi ha et stopp i Dresden. Byen har flere verdensberømte museer og kunstsamlinger, og er videre kjent for sin arkitektur i barokkstil. Dresden var kjent som Nord-Europas Firenze og har har en meget interessant historie, ikke minst knyttet til andre verdenskrig da hele byen ble ødelagt under massiv bombing av allierte bombefly i 1945.  Vi besøker  gamlebyen og finner et koselig sted å ta en lunsj (ikke inkludert).  Etter lunsjen finner vi tilbake til våre gode seter i bussen og fortsetter reisen til Clarion Congress Hotel Usti nad Labem i Tjekkia. Det blir felles middag på hotellet (inkludert).

Dag 4

Søndag 24. mars 2024 – Palmesøndag

Usti Nad Labem, Tjekkia – Wien, Østerrike, 425 km: Vi våkner og har en fin dag foran oss! Starter med deilig frokostbuffèt på hotellet. Med en god frokost i magen er vi klare for å kjøre videre sørover. På veien til Wien passerer vi Praha og flere andre byer. Vi gjøre noen stopp underveis for å strekke på bena og finner et egnet sted langs veien for litt mat (ikke inkludert). Vi er framme i Wien tidlig ettermiddag. Etter innsjekk på hotellet, er det fritt fram for den enkelte å nyte ettermiddagen på egenhånd i denne vakre byen. Vi samles igjen om kvelden til felles middag.

Dag 5

Mandag 25. mars 2024

I Wien: En herlig morgen, og et flott sted og våkne opp til en ny dag. Frokostbordet venter. Vi fyller på med kaffe og god energi for vi møter vår guide for en omvisning i vakre Wien. Østerrikes hovedstad er en klassisk kulturby. Her kan du nyte både historie, kultur, Sachertorte på Hotel Sacher, verdens største wienerschnitzel på restaurant Figlmüller og shopping i løpet av en eneste spasertur. Enkelte av Habsburgpalassene ser ut som bryllupskaker. Og de klassiske tonene fra mesterkomponistene Mozart, Brahms og Bach lager ekko blant husfasadene.

Wiens sentrum er romantisk og faktisk litt småbyaktig, til tross for sin mektige arkitektur og historie. For her ligger monumentene, de viktigste historiske stedene og de berømte wienerkaféene innen behagelig gangavstand. Å tre inn i den imponerende Stefansdomen er en himmelsk opplevelse. Kirken ble påbegynt i 1137 og avsluttet i 1511, og det sies at Beethoven oppdaget at han var døv da han så fugler fly fra klokketårnet uten å kunne høre klokkene ringe. Denne gotiske bygningen har kommet seg vel gjennom brannskadene fra andre verdenskrig, og er stedet for mange klassiske konserter i løpet av året. På ettermiddagen samles vi til felles middag på hotellet.

Dag 6

Tirsdag 26. mars 2024

I Wien: Dagen i dag er til fri disposisjon, men de som ønsker det kan gå med reiseleder og sjåfør på en spennende tur rundt i Innere Stadt. Det er mulig å få seg en tur rundt i byen med hest og staselig vogn, drikke kaffe på en av byens mange kafeer, eller vin på en av byens vinstuer eller som det heter her; Heuriger. Wien har i likhet med Paris og Praha sin egen vinproduksjon. Den dyrkes bl.a. i Döbling og Floridsdorf. Vinen blir ofte drukket med kullsyreholdig vann. Grüner Veltliner er den mest kjente hvitvinen i Østerrike. Øl er den nest viktigste drikken i Wien etter vin. Byen har et enkelt stort bryggeri, Ottakringer Brauerei, og mer enn ti  småbryggerier. En «Beisl» er en typisk liten østerriksk pub som det finnes mange av i Wien. Det er en mengde små og store museer som inneholder det meste for de fleste. Etter en innholdsrik dag er det godt å sette seg ned og kose seg med middag på hotellet om kvelden, før noen sier god natt og andre tar en tur ut på byen. Her er det helt opp til den enkelte hvor mye man får ut av dagen,- og sene kvelden.

 

Dag 7

Onsdag 27. mars 2024

Wien – Rosenheim, ca 400 km: Denne morgenen tar vi livet helt med ro rundt frokostbordet, før vi etter hvert skal sjekke ut og takke for oss. Når vi forlater Wien, kjører vi vestover til Salzburg. Byen er blant annet kjent som Mozarts fødeby og ligger flott til langs elven Salzach i Østerrike. Med sin vakre gamleby og den imponerende borgen Hohensalzburg kan den ta pusten fra mang en turist. Vi ankommer tidlig ettermiddag  og bevilger oss en rusletur her. Det smaker sikkert godt med noe å leske strupen med på en trivelig cafè, og kanskje også litt å bite i (ikke inkludert). Etter hvert finner vi plass i bussen igjen, og snart krysser vi grensen inn til Tyskland og legger Østerrikes flotte fjell bak oss. Vi fortsetter mot Rosenheim og Hotel Zur Post Rohrdorf der vi spiser middag sammen før kvelden.

 

Dag 8

Torsdag 28. mars 2024 – Skjærtorsdag

Rosenheim – Karlsruhe, ca. 370 km:Vi spiser frokost før avreise. Omtrent halvveis til Karlsruhe, gjør vi et stopp i byen Ulm som er kjent for å ha verdens høyeste kirketårn og stedet der Albert Einstein ble født. Vi rusler litt her og finner en trivelig cafè for lunsj (ikke inkludert) før vi fortsetter videre til Karlsruhe og vårt hotell for natten. Det blir felles middag på hotellet.

 

Dag 9

Fredag 29. mars 2024 – Langfredag

Karlsruhe – Hannover,  ca 490 km: Morgenkaffen nytes og vi er klare for neste etappe til Hannover. Vi kjører i behagelig tempo og nyter landskapet som farer forbi. Vi tar oss tid til stopp og lunsj (ikke inkludert) underveis. Framme i Hannover sjekker vi inn på vårt hotell og samles til felles middag på kvelden .

 

Dag 10

Lørdag 30. mars 2024 – Påskeaften

Hannover – Aarhus, ca 290 km: Siste hotellfrokost i Tyskland inntas før vi sjekker ut og tar plass i bussen som skal finne veien til dansk jord, og Aarhus.  Det blir stopp ved Flensburg slik at vi får tid til litt grensehandel og en matbit for den som ønsker (ikke inkludert). Vi spiser middag underveis før ankomst Aarhus og vårt hotell for natten.

 

Dag 11

Søndag 31. mars 2024  -1. påskedag

Aarhus – Hirtshals – Kristiansand – Stavanger, ca 420 km: Avreise fra hotellet etter deilig dansk «morgenmad». Vi er på kaien i Hirtshals i god tid før avgang kl 12.15 med SuperSpeed 1. Buffet om bord kan velges som tillegg i pris ved bestilling av tur.  Vi seiler inn i Kristiansand havn kl 15.30 og er straks klare for i land kjøring. Etter tollklarering sier vi takk for følget til de som stiger av i Kristiansand og fortsetter videre vestover med avstigning underveis. Med nye, fine opplevelser i minnet takker vi alle for en fin tur og ønsker dere velkommen tilbake.

God fornøyelse!

 

Pris og annen informasjon:

TURPRIS

11 dager kun kr 18.590,- Pris per person ved påmelding innen 15. januar 2024 deretter kr 19.590,-.

 

Avreisedato: Torsdag 21. mars 2024

Retur: Søndag 31. mars 2024

 

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfaren sjåfør

¨  Reisevertskap

¨  10 overnattinger i delt dobbeltrom

¨  10 frokoster

¨  10 middager underveis, derav 1 om bord på MS SuperSpeed på utreisen

¨  Lokalguide i Wien

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom kr 3.535,-

Buffet om bord på hjemreisen kan bestilles som tillegg for kr 299,- per person.

 

Forbehold om skrivefeil og endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag